4 ήμερη εκδρομή στη  ΠΑΤΜΟ  4/10-7/10/2019

 1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Πάτμος   

                        

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 14.00, τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Eπιβίβαση στο πολυτελές πλοίο BLUE STAR 2  και απόπλους για την Πάτμο στις 19.00. Άφιξη στη Σκάλα  στις 03.00, στο λιμάνι του νησιού, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτ/ση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

 

2η μέρα : Σκάλα – Χώρα  -Ι. Μ. Αποκάλυψης και Ι.Μ. Ιωάννου  Θεολόγου 

                         Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στο νησί. Θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που σύμφωνα με την παλιά παράδοση του νησιού και κείμενα της ιστορίας το προσδιορίζουν ως τόπο συγγραφής της «Αποκάλυψης» από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο που βρίσκεται σε 4 μέτρα περίπου βάθος και θα συνεχίσουμε με τη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή και δεσπόζει σε ολόκληρο το νησί. Η θέα των υψηλών τειχών της Μονής που ξεπετιούνται τριγυρισμένα από τα λευκά σπίτια της Χώρας θα μας συναρπάσει. Ξενάγηση στην αυλή και το εσωτερικό (καθολικό) της Μονής (Βυζαντινού ρυθμού, διακοσμημένο με τοιχογραφίες διαφόρων εποχών και ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης λειτουργικής τέχνης). Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει  η βιβλιοθήκη της Μονής με πολλά χειρόγραφα, έγγραφα και βιβλία παλαιών εκδόσεων. Κατόπιν θα περπατήσουμε προς την ανατολική πλευρά της χώρας για να βρεθούμε στη γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής που με το λευκό χρώμα τονίζει τη μαγεία του νησιώτικου τοπίου που την περιβάλλει και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Διασώζουσα. Σύντομη παραμονή στη Χώρα για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της με τις καμάρες δίνοντας την εικόνα της καλαισθησίας. Συνεχίσουμε με τη Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της (το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στη Σκάλα. Ξεκούραση και βόλτα στα μαγαζάκια του χωριού για  αγορά σουβενίρ. Διαν/ση.

 

3η μέρα: Σκάλα –ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ στο Μοναστήρι του ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ-  Ι. Μ. Ευαγγελισμού – Γροίκος  – Σκάλα  – εν πλώ

                                           

Πρωινό και  αναχ/ση 08.00 για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου γιορτάζεται πανηγυρικά 0 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του οποίου η Άγια Κάρα φυλάσσεται στο Μοναστήρι. Μετά την Λειτουργία 11.00 αναχωρούμε για  επίσκεψη – προσκύνημα στην Μ. Ευαγγελισμού που μας εκπλήσσει με την αρχιτεκτονική του αλλά και την φιλοξενία των μοναζουσών. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Χώρας με έντονο κοινωνικό έργο (Οι μοναχές ίδρυσαν το 1947 το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου) για να καταλήξουμε στον μικρό παραθεριστικό οικισμό του Γροίκου. Στάση για γεύμα. Επιστρέφουμε στη Σκάλα. Προαιρετική βόλτα με ταξί έως το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας. θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς τη Σκάλα. Το βράδυ στις 23.55 επιβίβαση στο πλοίο, τακτ/ση  και απόπλους για τον Πειραιά.

4η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΑΓΡΙΝΙΟ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 08.00 και αμέσως επιβίβαση στο  πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΉ ΣΥΜ. 139 € το άτομο στο δικλινο

                         25 € επιβαρυνση μονοκλινου

                        110 € παιδικο  4-12 ετώνσε τρικλινο

Το GRANDE Tours προσφέρει :

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
  • Εισιτήρια Γ’ θέσης στο καράβι για την Πάτμο με επιστροφή
  • Eπιβάρυνση 24 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΉ σε τετράκλινες εξωτερικές καμπίνες.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο άνετο και αξιοπρεπές  στη Σκάλα hotel  HELLINIS
  • Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο (DYO)
  • Συνοδός ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 

Δεν περιλαμβάνονται : –  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Δηλωσεις συμμ. εως 9/9 με προκαταβολη 70 €