ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 22,23/2

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΠΗΓΕΣ ΑΩΟΥ- ΑΝΗΛΙΟ

1ημέρα :Αγρίνιο – Χρυσοβίτσα- Λίμνες Πηγών Αώου – Χιονοδρομικό -Μέτσοβο

07.00 Συγκέντρωση και αναχώρηση για Μέτσοβο αφού προηγουμένως περιδιαβούμε όμορφα χωριά όπως η Χρυσοβίτσα και το Ανήλιο. Στάση για καφέ λίγο πριν τα Γιάννενα και συνεχίζουμε για Μέτσοβο. Μικρή παράκαμψη στην Εγνατία θα μας φέρει στη Χρυσοβίτσα όπου θα ξεναγηθούμε στην Εκκλησία-Μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοβίτσας που κατάγεται από τα μέρη μας. Προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνα και ξενάγηση στο Καθολικό της παλιάς Μονής. Χρόνος για καφέ και αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, σε απόσταση μισής ώρας από το Μέτσοβο την τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου. Περνώντας τον κάμπο Νιάζι φτάνουμε στην αρχή της λίμνης. Μαγευτική η εικόνα της ασημένιας λίμνης να λαμπιρίζει στο χιονισμένο τοπίο. Περίπατος στις όχθες της λίμνης. Στη διαδρομή θα νιώσουμε ότι περιπλανιόμαστε σε αμερικανικό πάρκο. Άλογα που τρέχουν ελεύθερα στο δάσος, γεράκια που ψάχνουν για το θήραμά τους, σμιλεμένα βράχια που από τις αντανακλάσεις του ήλιου μοιάζουν με φλέβες χρυσού και πανύψηλα δέντρα όλων των ειδών συνθέτουν μια μοναδική εικόνα σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο Χιονοδρομικό Προφήτης Ηλίας ή Πολιτσές όπου θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το χιόνι. Συνεχίζουμε για το Μέτσοβο.΄Αφιξη .Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Η παραδοσιακή Ηπειρωτική Αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το χωριό που κυριαρχεί η πέτρα,το ξύλο και το κεραμίδι. Ξεκούραση και το απόγευμα μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο στο πατρικό των Αβέρωφ-Τοσίτσα όπου ξεδιπλώνεται όλη η Ιστορία αλλά και η παράδοση του Μετσόβου. Επίσης ένα προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή με το εξαιρετικό τέμπλο θα μας εντυπωσιάσει. Το βραδάκι θα τσικνίσουμε,λόγω απόκρεω, σένα από τα πολλά ταβερνάκια στην πατρίδα της τσί-κνας!!!Διαν/ση.

2η μέρα: Μέτσοβο-Ανήλιο-Αγρίνιο

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος έως 12.00 που αναχωρούμε για το μικρό αλλά γραφικό Ανήλιο. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.060 μ. στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου , απέναντι από το Μέτσοβο ,και στη σκιά της βουνοκορφής “Φατζέτου” της Πίνδου. Η βλάχικη ονομασία του είναι “kiare” . Κιάρε στα βλάχικα, σημαίνει το ανήλιαγο μέρος …,αντίθετα το χωριό βρίσκεται σε να πανέμορφο και ηλιόλουστο μέρος , με την θέα τόσο του φυσικού πλούτου ,που κάθε εποχή είναι και ξεχωριστή ,όσο με τη θέα του παραδοσιακού, κοσμοπολίτικου και γραφικού Μετσόβου.
Κατοικήθηκε από βλαχόφωνο κτηνοτροφικό πληθυσμό τον 10ο αιώνα. Σήμερα, το Ανήλιο, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του (ξυλοβιοτεχνίες) , είναι το πρώτο σε παραγωγή μελισσοκομικών κυψελών στην Ελλάδα και από τα πρώτα σε παραγωγή βαρελιών. Υπάρχει αξιόλογη κτηνοτροφία στα απέραντα βοσκοτόπια του. Η οξιά, το πεύκο, το έλατο κυριαρχούν στα δάση του. Η Αγία Παρασκευή με την εξαιρετική αγιογράφηση είναι ένα από τα αξιοθέατα του χωριού όπως και η Μονή του Αγίου Νικολάου, λίγο έξω από το χωριό. Χρόνος για περίπατο και γεύμα στα ταβερνάκια του χωριού. Στις 17.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση για καφέ καθ΄οδόν. ‘ Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 20.30

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής : 48 € κατ’ άτομο στο δίκλινο, τρίκλινο
15 € επιβάρυνση μονόκλινου
Περιλαμβάνονται: 1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
2.-Διαμονή σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στην πλατεία του Μετσόβου
3.-Πλούσιο πρωινό
Κράτηση θέσεων με προκαταβολή 20