29/2-2/3/2020

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ (ΤΡΑΙΝΑ ΠΗΛΙΟΥ-ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟ)

3

1η μέρα: Αγρίνιο – Βόλος-Μακρυνίτσα-Βόλος

Αναχώρηση από Αγρίνιο στις 06:30 με κατεύθυνση την πόλη του Ιάσονα και των Αργοναυτών, τον Βόλο. Η Διαδρομή μας με στάσεις για καφέ καθ ΄οδόν μας φέρνει στην πρωτεύουσα του Νομού το μεσημέρι.
Τακτ/ση στο ξενοδοχείο και βόλτα στην παραλία με τα γνωστά τσιπουράδικα και μεζεδοπωλεία. Η τσιπουροκατάσταση δημιουργήθηκε στην Ν. Ιωνία από τις ανάγκες των προσφύγων του 1922 εργατών στο λιμάνι και στην θάλασσα. Θέλοντας να πνίξουν τον πόνο τους και την νοσταλγία σένα ποτηράκι φθηνό ποτό επέλεξαν το τσίπουρο. Αυτό συνοδεύονταν με μεζεδάκι ,απλό αλλά μερακλήδικο που άλλαζε με κάθε παραγγελία. . Σένα από αυτά θα γευματίσουμε για να τιμήσουμε την παράδοση που πλέον είναι must στον Βόλο.
Στις 16.00 αναχώρηση για Πορταριά, Μακρυνίτσα. Στάση για να θαυμάσουμε την αρχοντιά της πέτρας και του ξύλου που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική της Μακρινίτσας, να περπατήσουμε τα καλντερίμια,να ανάψουμε ένα κεράκι στον Αη Γιάννη και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή. Ξεκούραση. Δείπνο. Διαν/ση

2η μέρα: Μηλιές (Τραινάκι του Πηλίου)-Τσαγκαραδα-Χάνια-Πορταριά-Bόλος

Πλούσιο πρωινό και 08.30 αναχώρηση με προορισμό το σταθμό των Λεχωνίων. ‘ Άφιξη και επιβίβαση στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου, το Μουτζούρη του de Chirico που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά τεχνικά έργα και χωριά της περιοχής είναι αρκετά για να μας κάνει να απολαύσουμε το ταξίδι και να βιώσουμε εικόνες σπάνιας αισθητικής και την αύρα μια άλλης εποχής. Το τρενάκι του Πηλίου υπήρξε δυναμικό στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης και σημάδεψε έντονα την ιστορία του τόπου. Αγκομαχώντας στην ανηφόρα μέσα στα λιόδεντρα και περνώντας από τους παραδοσιακούς οικισμούς Άνω Γατζέα, Αγία Τριάδα, Αγ. Αθανάσιο Πινακατών, Αργυρέικα τερματίζει στις Μηλιές περίπου στις 11:30.Θα δούμε την πατρίδα του Ανθίμου Γαζή, όπου μαζί με τον Γρηγόριο Κωνσταντά και τον Δανιήλ Φιλιππίδη ίδρυσαν την Μηλιώτικη σχολή του γένους το 1814.Στη κεντρική πλατεία των Μηλιών βρίσκεται ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα εντυπωσιαστείτε από την τέλεια ακουστική του χώρου και τις ιδιαίτερες Αγιογραφίες. Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε την Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών, ακριβώς πάνω από την πλατεία όπως επίσης και το Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών. Χρόνος για φαγητό και παρακολούθηση αποκριάτικων δρώμενων. Στις 14.00 αναχώρηση για Τσαγκαράδα. Στάση για καφέ στα παραδοσιακά καφενεία στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, γύρω από τον χιλιόχρονο πλάτανο!
Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή με μικρή στάση στα Χάνια. Προαιρετική επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείο του Βόλου. Ξεκούραση. Το βράδυ αποκριάτικο γλέντι σε ταβερνάκι.

3η μέρα: Βόλος- Κούλουμα στο Αγναντερό Καρδίτσας-Αγρίνιο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στον Βόλο που ήδη έχει αρχίσει να ετοιμάζεται για τα δικά του κούλουμα στην παραλια. Αναχωρούμε 11.00 για ένα χωριό της Καρδίτσας το Αγναντερο. Eδώ τα κούλουμα γιορτάζονται με την αναβίωση του Καραγκούνικου Γάμου και την αναπαράσταση του κλεψίματος της αρκούδας από τους «κουδουνάδες».
Στις 13.30 προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα (φασολάδα-λαγάνα) και άφθονο κρασί στο παραβρισκόμενους. Η εορταστική ατμόσφαιρα της αποκριάς συνοδεύεται από ζωντανή ορχήστρα με Δημοτικά τραγούδια. Στις 14.30 αρχίζει το ιδιαίτερο δρώμενο από τους κουδουνοφόρους. Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις καθόδον για ξεκούραση.

Τιμή συμμ.: 135 € το άτομο σε δικλινο,τρικλινο,
25 € επιβάρυνση μονόκλινου
100 € παιδικό σε τρίκλινο

Το GRANDE Tours προσφέρει :

– Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν
– Δύο διαν/σεις σε ξενοδοχείο απλό, κεντρικό 3*** στο Βόλο
– Πλούσια Πρωινά μπουφέ
– Ημιδιατροφή, το ένα μεσημεριανό σε τσιπουράδικο και
– το άλλο βραδινό σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική στα « Παλιά» του Βόλου .
– Εισιτήρια για Τραινάκι Πηλίου
– Συνοδός γραφείου
– ΦΠΑ
– Το τέλος διαν/σης του ξενοδοχειου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 3/2 με προκαταβολή 40 €