Ορεινή Αρκαδία-στα χνάρια των Ηρώων του ΄21
Πέτρινα χωριά, δασωμένα βουνά, φαράγγια, ορμητικά νερά, απίθανα περπατήματα, πανέμορφα μοναστήρια .Γεφύρια και Κά-στρα που φιλοξένησαν ΄Ηρωες.
Αναχ/ση : 28,29/3

1η μέρα :Αγρίνιο-Αγία Φωτεινή Μαντινείας-Βυτίνα-Λιμποβίτσι-Δημητσάνα–Λαγκάδια
Χιλ.340
07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πλατεία Μαβίλη (τραίνο) και ανα-χώρηση για Λαγκάδια. Στάση καθοδόν για καφέ. Μέσω Εθνικής Οδού και ωραιότατης διαδρομής που μας χαρίζει η Κορινθιακή και Αρκαδική γη συνεχίζουμε για τον Ναό της Αγίας Φωτεινής. Για τους ειδικούς, σαν τον Ισπανό αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αλφόνσο Τορίμπιο, «η Αγία Φωτεινή δίνει την εντύπωση ζώντος κτιρίου. Κινείται προσπαθώντας να περιστραφεί γύρω από τον άξονά της. Δεν υπάρχει ορθή γωνία στο κτίσμα. Αναπνέει τον αρκαδικό αέρα και τα ακροκέραμα παίρνουν τη φορά του ανέμου που φυσά απ” την Ανατολή». Στάση για ξενάγηση-προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το Λιμποβίτσι. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ερειπωμένο, αναστυλώθηκε, αποκαταστάθηκε με δαπάνες του Αρκάδα, Παναγιώτη Αγγελόπουλου -εθνικού ευεργέτη με πολλές και μεγάλες προσφορές στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία. Μέσα στο ανακαινισμένο σπίτι, ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε αρκετά ενθυμήματα της εποχής εκείνης. Στο χώρο αυτό στήθηκε και η προτομή του αρχιστράτηγου Θ. Κολοκοτρώνη.
Επόμενος σταθμός μας η Βυτίνα όπου στάση για περίπατο στο μικρό χωριό με την “Λεωφόρο της Αγάπης” και το “Άλσος του Όθωνα”. Μην ξεχάσετε να γευτείτε την ντό-πια φέτα. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα. Αρχοντικός παραδοσιακός οικισμός, πα-τρίδα του πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ και του παλαιών Πατρών Γερμανού, επίσκεψη στο εκκλησιαστικό μουσείο, στη βιβλιοθήκη και στο Μουσείο Υδροκίνησης με τους μπαρουτόμυλους, τα βυρσοδεψεία, τις νεροτριβές κ.α. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. στις 16:00 περίπου αναχώρηση για Λαγκάδια. Είναι ένας τόπος ξεχωριστός, γεμάτος φυσικό πλούτο και σπάνια αξιοθέατα, που συνδυάζει ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά. Το χωριό χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά του Μαινάλου, μέσα σε πλούσια βλάστηση μοιάζει να κρέμεται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα. Πατρίδα των Δεληγιανναίων, με υπέροχα τριώροφα αρχοντικά από πέτρα. Χτισμένο με πέτρα, από τα χέρια των φημισμένων μαστόρων και τεχνιτών της πέτρας, των Λαγκαδιών, το χωριό είναι όμορφο και γραφικό. Στο χείλος της ρεματιάς, η κεντρική πλατεία του είναι γεμάτη πλατάνια. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Χρόνος για περίπατο. Δείπνο στην ταβέρνα του ξενοδο-χείου. Διαν/ση.

2η μέρα : Στεμνίτσα – Καρύταινα – Ανδρίτσαινα – Αγρίνιο
Χιλ. 322
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας στο Ναό των Ταξιαρχών που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού και στις 10:00 αναχώρηση για Στεμνίτσα με τους μεταβυζαντινούς Ναούς και το αξιόλογο Λαογραφικό μουσείο. Η διαδρομή μας γοητευτική μας φέρνει στη Καρύταινα που είναι και αυτή ιστορικό χωριό και όμορφο, και τόσο… «ελληνικό», που απεικονιζόταν στην πίσω πλευρά του πεντοχίλιαρου. Όχι τόσο ζωντανό βέβαια και ούτε τόσο τουριστικό, αλλά κερδίζει τις εντυπώσεις με το ωραίο κάστρο της, που χτίστηκε από τους Φράγκους τον 13ο αιώνα, αλλά «έδρασε» κατά την Επανάσταση (υπήρξε αρχηγείο-ορμητήριο του Κολοκοτρώνη..) Λιθόκτιστα δρομάκια, βυζαντινά εκκλησάκια και παλιά πέτρινα σπίτια συνοδεύουν τις βόλτες μέσα στο χωριό. Έξω από αυτό αναλαμβάνει η φύση.
Βγαίνοντας από την Καρύταινα θα θαυμάσουμε το πεντάτοξο γεφύρι του Αλφειού, την γέφυρα του πεντοχίλιαρου, όπως αποκαλείται σκωπτικά και θα συνεχίσουμε για Αν-δρίτσαινα. Πέτρινο αρχοντικό χωριό με Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί 4000 περίπου εκθέματα από την κοινωνικοοικονομική ζωή της ευρύτερης ορεινής Ολυμπίας όπως εξοπλισμούς παλαιών επαγγελμάτων καθώς και χειρόγραφα και πολεμικά κειμήλια των Ελλήνων Αγωνιστών της πρώτης νικηφόρας Μάχης του Αγώνα που έλαβε χώρα την 27/3/1821 στα στενά του Αγίου Αθανασίου. Επίσης, τη Νικολοπούλειο Βιβλιοθήκη, με παλιά βιβλία και χειρόγραφα Φράγκων, Ενετών και οπλαρχηγών του ’21 και με αντίγραφα των αετωμάτων του Επικούρειου Απόλλωνα του Αλκαμένη, να κοσμούν τους διαδρόμους της. Στάση για γεύμα σ΄ένα από τα ταβερνάκια με τους τοπικούς μεζέδες. Συνεχίζουμε για επιστροφή περνώντας από Κρέστενα και δίπλα από την Ολυμπία με στάση για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21:00.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής : 75 € κατ’ άτομο στο δίκλινο
25 € Επιβάρυνση μονόκλινου
55 € παιδι από 5-12 σε τρίκλινο

Το GRANDE Tours προσφέρει :

1.- Μεταφορά με άνετο, πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
2.- Διαμονή σε άνετο ξενοδοχείο στα Λαγκάδια MANIATIS RESORD
3.- Πλούσιο σπιτικό πρωινό
4.- Ημιδιατροφή με τοπική κουζίνα (Δείπνο στην ταβέρνα του ξενοδοχείου)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ συμμετοχής ΕΩΣ 10/3 με προκαταβολή 30 €

Δεν περιλαμβάνεται Φόρος Διαμονής 1,00 ευρω κατά δωμάτιο