1η μέρα: ΑΓΡΙΝΙΟ – ΣΑΓΙΑΔΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ 

Αναχώρηση 06:30 από Αγρίνιο για το νέο συνοριακό φυλάκιο, περνώντας από Ηγουμενίτσα και Σαγιάδα. Άφιξη στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Τελωνειακός έλεγχος – διατυπώσεις. Σε μικρή απόσταση από τα Σύνορα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Βουθρωτού και τα Ξαμίλια  όπου θα ξεναγηθούμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό πάρκο. Στάση για να περπατήσουμε έως την Ακρόπολη και το Μουσείο απ΄όπου η θέα στη λιμνοθάλασσα είναι μοναδική. Μετά την επίσκεψη μας συνεχίζουμε προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Αγίους Σαράντα Άφιξη στην πολύβουη παραθαλάσσια πόλη με το πλήθος των ξενοδοχείων αλλά και την ωραία παραλία και τον πεζόδρομο. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα Προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο και ανάβαση στο Κάστρο απ΄όπου η θέα είναι μοναδική. Το βράδυ δείπνο σε ταβερνάκι. Διαν/ση.

2η  ημέρα: ΧΕΙΜΑΡΡΑ-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για Χειμάρρα διασχίζοντας τον δρόμο με τις πανέμορφες γαλάζιες παραλίες της Αλβανικής Ριβιέρας. Η Χειμάρρα δραστήρια Ελληνική Κοινότητα και η πλέον Ελληνόφωνη.  Η περιοχή έχει μεγάλες τουριστικές δυνατότητες με κύρια χαρακτηριστικά της πόλης τον παραλιακό της πεζόδρομο με τις ταβέρνες και τα καφέ. Γραφική η παραδοσιακά διατηρημένη παλιά πόλη  αλλά και το Κάστρο πάνω σε ένα λόφο.   Θα περιπλανηθούμε μέσα και γύρω από το παλιό κάστρο. Αρκετές εκκλησίες βρίσκονται μέσα στο κάστρο της Χειμάρρας , που είχε κτιστεί αρχικά στους Κλασσικούς χρόνους, όπως η Εκκλησία της Παναγίας Κασοπίτρας, η Επισκοπή, που είναι χτισμένη στη θέση αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα, καθώς και η εκκλησία των Αγίων Πάντων, στην είσοδο του κάστρου με το ωραίο καμπαναριό όπου έγινε και η δοξολογία το 1912. Άλλα μνημεία στο κάστρο είναι το αρχοντικό της οικογένειας Σπυρομήλιου και το Ελληνικό σχολείο  που ίδρυσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.  Θα συγκινηθούμε από το όμορφο και περιποιημένο Δημοτικό Ελληνικό Σχολείο. Συνεχίζουμε με την ην παραλιακή περιοχή της Σπηλιάς, που είναι το τουριστικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής. Άλλα μέρη της πόλης είναι το Ποτάμι, το Λειβάδι, το Τζαμάρι, το Μιχαήλι και το Στεφανέλι. Βόρεια της πόλης της Χειμάρρας βρίσκονται τα χωριά Βουνό, Λιάτες, Δρυμάδες, με την παραλία του Γιαλισκάρι, και Παλάσα. Η περιοχή έχει αρκετές Ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, χτισμένα κατά την παραδοσιακή Βυζαντινή αρχιτεκτονική. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο με μουσική.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΆΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση το πρωί για την πόλη του Αργυροκάστρου. Η  πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Από το κάστρο θα γνωρίσουμε   την ιστορία της πέτρινης πόλης. Το ιστορικό κέντρο του Αργυροκάστρου αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο “ψηφιδωτό”,  που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. “Κρεμασμένη” από έναν βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου “δένει” αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου. Eντυπωσιακός ο Ναός της Αναστάσεως που εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2017 από τον Επίσκοπο Αναστάσιο δίπλα στο Ελληνικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για το  κεφαλοχώρι της Δερόπολης τη Δερβιτσάνη, όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία της Κοιμήσης της Θεοτόκου. Μεσημεριανό φαγητό στην περιοχή της Δερόπολης. Σε μικρή απόσταση από τα σύνορα φτάνουμε στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Στις 14.30 αναχώρηση  για σύνορα ,έλεγχος-διέλευση και με στάση για καφέ καθόδόν φθάνουμε στο Αγρίνιο περίπου στις 21.30

Τιμή συμμετοχής: 95 € το άτομο,

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 25€

Παιδάκι 5-12 ετών σε τρικλινο με δυο ενήλικες 70 €

Παιδάκι σε τρικλινο με 1 ενηλικα   75 €

 

Περιλαμβάνονται:1.-Όλες οι μεταφορές με άνετο πούλμαν.

2.-Δύο διανυκτερεύσεις   στο SARANTA PALACE 4****

3.-Δυο πλούσια πρωινά μπουφέ

4.-Δυο δείπνα σε ταβερνάκια,(μια βραδιά με μουσική)

5.-Συνοδός του γραφείου μας. 6.-Φ.Π.Α 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 26/10 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  40 €