ΛΗΜΝΟΣ   Αναχ. 27/7-2/8

 ΛΗΜΝΟΣ 7   μέρες

 

Η Λήμνος, ένα νησί με σπουδαίο φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία που κερδίζει φανατικούς φίλους ολοένα και περισσότερο. Η πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Λήμνου άλλωστε, οι ατέλειωτες αμμουδιές ,τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, τα μονοπάτια από λάβα και οι μυστηριώδεις αμμόλοφοι, με ένα κάστρο γεμάτο ελάφια και θρυλικές διαδρομές στα χνάρια θεών και ηρώων που συνδυάζονται με επιρροές των προσφύγων της Μικράς Ασίας που εγκαταστάθηκαν στο νησί, δημιουργεί ένα τελικό μείγμα εντελώς ξεχωριστό.  Ένα ταξίδι στη Λήμνο είναι μια αποκάλυψη που ποτέ δεν περίμενες και ποτέ δεν θα ξεχάσεις.

1η μέρα: Αγρίνιο-Καβάλα-Λήμνος

06.30 Συγκέντρωση στο τραίνο και  αναχώρηση  για τη Kαβάλα . Στάση καθ’ οδόν για καφέ λίγο πριν τα Γιάννενα και μέσω της Εγνατίας Οδού και περνώντας σήραγγες και γέφυρες με ωραία θέα στη Πίνδο και δίπλα από Μέτσοβο, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, και Θεσσαλονίκη φθάνουμε στην Καβάλα  με την παλιά πόλη και το εντυπωσιακό Υδραγωγείο. Στάση για  περίπατο και γεύμα και στις 16.00 επιβίβαση στο πλοίο και  αναχώρηση για  Λήμνο. Άφιξη στις 20.30.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο και δείπνο σένα από τα ταβερνάκια  στο λιμανάκι της  Μύρινας.

2η   μέρα : Μύρινα

Πρωινό  και μικρός γύρος για να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία και είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωμαίικο Γιαλό, με τα παλιά κτήρια των εύπορων Λημνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιμάνι).θα την απολαύσετε βλέποντας  την  Μητρόπολη  Αγία Τριάδα, το αρχαιολογικό και το εκκλησιαστικό μουσείο, το ρωσικό οχυρό Τσας που είναι γνωστό και ως Ντάπια και την Αγία Παρασκευή Βόντελα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για μπάνιο .Το μεσημέρι μπάνιο στην Παραλία  ΤΟΥ Ρωμαικου Γιαλού.Το από γευμα βόλτα στο κάστρο που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά φρούρια του Αιγαίου, καθώς και το μεγαλύτερο σε έκταση,με τα ελαφάκια να μας συντοφςεύουν.. Επιστροφή στη Χώρα.Περίπατο .Διαν/ση.

3η  μέρα :Γύρος Νησιού

Πρωινό και  η περιήγησή μας αρχίζει  09.30 από την Μύρινα και με κατεύθυνση την νοτιοδυτική πλευρά του νησιού συναντάμε το Πορτιανού. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό και σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο και την νεοκλασική οικία όπου διέμεινε ο Churchill. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας φθάνουμε στο βορειοδυτικό μυχό του κόλπου του Μούδρου όπου είναι κτισμένη η Νέα Κούταλη. Εδώ μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, ιδιωτική έκθεση φυσικών σπόγγων και εργαστήριο κεραμικής τέχνης.

Ο επόμενος σταθμός της περιήγησής μας είναι ο Κότσινας μια περιοχή με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το Άγαλμα της θρυλικής κόρης της Λήμνου, της Μαρούλας .Συνεχίζουμε με το Ιερό χώρο των Καβείρων και την σπηλιά του Φιλοκτήτη που βρίσκονται στο ακρωτήριο Χλόη απέναντι από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Επόμενη επίσκεψή μας στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος οργανωμένος οικισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στο Αιγαίο.

Προσύνημα στον ΄Αγιο Σώζων που είναι πολιούχος της Λήμνου.

Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού μας ο Μούδρος.  Η μικρή, γραφική νησιωτική πολιτεία, με την εντυπωσιακή εκκλησία της Ευαγγελίστριας, και την πανέμορφη εκκλησία των Ταξιαρχών,  το μικρό νησάκι Κουκονήσι και η μοναδική θέα προς τον κόλπο του Μούδρου μας κερδίζουν, τόσο που σίγουρα θέλουμε να ξανάρθουμε!

Συνεχίζουμε με το γειτονικό Ρωμανού, όπου μας καλωσορίζει γάργαρο νερό που αναβλύζει από το βράχο… Το χωριό θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Λήμνου, καθώς τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά. Νοτιοδυτικά του Μούδρου συναντάμε την απάνεμη παραλία το Φαναράκι. Χρόνος για κολύμπι και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα ,χρόνος για ξεκούραση.

