ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – Μεγάλος Γύρος  (οδικώς 9 μέρες) 13/8-21/8/2019

 

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (Ουργκιούπ, Γκιόρεμε, Άβανος, Ζέλβε, Ιχλάρα, Καϊμακλί, Καισάρεια) ΙΚΟΝΙΟ, ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ (Ιεράπολης, Αφροδισιάδα), ΣΜΥΡΝΗ (Έφεσσος)

 

     Όλα τα αξεπέραστα, ιστορικά μνημεία και η φυσική ομορφιά της Μικράς Ασίας σ’ ένα νοσταλγικό ταξίδι της επιστροφής στις ρίζες , στα πάτρια εδάφη εκεί που άνθισε ο Ιωνικός, Ελληνιστικός και Βυζαντινός πολιτισμός. Η σεληνιακή και μυστηριώδης Καππαδοκία με τον παραμυθένιο κόσμο της, με όλα τα μέρη της να θυμίζουν Ελλάδα. Από την παράδοση τους την τόσο όμοια με την δική μας μέχρι την απόλυτη πίστη τους στον Χριστιανισμό, μια πίστη που με υπερηφάνεια μπορεί να πει κανείς ότι επηρέασε και δεν επηρεάστηκε. Μέσα στις σκοτεινές εκκλησιές  ολοζώντανη η παρουσία των μαστόρων και της προσευχής
Με δέος τις κοιτάς τις Αγιογραφίες, με δέος βουτάς μέσα τους, με δέος οσφραίνεσαι το λιβάνι τους και τα κεριά που αιώνες έκαψαν…

 

 

1η μέρα :   ΑΓΡΙΝΙΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ        χιλ. 990

                                                                                                          

05:00  Συγκέντρωση στο γραφείο μας, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για ΚΟΜΟΤΗΝΗ μέσω  ΕΓΝΑΤΊΑΣ (στάση για καφέ)  και (γεύμα καθ’ οδόν) και περνώντας έξω από Θεσσαλονίκη φθάνουμε στην αμφιθεατρική κτισμένη ΚΑΒΑΛΑ. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και ξεκούραση.  Σύνορα Κήπων  (έλεγχος – διέλευση) και μέσω Ραιδεστού φθάνουμε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρούμε για ένα σύντομο γύρο όπου θα θαυμάσουμε την επτάλοφη Πόλη με τις βυζαντινές οχυρώσεις που την χαρακτηρίζουν, τον οβελίσκο του Θεοδοσίου και τη στήλη του Πορφυρογέννητου. Θα κλείσουμε την περιήγησή μας με προσκύνημα στην Παναγία Ζωοδόχου Πηγής, (Μπαλουκλιώτισα) όπου θα ζωντανέψει στη μνήμη μας ο σχετικός θρύλος και θα επισκεφθούμε τον περίβολό της με τους τάφους των Πατριαρχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

 

2hη μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

 

Πρωινό και η μέρα μας θα αρχίσει με την ξενάγηση –  προσκύνημα σ΄ένα από τα αρχαία θαύματα της Κωνσταντινούπολης,το πιο φημισμένο που  είναι η Αγία Σοφία.  Τα τελευταία 77 χρόνια λειτουργεί ως μουσείο ενώ, πριν από αυτό, ήταν το θρησκευτικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης και του κόσμου για περισσότερο από 1400 χρόνια.

