ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   21/12-29/12

          9  Ημέρες            ΤΥΡΟΛΟ-ΣΤΥΡΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Ινσμπρουκ – Βατενς- Κιτσμπουχελ -Σάλτσμπουργκ-Γκρατς-    Λιουμπλιάνα

 1η μέρα: Αγρίνιο- Ηγουμενίτσα – πλοίο                                   χιλ.  200

Αναχώρηση από το τραίνο ωρα  19.30 για  Ηγουμενίτσα και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Αγκώνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Αγκόνα– Ίνσμπρουκ                                                     χιλ. 627

Πρωινό διαπλέοντας Αδριατική. Γεύμα στο πλοίο. Στις 15.00 άφιξη στην Ανκόνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Τυρόλο Αυστρίας μέσω ωραίας διαδρομής που μας χαρίζει η Βόρεια Ιταλία. Μπολώνια-Τρέντο-Μπολτανο-Μπρενερο. Πόλεις ενδεικτικές της διαδρομής μας. Αφιξη στο Ίνσμπρουκ το βράδυ.Τακ/ση στο ξεν/χειο.

3η μέρα: Ίννσμπρουκ – Κίτσμπουελ – Σάλτσμπουργκ          χιλ.177

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε περιήγηση και ελεύθερο χρόνο στο Ίννσμπρουκ. Έχοντας διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα έδρα της δυναστείας των Αψβούργων, το Ίννσμπρουκ (και ειδικότερα το ιστορικό του κέντρο) έχει παραμείνει σχεδόν ανέπαφο στο πέρασμα των αιώνων, συνιστώντας ένα κινηματογραφικό ντεκόρ πέρα για πέρα αυθεντικό. Μεγαλόπρεπα παλάτια και κάστρα, περίτεχνα κτίρια μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικά, καθεδρικοί ναοί, σκιερά καλντερίμια και μεσαιωνικές κατοικίες συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο με λαμπρές μαρτυρίες της δημιουργικής περιόδου των Αυστριακών αυτοκρατόρων. Συνεχίζουμε για watens εκει οπου τα Χριστούγεννα φαντάζουν μοναδικά μέσα στον  φαντασμαγορικό κόσμο των κρυστάλλων svarovskiΕπόμενος σταθμός μας το Κίτσμπουελ, ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά από τον 16ο και 17ο αιώνα, μια μαγική εικόνα με τα σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επόμενος σταθμός μας το Σάλτσμπουργκ όπου θα περιηγηθούμε. Στην περιήγηση μας θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ  με τους υπέροχους κήπους του, τον ποταμό Σάλτσαχ, τον πολύβουο κεντρικό πεζόδρομο Γκεντράιντεγκάσσε, το σπίτι του Μότσαρτ και τέλος τον καθεδρικό Ναό Ντομ. Στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ και να δοκιμάσετε ένα από τα περίφημα γλυκά που προσφέρει το καφέ Tomaselli από τον 14ο αιώνα.

4η μέρα: Σάλτσμπουργκ – Χάλστατ – St. Wolfgang                   χιλ.145

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το παραμυθένιο Χάλστατ, όπου θα αφιερώσουμε τον περισσότερο χρόνο μας. Ο μικρός αυτός παραλίμνιος οικισμός, με τους λιγότερους από 1.000 κατοίκους έχει καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του ως ένας από τους πιο όμορφους της Ευρώπης. Χτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης Hallstättersee, το χωριό δεσπόζει μεταξύ των γαλήνιων νερών της λίμνης και του καταπράσινου βουνού, που μοιάζει να βγαίνει από μέσα της. Η εξόρυξη αλατιού, που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, είναι η πηγή διαρκούς ευημερίας για το Χάλστατ. Tο αλατωρυχείο του Χάλστατ, ένα αλατωρυχείο προσβάσιμο στο κοινο το καλοκαιρι μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι ταξιδιώτες μαγεύονται από την όμορφη πλατεία του,αλλα και τα όμορφα στενα δρομάκια του. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό St. Wolfgang με το αυθεντικό “πανδοχείο του Άσπρου Αλόγου”, τη λίμνη Μόντζεε όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Μελωδία της Ευτυχίας» και την όμορφη περιοχή πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Σάλτσμπουργκ.Αργα το βραδυ παρακολουθηση Χριστουγεννιατικης Λειτουργίας.

