Προσκυνηματική εκδρομή στον  Άγιο Ανδρέα, Πάτρα

 

ΑΝΑΧ/ΣΗ  29/11

 

 

                 Συγκέντρωση στις 16.00 στο τραίνο και αναχώρηση  για την Πάτρα μέσω Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, με προορισμό μας την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Ο Άγιος Ανδρέας, τη μνήμη του οποίου τιμά η εκκλησία μας στις 30 Νοεμβρίου, ήταν ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, κατάγονταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.

Ο Ανδρέας (μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή) υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και τους είπε «δε μνς το Θεο αρων τν μαρτίαν το κόσμου», οι δύο απλοϊκοί εκείνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που χωρίς κανένα δισταγμό κι επιφύλαξη αφήκαν αμέσως τον δάσκαλο τους κι ακολούθησαν τον Ιησού.

Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, ο Ανδρέας κήρυξε σε Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο, Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα.

Στην Αχαΐα, η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς δια του Ευαγγελίου και τελικά μαρτύρησε και πέθανε με σταυρικό θάνατο.

Ο νέος Ναός του Αγίου Ανδρέα κατασκευάζεται από το 1908-1974.

Εντυπωσιακός με τα  12 καμπαναριά του. Θα προσκυνήσουμε την Κάρα του Αγίου και θα έχουμε χρόνο για βόλτα στα μαγαζάκια των μικροπωλητών. Στις 20.15  αναχώρηση για επιστροφή.

 

Τιμή συμμ. 10 €