5 ήμερη εκδρομή  στη Λέσβο  19/9-23/9

Ένα «πλατανόφυλλο» ριγμένο στο Αιγαίο μεταξύ Ανατολής και Δύσης σάς προσκαλεί να ανακαλύψετε το πολύπλευρο πρόσωπό του και να νιώσετε τη φιλοξενία των ανθρώπων του.

 ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ -Μ.ΛΕΙΜΩΝΑ – ΠΛΩΜΑΡΙ

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Λέσβος

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πειραιά στις 13.00 Άφιξη. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στα καθίσματα ή  στις τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες  (ανάλογα με την επιλογή του εκδρομέα) και απόπλους για Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

2η μέρα :Μυτιλήνη – Άγιος Ραφαήλ-πόλη Μυτιλήνης

08:00 Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και αμέσως μεταφορά στην Μονή του Αγίου Ραφαήλ στα Θερμά όπου θα παρακολουθήσουμε Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα των Αγίων. Επιστροφή και χρόνος για να ξεναγηθούμε στην πόλη της Μυτιλήνης όπου θα δούμε τις περίφημες εκκλησίες, των Αγ. Αθανασίου με το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου και τον ΄Αγιο Θεράποντα που δεσπόζει στην πόλη, το Βυζαντινό Μουσείο, την βιβλιοθήκη. Συνεχίζουμε με βόλτα στον Μακρύ γιαλό και την Σουράδα με τα υπέροχα αρχοντικά της Μυτιλήνης για να καταλήξουμε στη Βαρειά και στο Μουσείο Θεόφιλου. Χρόνος για γεύμα και στις 14.00 μεταφορά και τακτ/ση στο ξεν/χείο λίγο έξω από το κέντρο της Μυτιλήνης με πανοραμική θέα στον κόλπο της Γέρας. Χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη όπου στην παραλία της θα βρούμε ακόμη τα παραδοσιακά  ουζερί  με τους ντόπιους μεζέδες.  Διαν/ση.

 

 

3η μέρα: Μυτιλήνη – Μανταμάδος – Μόλυβος – Πέτρα -Ι.Μ.Λειμώνα

Πλούσιο πρωινό και 09.00 αναχ/ση για το Βόρειο τμήμα του νησιού και για το χωριό Μανταμάδος όπου θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Ταξιάρχη, την θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του Αρχ. Μιχαήλ που φτιαγμένη από αίμα και πυλό συγκινεί τον επισκέπτη. Μέσω ωραιότατης διαδρομής απέναντι από τα Μικρασιατικά παράλια φθάνουμε στο Μόλυβο όπου είναι ίσως το γραφικότερο χωριό του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε τα πλακόστρωτα του στο αμφιθεατρικά κτισμένο χωριό γενέτειρα του Αργύρη Εφταλιώτη και του Αρίωνα. Συνεχίζουμε για την Πέτρα με την Παναγιά την Γλυκοφιλούσα,  που λαξευμένη σε βραχοπλαγιά μας προκαλεί να την προσκυνήσουμε  ανεβαίνοντας τα  114 σκαλιά της. Στάση για γεύμα και περίπατο.

Στις 15.00 αναχ/ση  για την Ι. Μ. Λειμώνα. Κτισμένη σε μια καταπράσινη κοιλάδα  από τον Ιγνάτιο  τον μετέπειτα Άγιο, οργάνωσε το μεγαλύτερο Κρυφό Σχολειό  στα χρόνια της Τουρκοκρατίας αλλά  και σήμερα είναι πλούσιο σε Βιβλιοθήκη, Μουσεία Εικόνων ,Ιερών σκευών κ.λ.π.. Χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση και συνεχίζουμε για το ξενοχείο.

4η μέρα: Αγιίάσος-Σκόπελο-Πλωμάρι

10:30 αναχώρηση για την Αγίασο με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, μεγάλο χωριό κτισμένο πάνω στον καταπράσινο ΟΛΥΜΠΟ, ανάμεσα σε καρυδιές, καστανιές, μηλιές, ελιές. Χρόνος ελεύθερος για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας που έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο μοναχός Αγάθων και λέγεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Θα επισκεφθούμε το μουσείο στον περίβολο της Εκκλησίας (θρησκευτικό – λαογραφικό) και θα αγοράσουμε τα σουβενίρ μας στα μαγαζάκια λαϊκής τέχνης του χωριού. Στις 12:30 αναχώρηση για τα χωριά του κόλπου της Γέρας μέσω Καρήνης. Στάση στον γραφικό “Σκοπελο” όπου βρίσκονται οι “Κατακόμβες” – της Αγίας Μαγδαληνής, προσκύνημα, και συνεχίζουμε με το γραφικό Πλωμάρι με την παραδοσιακή ομορφιά και το φημισμένο ούζο. . Επιστροφή στη Μυτιλήνη όπου  χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία μας σουβενίρ. Στις 19.00 επιβιβαζόμαστε στο πλοίο (blue star) και αναχωρούμε για Πειραιά. Διαν/ση στο πλοίο.

5η μέρα : Πειραιάς-Αγρίνιο

Άφιξη στον Πειραιά το πρωί στις 06:30. Τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχωρούμε για Αγρίνιο με στάση καθ΄οδόν για καφέ. Άφιξη περίπου στις 10:30.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Τιμή συμμ :    199.00 €  κατ΄άτομο σε δίκλινο και  Γ’ θέση στο πλοίο    

                              243.00 €   κατ΄άτομο σε δίκλινο (τετράκλινη εσωτερική καμπίνα)

                               Επιβάρυνση μονόκλινου   40 €

 

Το  GRANDE TOURS προσφέρει :

 

  • Μεταφορές, εκδρομές όπως το πρόγραμμα με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Εισιτήρια πλοίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε Γ΄θέση ή τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με επιβάρυνση 45 €
  • Διαμονή στο ξεν/χείο  B΄ κατ. 5 Κm από την πόλη
  • Πρωινό Μπουφέ στο ξεν/χείο
  • Συνοδός του Γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 

  • Είσοδοι στα Μουσεία
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • 1.- Φόρος Διαμονής

** Όλες οι διαμονές στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσουν Φόρο Διαμονής από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η χρέωση  είναι ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση για 1-2 *  είναι 0.50 €, για 3 *  είναι 1.50 €, για 4 *  3.00 €, για 5 * είναι 4,00 €. Θα πρέπει να καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο κατά το check in  από τους ίδιους τους πελάτες