5η μέρα:Σάλτσμπουργκ – Γκρατς

 Ευτυχισμενα Χριστουγεννα!!!                                             χιλ.277

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Γκρατς. Το Γκρατς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Αυστρία μετά από τη Βιέννη και η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Στυρίας. Έχει μια μακροχρόνια παράδοση ως πόλη σπουδαστών, με έξι πανεπιστήμια και πάνω από 40.000 φοιτητές από την Αυστρία αλλά και το εξωτερικό. Η παλαιά πόλη του Γκρατς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κέντρα πόλεων στην κεντρική Ευρώπη και το 1999 προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Γκρατς ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2003.Τακτ/ση στο ξεν/χειο . Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Γκρατς – Λιουμπλιάνα                                                           χιλ.196

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Πρωτεύουσα της Σλοβενίας την πανέμορφη Λιουμπλιάνα. Η διαδρομή μας μαγική μας περνά κάτω από τις Ιουλιανές Άλπεις και μας φέρνει στην μικρή Σλοβενία που από το 1990 είναι ανεξάρτητο κράτος. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη. Τακτ/ση στο ξεν/χειο. Δείπνο  .Βόλτα στις όχθες του ποταμού που όλες τις εποχές είναι πολυσυχναστες μια και εκεί υπαρχουν τα καφέ και τα κομψά ρεστοραντ. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Λιουμπλιάνα

Πρωινό και  αναχώρηση να γνωρίσουμε την  πανέμορφη μικρή πρωτεύουσα. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης θα δούμε το Παλαιό δημαρχείο και την κεντρική υπαίθρια αγορά και μετά θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Πρεσέρεν, την κεντρικότερη της παλιάς πόλης και αφιερωμένη στο μεγαλύτερο Σλοβένο ποιητή. Στην πλατεία δεσπόζει το άγαλμά του ενώ τριγύρω υπάρχουν διάφορα ιστορικά κτίρια όπως το Κεντρικό Φαρμακείο, Η Φραγκισκανική κόκκινη Εκκλησία και η Τριπλή Γέφυρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πλατεία του Κογκρέσου αφιερωμένη στο συνέδριο της Τριπλής συμμαχίας που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα το 1821. Σήμερα η πλατεία είναι ένα από τα πλεόν πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

8η μέρα: Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ- Νις                                   χιλ. 720

Πρωινό και αμέσως  εγκαταλείπουμε τη Σλοβενία και αφού εισέλθουμε  στην Κροατία κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της, το Ζάγκρεμπ. Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Ζάγκρεμπ αρχικά και για πολλούς αιώνες υπήρχαν δύο μικρές πόλεις σε δύο λόφους, το Κάπτολ και το Γκράντεκ. Στις αρχές του 17ου αιώνα οι δυο πόλεις συγχωνεύτηκαν τελικά σε μία που ονομάστηκε Ζάγκρεμπ. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από τον λόφο του Κάπτολ, το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στο λόφο δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Ζάγκρεμπ, ένα από τα υψηλότερα και σπουδαιότερα κτήρια της χώρας. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία και ένα εντυπωσιακό χρυσό άγαλμά της είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πλατείας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Γκράντεκ, διασχίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, τη Ματωμένη Γέφυρα που υπήρξε στο παρελθόν πεδίο συχνών μαχών μεταξύ των κάτοικων του Καπτόλ και του Γκράντεκ. Από την πέτρινη πύλη εισερχόμαστε στην Άνω Πόλη κατευθυνόμενοι προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου κυριαρχεί ο ομώνυμος ναός, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμαϊκού ρυθμού του 13ου αιώνα, και πλαισιώνεται από σπουδαία ιστορικά κτήρια όπως το νεοκλασικό κτήριο του Κοινοβουλίου και το Παλάτι του Κυβερνήτη. Στις 12.00 αναχωρούμε για Σερβια. Σύνορα-διέλευση και περνώντας έξω από ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ φθάνουμε αργα το βραδυ στο ΝΙΣ. . Άφιξη στην ιστορική πόλη , που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος.Μικρή βόλτα στο Κάστρο της και στο πεζοδρομημένο κέντρο της. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.

Δείπνο, διανυκτέρευση.

9ημέρα:Νις-Αγρινιο χιλ.770                            
Πρόγευμα και αναχώρηση 07.00 για επιστροφή. Διέλευση των Σκοπίων και σύνορα Ελλάδας. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις άφιξη στην Ελλάδα και συνεχίζουμε για επιστροφή με στάσεις  καθοδόν για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή συμμ.: 535 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

  190 €  επιβάρυνση μονόκλινου για το ξεν/χείο

  435 € παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς του

Περιλαμβάνονται:

1.- Οι μεταφορές  με άνετο πολυτελές πούλμαν

2.- Διαμονή σε ξεν/χείο  κυρίως 4 ****,

3.- Ημιδιατροφή

4.-Διαμονη στο πλοίο σε ΑΒ4 ΚΑΜΠΙΝΕΣ

5.- Επίσημες ξεναγήσεις ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ -ΖΑΓΚΡΕΜΠ 

6.- Συνοδός Γραφείου

7.- Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

8.- ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.-Ποτα στα Δείπνα

3.- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Έως  26/11 με προκαταβολή  200 Ευρώ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ :   Α4 τετράκλινη εξωτερική + 15 €

Α3 τρίκλινη εξωτερική +28 € | ΑΒ3  τρίκλινη εσωτερική + 23 €
Α2 δίκλινη εξωτερική + 33 € |ΑΒ2 δίκλινη εσωτερική + 32 €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας