– ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ και ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ
Το κλασικό αριστούργημα «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι
στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μοναδικό έργο του συγγραφέα που αντλεί όλα τα στοιχεία του από πραγματικές συνθήκες και αληθινούς ανθρώπους. Μας μιλάει για τον έρωτα, τη μητρότητα, τους δεσμούς της οικογένειας αλλά συγχρόνως θέτει ανθρώπινα πάθη, ιδέες για τη ζωή και το θάνατο, για το καλό και το κακό που βασανίζουν κάθε άνθρωπο, κάθε εποχής.
Και Η έκθεση «Η Πύλος του Νέστορα. Ένα μυκηναϊκό βασίλειο αποκαλύπτεται» και παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με μια μοναδική συλλογή.
08.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο παλιο ΚΤΕΛ, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση με στάση για καφέ καθ΄οδόν. Φτάνουμε και κατευθυνόμαστε στο Ιστορικό κέντρο. Αποβιβαζόμαστε στο αρχαιολογικο μουσειο που φιλοξενεί ίσως την σπουδαιότερη συλλογή στις ημέρες λειτουργίας ΤΟΥ που είναι έκθεση «Η Πύλος του Νέστορα. Ένα μυκηναϊκό βασίλειο αποκαλύπτεται» η διαδρομή μας ξεκινάει από την προθήκη του «Γρύπα Πολεμιστή»
Συνεπαρμένοι θαυμάζουμε τον σφραγιδόλιθο από αχάτη, που απεικονίζει μια εντυπωσιακά λεπτομερή σκηνή μάχης, είναι επιτέλους εδώ, μπροστά στα μάτια μας . Το ίδιο και ένα ελεφαντοστέινο αντικείμενο που παρουσιάζει μάχη μεταξύ γρύπα και λιονταριού, ένα περιδέραιο με πλεκτή χρυσή αλυσίδα, αλλά και μια επίσης πολυτελής «ωτογλυφίδα». Οι υπόλοιπες ενότητες περιλαμβάνουν κτερίσματα εξίσου πολύτιμα και περίτεχνα. .Ξενάγηση με την επίσημη Ξεναγό μας.

Συνεχίζουμε με ελεύθερο χρόνο στο κέντρο για να μεταφερθούμε το απογευμα στις 18.00 στο Θέατρο αυτό τον άνετο χώρο του ιδρυματος Μείζονος Ελληνισμού. Tο «ΘΕΑΤΡΟΝ», ο πολυδύναμος χώρος πολλαπλών χρήσεων του «Ελληνικού Κόσμου», έχει κύρια χαρακτηριστικά σχεδιασμού την πολυμορφικότητα και την ευελιξία και έχει σχεδιαστεί με βάση τις πιο σύγχρονες τεχνικές και αρχιτεκτονικές προδιαγραφές. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενεί τις πιο απαιτητικές παραγωγές: θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Επίσης, ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός του «ΘΕΑΤΡΟΝ» είναι μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα.
Εδώ θα παρακολουθήσουμε την «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι , σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια & μουσική Στέφ. Κορκολή.
Το έργο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Λέοντος Τολστόι και το ξανασυναντούμε μέσα από την εμβληματική μορφή της ηρωίδας Άννας Καρένινα, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα θεμάτων, όπως ο έρωτας, η κοινωνική σύγκρουση και η προσωπική ελευθερίας.Τέλος φόρμαςΣτις 21.00 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθοδόν. Άφιξη περίπου στις 00.30.-
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή συμμετοχής: 65 €
Το GRANDE Tours προσφέρει :
1.-Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
2.-Επίσημη ξενάγηση ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ
3.-.-Εισιτήριο για Την παράσταση ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ζώνη Β
4.Συνοδός Γραφείου
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜ. Με προκαταβολή 30 € ΕΩΣ 13/11 με φυσικη παρουσια στο γραφειο μας η με καταθεση στην τραπεζα Εθνική τράπεζαΕΤΕ: GR9301103030000030300711709