ΣΕΡΡΕΣ –ΡΟΥΠΕΛ –  ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Λιθότοπος – Κερκίνη – Ρούπελ – Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου – Άνω Πορόια-Αμφίπολις

                                              3 μέρες  26,27,28/10/2019

   

1η μέρα : Αγρίνιο – Σέρρες

 06.30 Συγκέντρωση των εκδρομέων  στο τραίνο και αναχώρηση για την Κεντρική Μακεδονία. Στάση καθ’ οδόν για καφέ λίγο πριν την Εγνατία. Συνεχίζουμε περνώντας δίπλα από Μέτσoβο, Γρεβενά,Κοζάνη, Βέροια πάντα επί της Εγνατίας Οδού. Στάση στο κλειδί για ξεμούδιασμα και συνεχίζουμε για Σέρρες. Κατευθυνόσαστε  στο κέντρο όπου βρίσκεται το ξεν/χειο μας. Τακτ/ση και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Στις 18.00 επίσκεψη ,ξενάγηση στο εξαιρετικο μουσείο Σαρακατσάνων. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στο κένρο ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας, περνώντας από το Νομαρχιακό Μέγαρο -χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα σε νεοκλασικό ρυθμό. Περίπατος στους γύρω πεζόδρομους είναι ό,τι καλύτερο -ειδικά το Σάββατο- όπου όλοι οι ντόπιοι δίνουν ραντεβού στα καφέ και τα μεζεδοπωλεία του κέντρου. Απαραίτητη στάση στο  Ρεκόρ, για μπουγάτσα. Το βράδυ δείπνο σε ταβερνάκι με μουσική. 

2η μέρα: ΡΟΥΠΕΛ!!-Κερκίνη-Πορόια-Λιθοτοπος – Σέρρες

 Πρωινό και αναχώρηση για τα Βόρεια και παραμεθόρια του Νομού όπου το  Οχυρό Ρούπελ . θα εντυπωσιαστούμε όταν μάθουμε τα «μυστικά του» για το κτίσιμο του και όταν ακούσουμε την αφήγηση του Φαντάρου για τις τελευταίες Ιστορικές στιγμές του Οχυρού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, μετόχι της Ξενοφώντος, με ένα κομψό καθολικό Αγιορείτικου ρυθμού, κτισμένο στα ριζά του Μπέλλες και με υπέροχη θέα στη λίμνη Κερκίνη. Χρόνος για προσκύνημα και ξενάγηση στους χώρους της Μονής.

Και τώρα η ΚΕΡΚΙΝΗ. Λίμνη που δημιουργήθηκε τo 1932 με τηv κατασκευή εvός φράγματoς στov πoταμό Στρυμόvα δίπλα στο χωριό. Σκoπός της δημιoυργίας της λίμvης ήταv η αvάσχεση και συγκράτηση τωv πλημμυρικώv παρoχώv τoυ Στρυμόvα, η συγκράτηση τωv φερτώv υλώv και η άρδευση της πεδιάδας τωv Σερρώv. Έχoυv παρατηρηθεί τoυλάχιστov 300 είδη πoυλιώv στηv λίμvη και στα βoυvά πoυ τηv περιβάλλoυv από τα oπoία 50 περιλαμβάvovται στov Κόκκιvo Κατάλoγo τωv Πoυλιώv της Ελλάδας.

Επίσης στηv περιoχή της λίμvης υπάρχει o μεγαλύτερoς αριθμός βoυβαλιώv στηv Ελλάδα τα οποία είvαι ζώα πρoσαρμoσμέvα vα ζoυv σε υγρότoπoυς.

Μοναδική η βόλτα στην λίμνη με τις βάρκες «πλάβες» που συνοδεύεται από την ξενάγηση των Βαρκάρηδων θα μας μύηση στα μυστικά της. Συνεχίζουμε με χρόνο ελεύθερο για γεύμα στον «Ερωδιό» όπου μπορούμε να γευθούμε απλές αλλά και ιδιαίτερες νοστιμιές από τα ντόπια κρεατικά και γαλακτοκομικά(βουβαλισια) προιόντα.        

 Στις 15.00 συνεχίζουμε για ΄Ανω  Πορόια. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μπέλλες , σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων, αγναντεύοντας την κοιλάδα και τη λίμνη και διατηρεί μέχρι σήμερα τα χαρακτηριστικά της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και τα ήθη και τα έθιμά τους, τα οποία «παντρεύτηκαν» άψογα αργότερα με την εγκατάσταση μικρασιατών προσφύγων το 1922.

Χρόνος για  να περπατήσουμε τα καλντερίμια για να πάρουμε ωραίες εικόνες από το χωριό αλλά και να γευτείτε τις εκλεκτές νοστιμιές στις ταβέρνες του χωριού.

Στις 17.30 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθ’οδόν για καφέ  και ξεκούραση.

Το βράδυ δείπνο σε γραφικό ταβερνάκι στις Σέρρες.

3η μέρα: Σέρρες-Αρχαιολογικό Μουσείο-Αμφίπολης-Αγρίνιο

Πρωινό και 09.00 επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται στο παλιό Μπεζεστένι. Συνεχίζουμε με τη ξενάγηση μας το αποκατεστημένο Ζινζιρλί Τζαμί με το μολυβένιο τρούλο. Έργο εξαιρετικής αισθητικής της περίφημης σχολής του Οθωμανού αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν και γνωστό ως το «Το τζαμί των αλύσεων» (15ος αρχές 16ου αιώνα). Αναχωρούμε στις 11.00 για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφιπόλεως. Τάφος Στρατηγού Βρασίδα, αρχαία Ακρόπολη, Παλαιοχριστιανικές βασιλικές, αρχαίο Γυμνάσιο κ.λ.π. Λίγο πιο μακριά ο λόφος Κάστα με τα μυστικά του. Το μεσημέρι χρόνος για γεύμα και περίπατο στην παραλία Βρασνών και στη συνέχεια αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις καθόδόν για καφέ και ξεκούραση.

 

Τιμή συμμ : 139 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

                       175 € το μονόκλινο

Περιλαμβάνονται :

  • Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Με διαν/ση σε ξενοδοχείο στο elpida city hotel3***, άνετο ,κεντρικό.
  • Πλούσιο Πρωινό μπουφέ
  • Δυο δείπνα σε ταβερνάκια
  • Ξενάγηση στο Οχυρό Ρούπελ.
  • Ξενάγηση στην Αμφίπολη
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό (βαρκάδα 7 €)

3.-Φόρος διαμονής 1,50 € το δωμάτιο

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 16/10/19 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€