ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 25/2
Ι.ΜΟΝΗ ΝΤΟΥΡΑΧΑΝ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ-ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ

Στις Ο7.00 Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχώρηση για Ι.Μ.Ντουραχάν που βρίσκεται κτισμένη στις όχθες της Παμβώτιδας απέ-ναντι από τα Γιάννενα. Παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας στην Μονή που είναι αφιερωμένη στην Γέννηση της Θεοτόκου και παίρνουμε την ευχή του Γέροντα της Αγάπης, Πατρός Αθανασίου. Στις 11.00 συνεχίζουμε για κεντρικό Ζαγόρι με στάση στο περίφημο Γεφύρι του Κόκορη, κομψό, μονότοξο, κτισμένο το 1750 πάνω από τα νερά του Βοιδομάτη. Συνεχίζουμε για Κήπους. Στη διαδρομή μας ένα άλλο κομψό τρίτοξο γεφύρι με τα οδοντωτά του πρεβάζια, το Καλογερικό μας γοητεύει.
Συνεχίζουμε για Τσεπέλοβο περνώντας δίπλα από το Καπέσοβο. Άφιξη στο μεγαλοχώρι που είναι πατρίδα του Γιάννη Βηλαρά και της Μαρίκας Κοτοπούλη. Χρόνος για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα ,να προσκυνήσουμε στον Ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του χωριού με την υπέροχη αρχιτεκτονική, το εξάγωνο καμπαναριό και την αγιογράφηση αλλά και να γευματίσουμε σ΄ένα από τα ταβερνάκια του χωριού με τα τοπικά εδέσματα.
Στις 15.00 αναχώρηση για Άνω Πεδινά όπου στην είσοδο του χωριού θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή Ευαγγελίστριας που αποτελεί ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα με φρουριακή όψη, με ψηλά τείχη στην βορειανατολική πλευρά και κελιά στην νοτιοδυτική,που δεσπόζει στην είσοδο του οικισμού,όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα και ξεναγηθούμε από την Ηγουμένη της Μονής.Επόμενος σταθμός μας το μαγευτικό Μονοδένδρι, όπου στον ελεύθερο χρόνο μας θα επισκεφθούμε τη Ριζάρειο Σχολή, θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα περπατήσουμε τα λιθόστρωτα δρομάκια μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής απ’ όπου θα ακούσουμε την βοή και θα δούμε μοναδικές εικόνες από το Φαράγγι του Βίκου όπου στην είσοδο του χωριού.
Επιστροφή στο χωριό όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ.
Στις 18.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθ’ οδόν για ξεκού-ραση και για να γευθούμε τα περίφημα Γιαννιώτικα σιροπιαστά γλυκά.
Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 20.30.-
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή συμμ.: 15 €

Το GRANDE Tours προσφέρει :

1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
2.-Συνοδό Γραφείου