Αναχ. 11/11

 

06:00 Συγκέντρωση στο «τραίνο» και αναχ/ση για το Μοναστήρι της Χρυσίνους και τα περίφημα  Μετέωρα και μέσω ωραιότατης διαδρομής που μας προσφέρει η Εγνατία της Ν. Πίνδου.

Στάση καθοδόν για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Φθάνουμε στο χωριό Παναγιά και από εκεί ακολουθούμε δευτερεύοντα δρόμο που θα μας φέρει στo xωριό Αμπέλια και λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό σε ένα οροπέδιο θα φθάσουμε στην μονή της Παναγίας Χρυσίνου.

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσίνου ιδρύθηκε το 1740 βρίσκεται στη θέση Μπουζιάνια σε 680 μ. υψόμετρο. Σώζεται σήμερα ο μονόχωρος ναός και οι εξωτερικοί τοίχοι με τις πολεμίστρες. Ανακαινισμένη η Ι. Μονή με την φροντίδα του Γέροντα Ιωάννη, με σεβασμό στο παλαιό ερειπωμένο Μοναστήρι. Εσωτερικά ο ναός είναι κατάγραφος, με τοιχογραφίες Αγιορείτικου τυπικού.

Ο Γέροντας Ιωάννης γεννημένος τυφλός, ανέβλεψε με θαύμα της Παναγίας. Από τότε την υπηρετεί πιστά και με την χάρη της βοηθά θαυματουργικά τους συνανθρώπους του. Χρόνος ελεύθερος για Προσκύνημα και ξενάγηση στους χώρους της Μονής. θα θαυμάσουμε τις εικόνες και την αγιογράφηση  που διακοσμούν σήμερα το Μοναστήρι εξαιρετικής τέχνης.

Αφού πάρουμε την ευλογία του Γέροντα . Θα γευματίσουμε στο Αρχονταρίκι της Μονής (εξ ιδίων).

Στις 15.00 συνεχίζουμε για       Mετέωρα. Γοητευμένοι από το μεγαλείο του τοπίου, με όλες αυτές τις Μονές να κρέμονται θαρρείς από τον ουρανό καταλήγουμε στην γυναικεία Μονή του Αγίου Στεφάνου. Ιδρυμένη από των 12ο αι.  με εξαιρετική αρχιτεκτονική αλλά και αγιογράφηση. Το καθολικό αγιογραφείται στις μέρες μας από τον καταξιωμένο αγιογράφο κ. Βλάσιο Τσοτσώνη, που ακολουθεί δημιουργικά τα πρότυπα και την παράδοση της Κρητικής Σχολής αγιογραφίας.

Στον κυρίως ναό ξεχωρίζουν ο Παντοκράτορας και οι 4 Ευαγγελιστές. Το νέο καθολικό του μοναστηριού κτίστηκε το 1798 (είναι το νεότερο των Μετεώρων) επί ηγουμένου Αμβροσίου. Τιμάται στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, του οποίου η τιμία κάρα φυλάσσεται εδώ ως ιερό θησαύρισμα. Αρχονταρίκια, τραπεζαρίες και μουσεία  ιερών  κειμηλίων αλλά και η μοναδική θέα, θα μας εντυπωσιάσουν

Στις 17.00  μεταφερόμαστε στην Καλαμπάκα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ η  για επίσκεψη (προαιρετική) στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εξαιρετική η συλλογή των πουλιών και των ζώων που φιλοξενούνται εκεί. Ιδιαίτερη η συλλογή  των μανιταριών.

. Στις 18.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθ ΄οδόν για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο στις 21.30

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής :27 €  κατ’ άτομο   

 

Περιλαμβάνονται:    1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- Συνοδός γραφείου

 

Είσοδος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  για γκρουπ 4 €

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 30/10  ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10 €