•  ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ  ΒουλγαρέλιΠύλη-Ελάτη-Περτούλι-Νεράιδα-Καλαμπάκα- Mετέωρα                                               ΑΝΑΧ.16,17/11

                                                                                                                                                                    

   1η μέρα : Αγρίνιο – Βουργαρέλι – Ελάτη – Περτούλι -Νεραΐδα

             06.30 Συγκέντρωση  στα τραίνα και αναχώρηση για τα περίφημα Νεραιδοχώρια μέσω ωραιότατης  διαδρομής που μας χαρίζουν τα Τζουμέρκα και ο Κόζιακας. Περνώντας από τα γραφικά χωριά  Βουργαρέλι – Μεσοχώρα – Στουρναραίικα. Συνεχίζουμε για Πύλη Τρικάλων (Πόρτα) όπου θα θαυμάσουμε το τοξωτό γεφύρι του Αγ. Βησσαρίωνα και το ομώνυμο μοναστήρι που κτίσθηκε στις πλαγιές του Κόζιακα το 1530 από τον Αγ. Βησσαρίωνα, Μητροπολίτη Λαρίσης. Ξενάγηση και προσκύνημα στην εκκλησία Πόρτα Παναγιάς που κτίστηκε το 1283 και χρόνος στην Πύλη για φαγητό. Συνεχίζουμε για τα Νεραιδοχωρια. Πρώτο χωριό η Ελάτη (Τύρνα).Τακτ/ση στο ξενοδοχείο και στις 17.00 αναχωρούμε για μια άλλη ωραία διαδρομή που προσφέρουν τα πετρουλίτικα λιβάδια. φθάνουμε στη Νεράιδα και στο Περτούλι ένα από τα ωραιότερα χωριά της περιοχής. Χρόνος για καφέ και περίπατο και επιστρέφουμε στην Ελάτη  όπου χρόνος για περίπατο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα τοπικά προϊόντα. Δείπνο. Διαν/ση.

  2η μέρα: Ελάτη-Καλαμπάκα-Μετέωρα-Αγρίνιο

   Πρωινό και 10.00 αναχωρούμε  μέσω Χρυσομηλιάς  για Καλαμπάκα και Μετέωρα. Άφιξη και  ανάβαση  για προσκύνημα και περιήγηση σε μερικά από τα Μοναστήρια των Μετεώρων. Το Μεγάλο Μετέωρο μας εντυπωσιάζει, συνεχίζουμε με επίσκεψη στην γυναικεία Μονή του Αγίου Στεφάνου ,όπου θα προσκυνήσουμε την κάρα του Αγ. Χαραλάμπους και σε αυτό της Αγίας Τριάδας. Αρχονταρίκια, τραπεζαρίες και μουσεία  ιερών  κειμηλίων θα μας εντυπωσιάσουν. Επιστροφή στην Καλαμπάκα. Χρόνος για γεύμα και προαιρετική επίσκεψη στο περίφημο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με την περίφημη συλλογή μανιταριών.

  Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθόδόν για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη περίπου στις 22:00.-

   

  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

   

  Τιμή συμμ:  65€ το άτομο στο δίκλινο ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

                    18 € επιβάρυνση μονόκλινου

    Περιλαμβάνονται:  1.-  Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

  2.- Διαμονή σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στο κέντρο της    Ελάτης

  3.- Πλούσιο σπιτικό Πρωινό και Δείπνο

  4.- Συνοδός γραφείου