ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   2017            7 ΜΕΡΕΣ   22-28/12/2017

              NIΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ-ΝOΒΙΣΑΝΤ

1η μέρα: Αγρίνιο-Νις   ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   «HRISTOS SE RODI»                                        774 χιλ.

Αναχώρηση 05.00 το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή φθάνουμε στους ΕΥΖΩΝΟΥΣ. Τελωνειακές Διατυπώσεις και διερχόμεθα την χώρα της FYROM,τελωνειακός έλεγχος και περνούμε στην παλαιά Σερβία. Η διαδρομή μας PREDEJIANE μας φέρνει στο  ΝΙΣ. Πανεπιστημιούπολη και

Ιστορική πόλη, γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου,γραφική, κτισμένη πάνω στον Νίσσαβα ποταμό. Στο κέντρο της πόλεως και δίπλα από την γέφυρα του ποταμού φαντάζει φωταγωγημένο το καλοδιατηρημένο Κάστρο της πόλεως. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Δείπνο. Διαν/ση.

2η μέρα: Νις-Βουδαπέστη                                                                                                     613 χιλ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για Βουδαπέστη ,περνώντας από Κρούσεβατς-Κραλιεβο και δίπλα από την  πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας , την Λευκή πόλη  του Δούναβη, το Βελιγράδι που κτισμένη στην συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη μας γοητεύει. Περνώντας από το Νέο Βελιγράδι με τα εντυπωσιακά μοντέρνα κτίρια συνεχίζουμε μέσω των απέραντων πεδιάδων της Πανόνια και δίπλα από Νόβισαντ-Σύνορα (έλεγχος – διέλευση)  και φθάνουμε στην Ουγγαρία με πρώτη πόλη το Σέγκεντ. Άφιξη στην  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και πρώτη βόλτα για να έλθουμε σε επαφή με την όμορφη Πρωτεύουσα που φωταγωγημένη φαντάζει παραμυθένια.

 

3η μέρα: Βουδαπέστη-Περιήγηση πόλης ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

Πρωινό και αμέσως αναχώρηση για την ξενάγηση μας στο εκπληκτικό Κοινοβούλιο, στις όχθες του Δούναβη. Συνεχίζουμε με την ξενάγηση της πόλης όπου  θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και στην κομψή και υπέροχα στολισμένη VACI UTCA και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη για να απολαύσετε την εικόνα της πόλης περνώντας κάτω από τις φωταγωγημένες γέφυρές της αλλά και τα εντυπωσιακά κτίρια τόσο στις όχθες της Βούδα όσο  και της Πέστης.

 

 

4η μέρα: Ημερήσια εκδρομή στην ΒΙΕΝΝΗ     FROHLICHE WEIHNACHTEN                                   χιλ.490

 

Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη. Με την άφιξή μας ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, την Φότιφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη και στους κήπους του Δημαρχείου όπου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Δείπνο.

 

 

5η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ –ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ          BOLDOG  KARACSONYT!!!               χιλ. 115                                               

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων, το Έστεργκομ όπου θα θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό και την πινακοθήκη. Στην επιστροφή  θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε φολκλορική βραδυά όπου θα απολαύσετε τους δεξιοτέχνες βιολιστές και τα χορευτικά με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΝΙΣ                                                                                    613 χιλ.

 

Πρόγευμα και αναχ/ση 08.00  για την αριστοκρατική Πρωτεύουσα της Βοιβοντίνα που θεωρείται η Αθήνα της Σερβίας, το Νόβισαντ. Κτισμένη και αυτή πάνω στο Δούναβη, γραφική, με  την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό και το Δημαρχείο στο Ιστορικό κέντρο. Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο για βόλτα και γεύμα. Στις 14.00 αναχωρούμε για  Νις. Άφιξη στο ξεν/χείο. Τακτ/ση.  Δείπνο. Διαν/ση.

 

7η μέρα: ΝΙΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ                                                                                                            774 χιλ.

Πρωινό και αναχώρηση για επιστροφή. Μετάβαση στα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, διερχόμεθα την χώρα της FYROM και φθάνουμε στους Ευζώνους. Έλεγχος, διέλευση. Συνεχίζουμε με στάσεις για καφέ και ξεκούραση και φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ.

 

 

Τέλος   Εκδρομής

Τιμή συμμ.:  360 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

125 € επιβάρυνση  μονόκλινου

250 € παιδί 5-12 ετών σε τρίκλινο με δύο ενήλικες

 

Περιλαμβάνονται:

  1. Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*- 4*
  3.  Ημιδιατροφή  καθημερινά
  4. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  5. ΠΡΟΣΦΟΡΑ Bόλτα με floating river bus
  6. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
  8. ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 27/11/2017  ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100 €