4η μέρα: ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ ( Προαιρετικό)   

Πρωινό και αναχώρηση 09.00 με καραβάκι για τον γειτονικό Αη-Στράτη.Ο γνωστός  Παυσανίας, υποστήριξε πως το νησί του Αγίου Ευστρατίου αναδύθηκε από τη θάλασσα την εποχή που καταποντίστηκε η Ομηρική Χρυσή, Στις μέρες μας το νησί αποκτά μόνο φίλους και οι επισκέπτες εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για το νησί που έζησε ο Άγιος Ευστράτιος, την παρθένα φύση του ,τις όμορφες αμμουδιές του και τον φιλόξενο κόσμο. Σήμερα το πανέμορφο αυτό νησάκι αποτελεί ένα ήρεμο αραξοβόλι στα γαλάζια νερά του Αιγαίου που μαζί με την Λήμνο προσφέρουν αξέχαστες και ήρεμες διακοπές για τον κάθε επισκέπτη.

Στο τέλος της περιήγησής μας, σας προτείνουμε για κολύμπι την κοντινή αμμώδη παραλία του Παχύ, πού βρίσκεται λίγα μέτρα μόνο από το λιμάνι.
Αναχώρηση για επιστροφή στη  Λήμνο στις 17.00

 

5η μέρα:   Κοντοπούλι-Ηφαιστία-Κούτελη-Κοντιά

Πρωινό και Εξερευνούμε το νησί, εστιάζοντας σήμερα στο βορειοανατολικό μέρος και πρώτος μας σταθμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος.Δυο πελώριοι φοίνικες στην είσοδο του χωριού μας καλωσορίζουν και μας οδηγούν στην παλιά λιθόχτιστη βρύση με τα περίτεχνα σχέδια.Επόμενος σταθμός μας είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λήμνου, η Ηφαιστία. Το εντυπωσιακό αρχαϊκό ιερό της Μεγάλης Θεάς και το ακόμα πιο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της ελληνιστικής περιόδου, κερδίζουν το ενδιαφέρον μας εδώ, σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς στη φύση της Λήμνου, με φόντο τη θάλασσα .Ωρα για παραλία και θάλασσα και η καλύτερη επιλογή αυτήν την ώρα δεν είναι άλλη παρά η παραλία του Ευγάτη, που πολλοί θεωρούν την καλύτερη παραλία της Λήμνου .Γεύμα και συνεχίζουμε για Κούτελη  που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός γραφικού όρμου, από Μικρασιάτες πρόσφυγες από το νησί Κούταλη της Προποντίδας, την πατρίδα του ονομαστού Κουταλιανού! Συνεχίζουμε προς τον Κοντιά, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Λήμνου που έχει διατηρήσει κατά το δυνατόν αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Τα παλιά πέτρινα αρχοντικά των καραβοκύρηδων του 19ου και του 20ού αιώνα,της Λήμνου. Με τα  ερείπια από τους παλιούς ανεμόμυλους, αλλά και δύο πλήρως ανακαινισμένους, που αξίζει να

6η μέρα: Μύρινα – Μπάνιο

Πρωινό και χαλαρή μέρα να απόλαύσουμε ένα ακόμη μπάνιο σε μια από τις περίφημες παραλίες του νησιού  ,γεύμα και χρόνος ελεύθερος για να προμηθευτούμε τα ντόποια πρωιόντα,φλομάρια, σπιτικά ζυμαρικά σαν χυλοπίτες, τυρί καλαθάκι,  τα  βενιζελικά, όπως αποκαλούνται στη Λήμνο τα φοντάν σοκολάτας, αλλά και τα εξαιρετικά κεραμικά. Χρόνος για βόλτες στα σοκάκια της Μύρινας.Διανση.

 7η μέρα :Λήμνος-Λάύριο-Αγρίνιο Πρωινό και χρόνος ελεύθερος  για βόλτες ή για μπάνιο ή ότι άλλα επιθυμούμε .Στις 11.00 αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το λιμάνι.12.00 Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους  για Λαύριο. Διαπλέοντας τα νερά  του Αιγαίου φθάνουμε στο Λαύριο. Επιβίβαση στο πούλμαν και  αναχώρηση για Αγρίνιο. Άφιξη αργά το βράδυ..

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  335 € κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

                                             135 € επιβάρυνση μονόκλινου

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, εκδρομές όπως το πρόγραμμα με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Εισιτήρια πλοίων ΚΑΒΑΛΑ-ΛΗΜΝΟ-ΛΑΥΡΙΟ  με HELLENIC SEAWAYS σε Οικονομική Θέση
  • Διαμονή σε άνετο ξεν/χείο, στην ΜΥΡΙΝΑ
  • 6 Πρωινά σε μπουφέ
  • 6 δείπνα η γεύματα σε ταβερνάκια με κουζίνα με ντόπια προϊόντα
  • Συνοδός γραφείου.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοι στα Μουσεία
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/6 προκαταβολή 80 € που  επιστρέφονται εφόσον  η ακύρωση γίνει τουλάχιστον 10 μέρες πριν την αναχώρηση.