Ο ναός εγκαινιάσθηκε το 537 από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α΄, φιλοδοξία του οποίου ήταν ο ναός να ξεπεράσει  σε μέγεθος κάθε προηγούμενο οικοδόμημα της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Ο θρύλος αναφέρει ότι όταν μπήκε στο ναό ο Ιουστινιανός αναφώνησε «Δόξα τω Θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον

επιτελέσαι. Νενίκηκά σε, Σολομών!», θέλοντας έτσι να εκφράσει το θαυμασμό του για το μνημείο το οποίο ήταν πιο θαυμαστό από τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα. Εκτός από την Αρχιτεκτονική και την μοναδική ορθομαρμάρωση που την κοσμούν εσωτερικά, μας γοητεύουν οι ψηφιδωτές εικόνες όπως η Πλατυτέρα και η Δέησις που βρίσκεται στον γυναικωνίτη. Ακριβώς απέναντι από την πύλη της Αγια-Σοφιάς βρίσκεται το Μπλε Τζαμί. Οι Τούρκοι προσπάθησαν με το Μπλε Τζαμί να ξεπεράσουν τη μεγαλοπρέπεια της Αγια-Σοφιάς, από τις πρώτες ματιές όμως καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό στάθηκε αδύνατον.Συνεχίζουμε με  τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Θα δούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» όπου ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλη. Απέναντι  το Βυζαντινό Υδραγωγείο με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού ,το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ΤΟΠ ΚΑΠΙ,παλιό παλάτι ,σημαντικό Μουσείο σήμερα.Συνεχίζουμε με την κρουαζιέρα στον Βόσπορο(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) όπου από το καραβάκι  που θα ξεκινήσει από το Κεράτιο θαυμάζουμε την ομορφιά τόσο της Ευρωπαϊκής ακτής όσο και της Ασιατικής  με το πολύ πράσινο και τις αριστοκρατικές κατοικίες (γιαλιά) και τις εκπληκτικές γέφυρες.

 

3η: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ(ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ)  χιλ. 768

 

Πρωινό  και 07.00 αναχώρηση για την Ασιατική Τουρκία. Αφού περάσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα του Βοσπόρου βρισκόμαστε στην Ασία και μέσω της πόλης ΙΖΜΙΤ – ΜΠΟΛΟΥ φθάνουμε στην ΑΓΚΥΡΑ όπου θα γίνει σύντομος γύρος της πρωτεύουσας της Τουρκίας με την Σιταντέλλα και το αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για την Ανατολία μια πανάρχαια περιοχή όπου κάτω από κάθε πέτρα κρύβεται κι ένα ιστορικό συμβάν. Ωραιότατη η διαδρομή μας δίπλα στη λίμνη Τάττα και στις πόλεις Ακσαράϊ  (Αρχελαίς ), Νεβσεχίρ (Νεάπολις) και αργά το βράδυ φθάνουμε στην πόλη ΟΥΡΓΚΙΟΥΠ (Προκόπι), πατρίδα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

 

4η  μέρα : ΟΥΡΓΚΙΟΥΠ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΓΚΙΟΡΕΜΕ          χιλ. 130

Πριν το ξημέρωμα προτείνουμε (προαιρετικό) μοναδική εμπειρία ,το ταξίδι με αερόστατο!!!

Σε ένα τοπίο εξωπραγματικό, που σε μεταφέρει σε άλλο πλανήτη.

Επιδέξιοι πιλότοι σηκώνουν τα αερόστατα πάνω από   απίθανους γεωλογικούς σχηματισμούς και παράξενους βράχους που μοιάζουν με  μανιτάρια ,σε μοναδικές αποχρώσεις μιας μοναδικής  Ανατολής.

