Αναχ. 25/11

 

Πέτρινα χωριά, περικυκλωμένα από πανύψηλες κορφές της Ν. Πίνδου, απέραντα δάση με χρώματα που αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές και νερά που κελαρύζουν παντού, ρυάκια, καταρράκτες, ποτάμια, λίμνες….

 

Συγκέντρωση των εκδρομέων 06:15  στο «τραίνο» και αναχώρηση για Τζουμέρκα  μέσω Άρτας και των χωριών Γραμμενίτσα – Δαφνωτή – Ροδαυγή. Ωραιότατη  διαδρομή μέσω της γέφυρας Τζαρή-Ράμια-Μικροσπηλιά θα μας φέρει στον Καταρράκτη χωριό των Τζουμέρκων. Κτισμένο απέναντι από  δύο φυσικούς καταρράκτες που τα νερά τους πέφτουν από ύψος 80 μέτρων, με μια ωραιότατη πλατεία στο κέντρο του. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης κτισμένο από το 1827.Χρόνος για παρακολούθηση της Αρχιερατικής Πανηγυρικής Λειτουργίας προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης της οποίας την θαυματουργή εικόνα θα προσκυνήσουμε.

Στις 11:30 αναχωρούμε για Άγναντα όπου στάση για καφέ στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε με Κτιστάδες και Πράμαντα όπου στάση για να περπατήσουμε στην μεγάλη πλατεία με την πέτρινη βρύση του «Αράπη» και να ανάψουμε ένα κεράκι στην επιβλητική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και μοναδικά χειροποίητα γλυκά. Συνεχίζουμε λίγο έξω από τα Πράμαντα σε μια πανέμορφη τοποθεσία μέσα σε δάσος από έλατα και κέδρους όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Στις 16.00 αναχ/με για επιστροφή μέσω Φράστα-Μονολίθι-Πλατανούσα-Σκούπα-Ροδαυγή πάντα δίπλα στο φαράγγι του Αράχθου.; Aν ο χρόνος το επιτρέπει στάση για καφέ στην μεγάλη πλατεία με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Συνεχίζουμε για Αγρίνιο και άφιξη περίπου στις 21.00.-

 

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή συμμετοχής : 15 €  κατ΄ άτομο

 

Περιλαμβάνονται :

1.- Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν   2.- Συνοδός γραφείου