ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ   2/2

ΕΚΘΕΣΗ DA VINCI 

 Μητρόπολη Αθηνών – Μοναστηράκι

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ»

 06.30 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο τραίνο, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση  με στάση για καφέ καθ΄οδόν για την Αθηνα. Φτάνουμε στο Γκάζι στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Το εμβληματικό κτίριο μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Το έργο του μεγάλου ευφυούς Αναγεννησιακού Ουμανιστή, αυτό του εφευρέτη, του ζωγράφου, του  γλύπτη, του  μαθηματικού, του αστρονόμου, του  μουσικού και του συγγραφέα  θα ανακαλύψουμε μέσα  από την έκθεση.

Στις 11.45  κατευθυνόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, αποβίβαση από το πούλμαν και περπατούμε την Μητροπόλεως και να επισκεφθούμε την Μητρόπολη Αθηνών που πλέον ανακαινισμένη κοσμεί το κέντρο. Προσκύνημα – ξενάγηση και συνεχίζουμε με το σπίτι- Μουσείο σήμερα της Αγίας Φιλοθέης. Μετά την επίσκεψη μας θα συνεχίσουμε περπατώντας πάντα στον ίσκιο της Ακρόπολης προς το Μοναστηράκι όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο στο γραφικό και ιδιαίτερο Γιουσουρούμ της Πλατείας Αβησσυνίας  αλλά και για γεύμα σένα από τα ταβερνάκια της περιοχής.

Στις 14.30 ραντεβού στο Σύνταγμα για να  κατευθυνθούμε στην Βουκουρεστίου και  στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη στο διαχρονικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, “Η Παναγία των Παρισίων” είναι ένα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη, για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της εξουσίας που συνθλίβουν ή χειραγωγούν ύπουλα τον απλό άνθρωπο. Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που θα μας ταξιδέψει στις ιστορίες του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας, γεμάτες από συγκίνηση, μαγεία, χιούμορ, παραμύθι, ιστορία, τραγούδια, δάκρυ και χαρά. Με σεβασμό στην ουσία και το ύφος του μυθιστορήματος, που προσαρμόζεται όμως στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές αντιλήψεις και συνθήκες, ώστε τα παιδιά αλλα και ενήλικες να το παρακολουθούν με χαρά και ενδιαφέρον, αλλά και να αντλούν χρήσιμα ηθικά διδάγματα, ευεργετικά για τις ψυχές τους.  Στις 17.30 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθοδόν για καφέ. Άφιξη περίπου στις 21.00

Τιμή συμμετοχής:  40 €      

Το GRANDE Tours προσφέρει :

1.-Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Εισιτήριο για την έκθεση DA VINCI 500 YEARS OF GENIOUS

3.-Εισιτήριο για την παράσταση στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ «Παναγία των Παρισίων»

  1. Συνοδός Γραφείου –ΔΗΛ.ΣΥΜΜ. ΜΕ ΠΡΟΚ/ΛΗ 20€.