Πρωινό και συνέχεια στην ξενάγηση στην μυστηριώδη ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ με τα σεληνιακά τοπία. Μυριάδες μετέωροι βράχοι με μυτερούς κώνους, που δίνουν την εντύπωση ότι αναδύονται μέσα από τα έγκατα της γής σαν δάκτυλα κελευστικά που ικετεύουν τα Θεία. Εδώ αναζήτησαν την σωτηρία οι πρωτοχριστιανοί κυνηγημένοι από τους εθνικούς διώκτες. Σκάλισαν την πέτρα δημιουργώντας αθάνατα μνημεία τέχνης: Μοναστήρια, Εκκλησίες (περίπου 400), σκήτες ακόμη και πολιτείες ολόκληρες που μερικές φθάνουν έξι και επτά ορόφους κάτω από την επιφάνεια της γής. Ξενάγηση στην ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ την πατρίδα του Μ. Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης , την πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την ‘χιονισμένη’ πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαίστειου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Συνεχίζουμε με το “Υπαίθριο Μουσείο της Κοιλάδας ΓΚΙΟΡΕΜΕ” μοναστικό συγκρότημα από πέτρινες λαξευτές εκκλησίες και παρεκκλήσια της Βυζαντινής εποχής. Αξιόλογες μεταξύ αυτών είναι: Η Καναρλίκ (Σκοτεινή εκκλησία) και η Τόκαλι με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από την ζωή του Χριστού. Επίσκεψη στην τρωγλοδυτική κοινότητα του Γκιόρεμε και του Ουργκιούπ, το γεωλογικό συγκρότημα του Ζέλβε και την Άβανο. Δείπνο.

 

5η μέρα : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ                                 χιλ. 100

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση ώρα 08:30 για να εξερευνήσουμε την νότια περιοχή της Καππαδοκίας. Διαβαίνοντας το άγριας ομορφιάς φαράγγι του ποταμού Μελεντίζ, οδηγούμαστε στην απόκρυφη Ιχλάρα κάποτε αγαπητό καταφύγιο βυζαντινών ερημητών, κατάφυτη με ζωγραφισμένες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν στους βράχους (περίπου 200). Εντυπωσιακές οι εκκλησίες του Δανιήλ , της Αποκάλυψης και του Υακίνθου. Επιστρέφουμε με επισκέψεις στις υπόγειες πόλεις του ΚΑΪΜΑΚΛΙ και της ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ (ΝΤΕΡΙΝ ΚΟΥΓΙΟΥ). Εδώ θα δούμε ολόκληρα παλάτια, οικίες και εκκλησίες σκαλισμένες υπόγεια μέχρι και 120 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γής. Προσκύνημα στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Επιστροφή στο ΟΥΡΓΚΙΟΥΠ.   Δείπνο.   Διανυκτέρευση.

 

 

6η μέρα : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΙΚΟΝΙΟ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΛΕ      χιλ. 623

 

Πρωινό και αναχώρηση για ΙΚΟΝΙΟ (ΚΟΝΙΑ). Άφιξη περίπου το μεσημέρι στην πόλη που έφθασε στο απόγειο της ακμής της την εποχή που ο μυστικιστής Ρούμι ίδρυσε το Τάγμα των περιδινούμενων Δερβίσηδων όπως το αποκαλούν λόγω του περιστροφικού Ιερού χορού “σάμα”. Έτσι η “πολιτεία της στέπας” γίνεται φάρος του μυστικιστικού ασκητισμού του Ισλάμ. Επίσκεψη στο Ναό των Αγίων Αποστόλων και αν ο χρόνος το επιτρέπει επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της ΚΟΝΥΑ με τις υπέροχες ελληνιστικές σαρκοφάγους και ιδιαίτερα εκείνη με τους άθλους του Ηρακλή και συνεχίζουμε μέσω ωραιότατης διαδρομής της Μ. Ασίας για ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ μέσω ΙΕΡΑΠΟΛΗΣ. Ξενάγηση στα ερείπια της αρχαίας πόλης. Επίσκεψη στο θέατρο, στους Τάφους, τα λουτρά και τον Ναό του Απόλλωνα. Επίσης υπάρχουν πολλά κτίσματα που έγιναν σε ανάμνηση του Αποστόλου Φιλίππου που μαρτύρησε εδώ το 87 μ.Χ επί Δομιτιανού. Το Παμούκκαλε,“Κάστρο βαμβακιού” η μετάφραση της λέξης που όμως εξαπατά γιατί δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από ένα φυσικό φαινόμενο. Ιαματικά θερμά νερά αναβλύζουν από απόκρημνους βράχους σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες από στερεοποιημένο Κάλσιο. Αυτοί οι χιονόλευκοι χιτώνες σταλακτιτών συνδέουν μια αλυσίδα ρηχών λάκκων όπου συγκεντρώνεται το ιαματικό νερό δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα. Χρόνος ελεύθερος για να ξεναγηθούμε και να θαυμάσουμε το υπέροχο θέαμα. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

