ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ   

 

           ΜΕΤΣΟΒΟ-ΠΗΓΕΣ  ΑΩΟΥ- XIOΝΟΔΡΟΜΙΚΟ  ΠΡΟΦΗΤΗ  ΗΛΙΑ

Αναχ/ση 3/2

  

Λίμνες Πηγών Αώου – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ Προφήτη Ηλία-Μέτσοβο

07.00 Συγκέντρωση και αναχώρηση για  Μέτσοβο αφού προηγουμένως  σταθούμε για καφέ πριν πάρουμε την ΕΓΝΑΤΙΑ. Συνεχίζουμε με ωραία διαδρομή περνώντας από εντυπωσιακά τούνελ και γέφυρες πάνω από τα νερά του Αράχθου και του Μετσοβίτικου  ποταμού. Προσπερνάμε το Μέτσοβο και  περνώντας τον κάμπο Νιάζι φτάνουμε στην αρχή της λίμνης των Πηγών του Αώου. Μαγευτική η εικόνα της ασημένιας λίμνης να λαμπιρίζει στο χιονισμένο τοπίο. Περίπατος στις όχθες της λίμνης. Στη διαδρομή θα νιώσουμε ότι περιπλανιόμαστε σε αμερικανικό πάρκο. Άλογα που τρέχουν ελεύθερα στο δάσος, γεράκια που ψάχνουν για το θήραμά τους, σμιλεμένα βράχια που από τις αντανακλάσεις του ήλιου μοιάζουν με φλέβες χρυσού και πανύψηλα δέντρα όλων των ειδών συνθέτουν μια μοναδική εικόνα σπάνιας φυσικής ομορφιάς όπου το γύρο δασωμένο περιβάλλον μας γοητεύει. Χρόνος για να απολαύσουμε το τοπίο.

Συνεχίζουμε για το Χιονοδρομικό του Προφήτη Ηλία-Πολιτσές  (Υψόμετρα 1360-1620μ.), βρίσκεται 4χλμ. από το Μέτσοβο, έχει εύκολες πίστες και με μικρό μήκος. Διαθέτει σαλέ με εστιατόριο και καφέ, σχολές σκι, καταστήματα ενοικίασης σκι και snow truck (ένα όχημα σαν λεωφορείο, που αποτελείται από 2 βαγόνια και κάνει βόλτες τους επιβάτες στα χιόνια).Χρόνος όπου για να χαρούμε το άφθονο χιόνι.

Στις 13.00  αναχωρούμε για το κέντρο του Μετσόβου. Η παραδοσιακή Ηπειρωτική Αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το χωριό που κυριαρχεί η πέτρα ,το ξύλο και το κεραμίδι. Η Αγία Παρασκευή με το υπέροχο τέμπλο, το Λαογραφικό Μουσείο, η Πινακοθήκη Αβέρωφ, μερικά από τα αξιοθέατα του χωριού. Χρόνος για περίπατο και γεύμα σε  ταβερνάκι του χωριού με τα παραδοσιακά Μετσοβίτικα εδέσματα.

Στις 15.30 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση στα γραφικά Γιάννενα για καφέ αλλά και για να γευτούμε τα περίφημα Γιαννιώτικα σιροπιαστά. Στις 18.00 αναχώρηση για επιστροφή. ΄Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 20.30

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής 15 €

Στην παραπάνω τιμή περιλαβάνονται:

1.-Μεταφορά με υπερυψωμένο πούλμαν,

2.-Συνοδός Γραφείου

Δεν περιλαμβάνονται:

1.-Είσοδοι σε Μουσεία και εισιτήρια  διαφόρων δραστηριοτήτων