10/11    ημερήσια

      ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ-ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   

06.30 Συγκέντρωση των εκδρομέων τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή του Φενεού και των Τρικάλων  Κορινθίας. Μετά την Αιγείρα ανεβαίνουμε προς τα χωριά του όρους Ζήρεια, Ταρσός, Γκούρα και φθάνουμε στο Φενεό. Εδώ βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μ. η τεχνητή λίμνη Δόξα που δημιουργήθηκε το 1996 σε καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Στο κέντρο της λίμνης έχει κτιστεί το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο και θα επισκεφθούμε για προσκύνημα.

Συνεχίζουμε με το Ιστορικό  μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου,  από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε παρέα με το φημισμένο γλυκό “τριαντάφυλλο” που μας προσφέρουν, την καλύτερη θέα του μαγικού αυτού “αλπικού” τοπίου, όπως σήμερα πολλοί συνηθίζουν να το αποκαλούν. Προσκύνημα και επίσκεψη του Κρυφού σχολειού.

Η διαδρομή μας μέσω Μεσινoύ θα μας φέρει στην Μυθική Λίμνη Στυμφαλία  όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ιστορίας και Παριβάλλοντος της περιοχής. Περίπου στις 14.00 κατηφορίζουμε προς τα Τρίκαλα Κορινθίας μέσω Κεφαλάρι, Παναρίτι.

Τα Τρίκαλα, ξεδιπλώνονται σταδιακά σε τρεις συνοικίες, τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα. Στα Άνω Τρίκαλα ξεκίνησε η τουριστική φήμη των Τρικάλων, καθιστώντας την περιοχή έναν αγαπημένο προορισμό.

Το χωριό των περιβόητων Νοταράδων και αρχοντομαχαλάς στην Τουρκοκρατία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και κερδίζει τις εντυπώσεις με τους ψηλούς πύργους με τις σιδερένιες πόρτες και το μαγευτικό φυσικό τοπίο από καρυδιές και πλατάνια.Xρόνος για περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού  και για γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη – προσκύνημα στη Γυναικεία Μονή του Αγίου Βλασίου με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο των αρχών του 17ου αι. και στις 17.30 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθ οδόν για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00

 

Τιμή συμμετοχής: 20 €

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ      

Το GRANDE TOURS προσφέρει :

 

  1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμανΣυνοδός Γραφείου