7η μέρα : ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – Α’Ι’ΔΙΝΙ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ  η ΣΜΥΡΝΗ χιλ.338

 

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΔΑ μια αρχαιολογική ζώνη της Μ. Ασίας όπου τα οικοδομήματα μοιάζουν σχεδόν “κατ’ εξαίρεση” καλοδιατηρημένα. (Στάδιο, ωδείο, ανέπαφο θέατρο λευκού μαρμάρου). Επίσκεψη των Λουτρών του Αδριανού και του Ναού της Αφροδίτης. Στη συνέχεια αναχώρηση για ΑΪΔΙΝΙ και διασχίζοντας τις εύφορες βαμβακοφυτείες της πεδιάδας του Μαιάνδρου και πριν φθάσουμε στις ακτές της Ιωνίας  θα ανηφορήσουμε για την «ορεινή Έφεσο», διατηρητέο γραφικό οικισμό, το άλλοτε Ελληνικό Κιρκιντζέ που θα μας γοητεύσει με το ιδιαίτερο χρώμα του. Συνεχίζουμε για την ξενάγηση της περίφημης ΕΦΕΣΣΟΥ, την πιο μεγαλόπρεπη Αρχαία πόλη της Ιωνίας. Εδώ θα περπατήσουμε την Αρκαδική οδό, θα δούμε το ελληνιστικό θέατρο, χωρητικότητας 25.000 θέσεων, το Νυμφαίο, το Στάδιο, το Γυμναστήριο, την Βιβλιοθήκη κ. α.   ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ –ΣΜΥΡΝΗ όπου άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα :  ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΕΣΜΕ – ΧΙΟΣ

Πρωινό και σύντομη περιήγηση στην πόλη και αναχωρούμε δια μέσω των Ελληνικών χωριών για το λιμανάκι του ΤΣΕΣΜΕ (Κρήνη). Μετά τις τελωνιακές διατυπώσεις επιβιβαζόμαστε στο Φέρυ – Μπόουτ και αναχωρούμε για ΧΙΟ. Άφιξη το απόγευμα. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για περίπατο και αγορά σουβενίρ έως 21:30 που επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και αναχωρούμε για ΠΕΙΡΑΙΑ. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

 

 

9η μέρα : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ                   χιλ 280

07:00 άφιξη στον ΠΕΙΡΑΙΑ και αμέσως αναχώρηση για επιστροφή στο ΑΓΡΙΝΙΟ. Άφιξη περίπου στις 12:00.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή Συμμετοχής :    495 ,00 €  κατ΄ άτομο στο δίκλινο    

                       355 ,00 € παιδί έως 12 ετών

225 ,00 €  επιβαρυνση μονόκλινου

 

 

Το   GRANDE TOURS προσφέρει :

 

1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Τουρκία

3.- Ημιδιατροφή καθημερινά στο εξωτερικό ( Πλούσιο πρωινό μπουφέ και πλούσιο δείπνο ή    γεύμα)

4.- Όλα τα εισιτήρια Φέρυ-Μπόουτ (απλά ΤΣΕΣΜΕ – ΧΙΟΣ)  και τουρ. θέσης στο   (ΧΙΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

5.- Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό

6.- Συνοδό

7.- Ασφάλεια αστικής ευθύνης

8.- ΦΠΑ

9.-.-Συνοδός Γραφείου

  

Δεν περιλαμβάνεται :

  • Είσοδοι σε Χώρους και Μουσεία
  • Ο,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

    

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 22/7 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  200 €