Πέτρινα χωριά, περικυκλωμένα από πανύψηλες κορφές της Ν. Πίνδου, απέραντα δάση με χρώματα που αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές και νερά που κελαρύζουν παντού, ρυάκια, καταρράκτες, ποτάμια, λίμνες….

Συγκέντρωση των εκδρομέων 06:15  στο «τραίνο» και αναχώρηση για Τζουμέρκα  μέσω Άρτας και των χωριών Γραμμενίτσα – Δαφνωτή – Ροδαυγή. Ωραιότατη  διαδρομή μέσω της γέφυρας Τζαρή-Ράμια-Μικροσπηλιά θα μας φέρει στον Καταρράκτη χωριό των Τζουμέρκων. Κτισμένο απέναντι από  δύο φυσικούς καταρράκτες που τα νερά τους πέφτουν από ύψος 80 μέτρων, με μια ωραιότατη πλατεία στο κέντρο του. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης κτισμένο από το 1827.Χρόνος για παρακολούθηση της Αρχιερατικής Πανηγυρικής Λειτουργίας προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης της οποίας την θαυματουργή εικόνα θα προσκυνήσουμε.

Στις 11:30 αναχωρούμε για Άγναντα όπου στάση για καφέ στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε με Κτιστάδες και Πράμαντα.΄Αφιξη στο χωριό που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 840 μ. στην πλαγιά της Στογγούλας που φθάνει στα 2.175μ.Στάση για να περπατήσουμε στην μεγάλη πλατεία με την πέτρινη βρύση του «Αράπη» κτισμένη το 1887 και να ανάψουμε ένα κεράκι στην επιβλητική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και μοναδικά χειροποίητα γλυκά και να γευματίσουμε η στα ταβερνάκια γύρω από την Πλατεία ή λίγο έξω από την Πράμαντα σε μια πανέμορφη τοποθεσία μέσα σε δάσος από έλατα και κέδρους  στο ξεν/χείο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Στις 16.00 αναχ/με για επιστροφή μέσω Πλάκας εκεί που άλλοτε υπήρχε το μεγαλύτερο και κομψότερο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων και που επιτέλους εφέτος ξεκίνησαν οι εργασίες. της πρότυπης αποκατάστασης του ιστορικού μνημείου, σε παγκόσμιο επίπεδο, με απόλυτο σεβασμό στην τέχνη της παραδοσιακής γεφυροποιίας και του πρωτομάστορα Μπέκα. Τα έργα της αποκατάστασης της ιστορικής Γέφυρας Πλάκας είναι σε πλήρη ανάπτυξη  και θα τελειώσουν το φθινόπωρο του 2019.Συνεχίζουμε με Φράστα – Μονολίθι – Πλατανούσα – Σκούπα -Ροδαυγή πάντα δίπλα στο φαράγγι του Αράχθου. Συνεχίζουμε για Μενίδι όπου στάση για καφέ και περίπατο. ΄ Αφιξη περίπου στις 21.00.-

 

Τιμή συμμετοχής : 15 €  κατ΄ άτομο

 

Περιλαμβάνονται:

1.-Μεταφορά με άνετο πούλμαν

2.-Συνοδός Γραφείου   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  10/11 με προκαταβολή 5 €