3 μέρες         

ΑΠΟΚΡΙΕΣ  στην πρωτεύουσα της Σερβίας το ΒEΛΙΓΡΑΔΙ

  3 ημέρες : 17/2 – 19/2

 1ημέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ                                                                                χιλ.999

                                                                                                                             

Συγκέντρωση  στις 00.30 στο τραίνο και αναχώρηση για Σερβία. Η διαδρομή μας άνετη μέσω της Ιώνιας και της Εγνατίας με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση μας φέρνει στα σύνορα Ευζώνων. Διέλευση και χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE. Στη συνέχεια διασχίζοντας την FYROM και περνώντας περιφερειακά από την πρωτεύουσα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Περνώντας δίπλα από τις πόλεις Λέσκοβατς, Νις, Κρούσεβατς  φθάνουμε  «στην Λευκή πόλη», το Βελιγράδι. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Αμέσως  ξεκινάμε για ένα μέρος της περιήγησης της όμορφης πρωτεύουσας της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Καφέ στο ξενοδοχείο  Moscva, σήμα κατατεθέν της πόλης. Επιστροφή στο ξεν/χείο.Δείπνο.

 

2η μέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό  και αναχώρηση για να συνεχίσουμε την ξενάγησή μας. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica. Επίσκεψη φυσικά στον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων με την εκπληκτική Αγιογράφηση τουλάχιστον στο Υπόγειο που έχει αποπερατωθεί. Το εσωτερικό του κυρίως ναού δεν έχει τελειώσει , αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας.  Θα δούμε ακόμη,  το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Αν ο χρόνος το επιτρέπει επίσκεψη στο Μουσείο Νίκολα Τέσλα. Συνεχίζουμε με χρόνο ελεύθερο στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές.Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο Νέο Βελιγράδι  με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως αυτά του Usche, όπου θα συναντήσουμε όλες τις γνωστές ευρωπαϊκές φίρμες,η βόλτα στο Zemun: Είναι στην απέναντι όχθη, μετά τις παλιές πολυκατοικίες. Πρόκειται για μια παλιά γειτονιά με μικρά γραφικά σπίτια και πλακόστρωτα δρομάκια. Στην παραλία της, υπάρχουν πολλές  ψαροταβέρνες  με θέα τον Sava και την απέναντι μεριά της πόλης, ή κάνουμε μια βόλτα με το καραβάκι (προαιρετικό) στα νερά των ποταμών Σάββα και Δούναβη θα είναι μια αποκάλυψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο και τελευταία βόλτα στο γραφικό νυκτερινό Βελιγράδι. Σας προτείνουμε (προαιρετικά)έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει λίγο Πλάκα της Αθήνας ή Μονμάρτη του Παρισιού. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν  παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.

3ημέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ                                                                              χιλ.999

Πρωινό και αναχώρηση για επιστροφή μέσω Νίς-Πρεντεγιάνε με στάσεις για καφέ και γεύμα. Τελωνειακός έλεγχος-διέλευση και με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για  ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ γεμάτοι εντυπώσεις και συγκινήσεις από τις δύο γειτονικές μας χώρες.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμ.: 135 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

70 €  επιβάρυνση μονόκλινου για το ξεν/χείο

95 € παιδί έως 11 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς του

 

Περιλαμβάνονται:

1.- Οι μεταφορές  με άνετο πολυτελές πούλμαν

3.- Διαμονή σε ξεν/χείο 4 **** κεντρικό

4.- Ημιδιατροφή (πλούσια πρωινά και δείπνα)

5.- Επίσημες ξεναγήσεις στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

6.- Συνοδός Γραφείου

7.- Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :Με προκαταβολή  50 Ευρώ έως 15/1/2018