3 μέρες 2-4/2/2018 στα ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΣΚΟ           

                  ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΜΕΛΝΙΚ

 

1η ημέρα : Αγρίνιο – Μπάνσκο                                             614 ΧΙΛ.

03.00 Αναχώρηση από την Αγρίνιο, με στάση για καφέ λίγο πριν τα Γιάννενα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή που μας χαρίζει η Εγνατία για να φθάσουμε στα σύνορα. Διέλευση και συνεχίζουμε με διαδρομή δίπλα από χωριά και κωμοπόλεις  για να φθάσουμε στο κοσμοπολίτικο πλέον ΜΠΑΝΣΚΟ, μια  μικρή παραδοσιακή πόλη, κτισμένη δίπλα  στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Πιρίν, που έχει χαρακτηρισθεί σαν  Εθνικό Πάρκο. Πολύ κοντά το χιονοδρομικό κέντρο  με πίστες για σκι σε ύψος 2.000–2.500 παράδεισος των χιονοδρόμων τα τελευταία χρόνια. Άφιξη. Τακτοποίηση  στο άνετο ξενοδοχείο. Το Μπάνσκο θεωρείται από τα καλύτερα χιονοδρομικά των Βαλκανίων το χειμώνα και τους υπόλοιπους μήνες, ένας από τους καλύτερους φυσιολατρικούς προορισμούς.΄Αφιξη. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Οι χιονοδρόμοι μπορούν να απολαύσουν τις καταβάσεις τους αμέσως μετά την άφιξή μας.Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο στο ξεν/χείο.

 

2η μέρα: ΜΠΑΝΣΚΟ

Πρωινό  και αναχώρηση για να θαυμάσουμε το χιονισμένο τοπίο από ψηλά. Προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ έως το πρώτο σαλέ με μια υπέροχη διαδρομή πάνω από τα ελατοσκεπή δάση. Χρόνος για καφέ και επιστροφή στο χωριό.

Συνεχίζουμε  την περιήγησή μας  για να γνωρίσουμε την μικρή αλλά Ιστορική πόλη του Μπάνσκο. Τα πλακόστρωτα, τα πέτρινα δίπατα σπίτια, το σπίτι-Μουσείο του Νικόλα  Βαπτσάροφ, του διάσημου κομμουνιστή  ποιητή, ο Ναός της Αγίας Τριάδας με τον Πύργο-καμπαναριό 30μ. ύψους και ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, θα είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα σημεία της  περιήγησή μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.  Για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικό). Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μπάνσκο – Σαντάνσκι- Μέλνικ  – Αγρίνιο                            647 ΧΙΛ.

Πρωινό και αναχωρούμε  νωρίς το πρωί  για την επιστροφή μας με στάση στο Σαντάνσκι, γνωστό για το θαυμάσιο κλίμα του και προ παντός για τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές του. Εδώ γεννήθηκε ο Σπάρτακος, ο θρυλικός αρχηγός της εξέγερσης των δούλων της Ρώμης. Χρόνος για καφέ και για να περπατήσουμε την πεζοδρομημένη  καλή και φθηνή αγορά του. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Μέλνικ( Μελένοικο άλλοτε). Στάση στο γραφικό χωριό με τα ωραία σπίτια των εμπόρων κρασιού κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, κοντά στο ποτάμι ή στις πλαγιές των λόφων ψηλά και τα λιλλιπούτεια σχεδόν ταβερνάκια, ανηφορίζοντας ως το αρχοντικό Κορδόπουλου και τις αμμώδεις πυραμίδες λίγο πιο πάνω, αγοράζοντας το περίφημο κρασί από τα μικρά μαγαζάκια ή από το Οινοποιείο Μανόλεφ και άλλα ενθύμια.

Το αρχοντικό Κορδόπουλου ( 1754 ) παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τον σημερινό επισκέπτη, μια και του δίνει μια πολύ καλή εικόνα της ζωής μιας αρχοντικής οικογένειας της εποχής της ακμής. Εντυπωσιακά τα ωραία επιπλωμένα και σε οθωμανικό στιλ διακοσμημένα δωμάτια, οι ξύλινες οροφές, οι μυστικές κρύπτες, τα λαβυρινθώδη κελάρια του, το ηλιακό ρολόι στην ταράτσα και η θέα, φυσικά, που προσφέρει τόσο προς τους αμμόλοφους, όσο και προς το υπόλοιπο χωριό. Σήμερα στο ισόγειο λειτουργεί και ταβέρνα. Δίπλα στο αρχοντικό η κατεστραμμένη από τοΒ΄Παγκόσμιο Πόλεμο εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Στις 15.00 αναχώρηση για  τα σύνορα όπου μετά τη διέλευση περνούμε στην Ελλάδα και μέσω της Εγνατίας επιστρέφουμε στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται :   

  • Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε άνετο ξενοδοχείο 4 αστέρων
  • Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά
  • Δύο δείπνα μπουφέ
  • Συνοδός γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Εισιτήρια εισόδων σε χώρους των επισκέψεων, μουσεία,τελεφερίκ κλπ.,
  • ‘Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Τιμή Συμμετοχής :   125 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

40 €  επιβάρυνση μονόκλινου

Κρατήσεις  έως 15/1  με προκαταβολή  40 €

 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ή στούντιο. Για παιδιά 2-6 ετών που δεν χρεώνονται διαμονή βάση της τιμολογιακής πολιτικής του ξενοδοχείου, υπάρχει επιβάρυνση για τη μεταφορά €30 με επιστροφή. Παιδιά 6 – 12 ετών στο δωμάτιο των γονέων σε πρόσθετο κρεβάτι έκπτωση 25%.

Ενήλικες και παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή και διαβατήριο. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα. Κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων, έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων. Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό  έγγραφο (αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών κ.α.), εκτός των Αστυνομικών με ταυτότητα αστυνομική νέου τύπου. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με τον ένα γονέα,  χρειάζεται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους,  χρειάζεται επικυρωμένη συγκατάθεση και των δύο γονέων. Η εταιρία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει εκδρομή 48 ώρες πριν την αναχώρηση αν δεν υπάρχει η κατάλληλη συμμετοχή. Τα δωμάτια παραλαμβάνονται στις 14.00 και παραδίδονται στις 12.00.