ΜΕΤΕΩΡΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

             Ημερήσια εκδρομή   3/3/2019

06.30 Συγκέντρωση ,τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχ/ση για τα περίφημα  Μετέωρα μέσω ωραιότατης διαδρομής που μας προσφέρει η Εγνατία της Ν. Πίνδου.

Στάση καθοδόν για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα.

Φθάνουμε στο χωριό Παναγιά και από εκεί ακολουθούμε δευτερεύοντα δρόμο που θα μας φέρει στην Καλαμπάκα. Στη συνέχεια ανάβαση  για προσκύνημα και περιήγηση σε μερικά από τα Μοναστήρια των Μετεώρων. Επίσκεψη στην γυναικεία Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου θα προσκυνήσουμε την κάρα του Αγ. Χαραλάμπους.

Συνεχίζουμε  με την Μονή της Αγίας Τριάδας. Αρχονταρίκια, τραπεζαρίες και μουσεία  ιερών  κειμηλίων θα μας εντυπωσιάσουν.

Στις 14.30 κατευθυνόμαστε στο κέντρο των Τρικάλων. Ελεύθερος χρόνος για  περίπατο στο κέντρο με τις γέφυρες πάνω στον Ληθαίο ποταμό, το Βυζαντινό Φρούριο, το Κουρσούμ τζαμί, το Μουσείο Τσιτσάνη και κυρίως την Παλιά πόλη «Βαρούσι» με τα ατμοσφαιρικά καφέ και ταβερνάκια.

Επόμενος σταθμός μας η γραφική και Τουριστική παράλληλα Καλαμπάκα   όπου χρόνος για περίπατο και γεύμα. Στις 17.00 προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με πλούσια συλλογή χλωρίδας και πανίδας της Πίνδου αλλά και του κόσμου. Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή  με στάση καθοδόν για καφέ.

Άφιξη στο Αγρίνιο, στις 21.30

 

                                                   ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμ. 18 €

Περιλαμβάνονται:

1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Συνοδός Γραφείου

3.- ΦΠΑ.