Hμερήσια στην Αθήνα 15/3/20 για την θεατρική παράσταση

Και για την έκθεση ΠΙΚΑΣΟ στο ‘Ιδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ

07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση
με στάση για καφέ καθοδόν. ‘Aφιξη στην Αθήνα και κατευθυνόμαστε στο περίφημο Κέντρο Νιάρχου, το κέντρο που στοχεύει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Αποφασίστηκε να γίνει το 2006 από το συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Tα σχέδια ανατέθηκαν στον οραματιστή Αρχιτέκτονα Renzo Piano τo 2008.Χρόνος για περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή και στους εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Ακολουθεί η μετάβασή μας στον Φάρο, το ψηλότερο σημείο του Κέντρου για να θαυμάσουμε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά , τον υπέροχα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του πάρκου αλλά και να ανακαλύψουμε ένα διαφορετικό ΠΙΚΑΣΟ.Το οπτικοακουστικό ταξίδι στα πρώτα χρόνια του Πάμπλο Πικάσο (περίοδος 1900-1907), μέσα από multimedia εφαρμογές που φέρνουν τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη, αλλά και με το ιστορικό πανόραμα της εποχής.
Στις 13.30 αναχωρούμε για να περπατήσουμε την Διονυσίου Αεροπαγίτου και στα Αναφιώτικα. Χρόνος για γεύμα στο Μοναστηράκι και βόλτες στην Ερμού.
Στις 17.30 μεταφερόμαστε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνι-κός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από τις αρχές Οκτω-βρίου 2019. Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Tο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για την προβολή και διατήρηση της ελληνικής ιστορίας και της ιστορικής μνήμης, υλοποιεί ξανά μία μεγάλη παραγωγή με ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και ρεαλιστικές βιντεοπροβολές, εκμεταλλευόμενο τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει η υπερσύγχρονη σκηνή της αίθουσας «Αντιγόνης» με τον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακό οπτικοακουστικό εξοπλισμό.
Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων μας που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας .
Mετά το πέρας της παράστασης ,επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ε-πιστροφή με στάση καθ΄οδόν. Άφιξη στο Αγρίνιο αργά το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής: 40 € κατ άτομο

ΤΟ GRANDE Tours προσφέρει :
1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
2. Εισιτήρια του ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
3. Συνοδός Γραφείου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 3/ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20 €