ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1821

 ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ -ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΩΡΑ

                  23/3-25/3

 1η μέρα : Αγρίνιο – Αρχαία Μεσσήνη-Καλαμάτα            χιλ. 324

 07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο τραίνο και αναχώρηση για Πελοπόννησο. Η διαδρομή μας μέσω της Γέφυρας Χαρ. Τρικούπης και του περιφερειακού Πάτρας μας φέρνει στην Ηλεία. Περνώντας έξω από Πύργο και με στάση καθ΄οδόν για καφέ φθάνουμε στα Καλά Νερά -Μελιγαλά.

Συνεχίζουμε και φθάνουμε στην Αρχαία Μεσσήνη όπου ο αρχαιολογικός χώρος με το πρόσφατα συντηρημένο Θέατρο και το Μουσείο με τον Ερμή της Μεσσήνης, τους Διόσκουρους και την Αρτέμιδα Λαφρία μας γοητευτεί. Ξενάγηση στον εντυπωσιακό χώρο και συνεχίζουμε για Καλαμάτα. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Γεύμα, ξεκούραση.

Στις 15.00 μετάβαση για όποιον επιθυμεί στην πλατεία  23ης Μαρτίου. Στους  Αγιους Απόστολους(13ος αι.) μικρό εκκλησάκι όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της επανάστασης παρακολουθούμε την Δοξολογία για την εορτή της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας αλλά και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Μετά το « προσκλητήριο των οπλαρχηγών» και την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 4.20 μ.μ. αρχίζει  η εκπληκτική αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας. Στις 5 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η έναρξη της παρέλασης μαθητών σχολείων, οπλαρχηγών εφίππων και μπουλουκιών με ξεχωριστές φορεσιές.

Το απόγευμα μικρός γύρος για γνωριμία με την πόλη. Προσκύνημα στην Μητρόπολη Υπαπαντή της Παναγίας και επίσκεψη στη Μονή Καλογραιών με τα περίφημα υφαντά. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στο Μουσείο Σιδηροδρόμων και στην όμορφα διαμορφωμένη παραλία. Το βράδυ δείπνο με τοπικά εδέσματα σε ταβερνάκι της πόλης.  Διαν/ση.

2η μέρα :Καλαμάτα-Χώρα Τριφυλίας-Πύλος- Νιοκαστρο        140  χιλ.

 Πρωινό πλούσιο και  09.00 αναχωρούμε   για την Χώρα Τριφυλίας όπου το Μουσείο με τα ευρήματα από το Ανάκτορο του Νέστορα και της γύρο περιοχής θα μας εντυπωσιάσει. Συνεχίζουμε για Πύλο όπου χρόνος για να περπατήσουμε στην όμορφη πόλη με το Νιόκαστρο, την ωραία ρυμοτομία, την πλατεία των τριών Ναυάρχων.

Όμορφη η παραλία που απέναντι φαντάζει η ηρωική Σφακτηρία. Στιγμές ένδοξες της Ελληνικής ιστορίας όπως η Ναυμαχία του Ναυαρίνου έρχονται στο νου μας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα. Χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διαν/ση.

3η μέρα:ΚΟΡΩΝΗ-ΜΕΘΩΝΗ-ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ       χιλ. 322

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος έως τις 10.30.Μπορούμε να προσκυνήσουμε στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην περιοχή Βέργα.

Στη συνέχεια  αναχωρούμε για την Κορώνη. Είναι μια από τις ωραιότερες μικρές ελληνικές πόλεις. Συνδυάζει ένα σπάνιο φυσικό περιβάλλον με το αρχοντικό χρώμα της παλιάς πόληςπου αντανακλά περασμένη δόξα και πλούτο. Χτισμένη αμφιθεατρικά, στο δυτικό ακρωτήρι του Μεσσηνιακού κόλπου, με πυκνό πράσινο και με τον επιβλητικό λόφο με το ενετικό Κάστρο στην άλλη άκρη. Χρόνος για καφέ.

Συνεχίζουμε  με διαδρομή που μας φέρνει δίπλα στην περίφημη παραλία του Φοινικούντα για την μοναδική  Μεθώνη. Το κάστρο της Μεθώνης , ουσιαστικά, καστροπολιτεία, είναι από τα σημαντικότερα και ωραιότερα του Ελλαδικού χώρου. Χτίστηκε από τους Βενετούς το 1209. Είναι χτισμένο σε στρατηγική θέση, σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με τεχνητή τάφρο. Θα περπατήσουμε στο καλοδιατηρημένο κάστρο στο οποίο έχουν αφήσει την σφραγίδα τους όλοι όσοι έχουν περάσει από εδώ, Ενετοί, Τούρκοι, Ιππότες της Μάλτας. Χρόνος για γεύμα.

Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή με μικρή στάση στην πανέμορφη Κυπαρισία. για καφέ και περίπατο. Άφιξη στο Αγρίνιο στις 21.30.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ     

Τιμή συμμετοχής :    135 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

                                    50 € επιβάρυνση μονόκλινου

40 € παιδί σε τρίκλινο με τους γονείς του

Το Grande Tours προσφέρει :

1.-Μεταφορά με άνετο, πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.

2.-Διαμονή σε άνετο ξενοδοχείο Α΄κατ,.

3.-Πλούσιο πρωινό μπουφέ

4.-Δύο πλούσια δείπνα

5.-Επίσημη ξενάγηση Αρχαίας Μεσσήνης

6.- Έμπειρος συνοδός Γραφείου

7.- Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνονται:

1.-Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  4/3 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50 €