4ήμερη εκδρομή ΠΑΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

 

            6/7-9/7  4 μέρες

1η μέρα: Αγρίνιο-Πειραιάς-Πάρος-Νάουσα                           

 

Αναχώρηση στις 02:30 π.μ. από το Τραίνο και αναχώρηση  για Πειραιά . Άφιξη και  επιβίβαση στο πλοίο στις 06:45 απόπλους για την Πάρο. Άφιξη στο νησί στις 10:55 και περίπατος προς το ενετικό κάστρο και στην εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην παλιά πόλη. Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια φθάνουμε στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας. Σύμφωνα με την παράδοση ονομάστηκε έτσι επειδή βρισκόταν έξω από την πόλη (Καταπόλα). Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή επειδή είχε «εκατό πύλες». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και ξεκούραση. Στις 18.00 βόλτα για να γνωρίσετε την όμορφη πόλη της Πάρου, χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης. Η Πάρος διατηρεί πολλά από τα κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά, τα στενά δρομάκια, οι καμάρες, τα πεζούλια, τα εκκλησάκια που είναι σκορπισμένα παντού, ενωμένα με τα κάτασπρα σπίτια, και τα λείψανα του κάστρου στην καρδιά της Παροικιάς συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο, που μαγεύει τους επισκέπτες. Κατόπιν δείπνο στο ξενοδοχείο και   βόλτα στη ΝΑΟΥΣΑ με το υπέροχο λιμανάκι της, όμορφο σαν μια πραγματική καρτ-ποστάλ, ένα από τα πιο γραφικότερα της Ελλάδας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

2η μέρα:Παροικιά-Αλυκή-Πίσω Λιβάδι

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή που ξεκινάει με την επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγ. Αρσενίου (ένα από τα πλέον Ιστορικά της Πάρου) όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου και από εκεί για την κοιλάδα με τις Πεταλούδες, τον πανέμορφο βιότοπο της ποικιλίας Tiger moth με τα πορτοκαλοκόκκινα χρώματα. Επόμενος σταθμός μας η Αλυκή στη νότια πλευρά του νησιού όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο “Σκορπιός”, έργο του ντόπιου ναυτικού Μπενέτου Σκιαδά. Θα θαυμάσουμε τη συλλογή από εντυπωσιακές μακέτες πλοίων και στον κήπο του τις μινιατούρες από τα πιο γνωστά μνημεία των Κυκλάδων. Συνεχίζουμε για τον Δρυό και το παραλιακό Πίσω Λιβάδι, όπου χρόνος για κολύμπι και γεύμα. Αργότερα θα ανηφορίσουμε στη Μάρπησσα και τις Λεύκες, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Στα Αρχαία Λατομεία στο Μαράθι θα μάθουμε τι είναι ο λυχνίτης της Πάρου και γιατί από αυτόν κατασκευάστηκαν τα πιο φημισμένα αγάλματα της Αρχαίας Ελλάδος, όπως η Αφροδίτη της Μήλου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, οι Κόρες της Ακρόπολης, η νίκη της Σαμοθράκης κ.α. Επιστροφή, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο. Περίπατος στα στενά της Παροικιάς για ένα ποτάκι. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα:Πούντα-Αντίπαρος

 

Μετά το πρωινό  θα αναχωρήσουμε για Πούντα όπου θα επιβιβαστούμε στο Φέρρυ-Μπώουτ για την Αντίπαρο. Οι ανοιχτοί δρόμοι αλλά και τα ασβεστωμένα στενά, στολισμένα με βουκαμβίλιες  και κόκκινα γεράνια, η ευρύχωρη πλατεία με τον ευκάλυπτο, ο  κεντρικός μακρύς πλακόστρωτος δρόμος  που ενώνει τον μώλο με την κεντρική πλατεία του χωριού, την πλατεία του Αγ. Νικολάου, με την ομώνυμη γραφική εκκλησία  στο λιμάνι συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα. Χρόνος για μπάνιο .Προαιρετική επίσκεψη στο σπήλαιο με τον τεράστιο σταλαγμίτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Ξεκούραση.

Δείπνο και χρόνος ελεύθερος για τις βόλτες μας στα γραφικά σοκάκια της  Παροικίας.

 

4η μέρα:Πάρος-Πειραιάς-Αγρίνιο

 

Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα στο νησί και  απόπλους για Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

     Τέλος Εκδρομής

 

Τιμή Συμμ.: 215 €    κατ΄ατομο στο δίκλινο  

                    80 €        Επιβάρυνση μονόκλινου

 

 

 

Το Grande tours προσφέρει:

 

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
  • Εισιτήρια Γ’ θέσης στο πλοίο για την Πάρο με επιστροφή
  • Εισιτήρια πλοίου για Αντίπαρο
  • Διαμονή σε άνετο επιλεγμένο ξενοδοχείο HIGH MILL Παροικιά (εξαιρετική θέα,πισίνα)
  • Πλούσιο πρωινό μπουφέ
  • Ένα γεύμα ή δείπνο για κάθε διανυκτέρευση
  • Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

–  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό