ΑΙΓΙΝΑ -ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 15/10/2017

 

                                                          ΓΥΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

                ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

 

Αναχ.  15/10

Το γλυκό, αιγινήτικο φως συνήθιζε να εμπνέει καλλιτέχνες. Ζωγράφους, γλύπτες και λογοτέχνες. Από τον Νίκο Καζαντζάκη, που έγραψε στην Αίγινα την «Οδύσσεια», τον Κώστα Βάρναλη που εμπνεύστηκε «Το φως που καίει», τον Νίκο Νικολάου, τον Χρήστο Καπράλο, τον Φώτη Κόντογλου, τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Μόραλη, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, μέχρι την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, που έρχονται ακόμη και σήμερα ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

 

 

1η μέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΙΓΙΝΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ

 

05.00 Συγκέντρωση και αναχ/ση για Πειραιά. Στις  09.00 επιβίβαση στο πλοίο  και αναχ/ση για Αίγινα. Άφιξη περίπου στις 10.30 Με το που κατεβαίνουμε απ’ το πλοίο, το μάτι μας θα πέσει στο κτίριο Βογιατζή. Ένα διατηρητέο νεοκλασικό σπίτι-σήμα κατατεθέν του νησιού. Η αρχιτεκτονική της Αίγινας, ωστόσο, είναι πολυσυλλεκτική. Θα βρούμε το νεοκλασικό, το λαϊκό νησιώτικο σπίτι, το πελοποννησιακό αλλά και το αιγινήτικο, όπως χαρακτηρίζεται το στενόμακρο κτίσμα που συχνά περιβάλλεται από ένα οικόπεδο.

Η Αίγινα  ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους, με κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια. Προς τιμήν του τα παλιά νεοκλασικά κτίρια που ανεγέρθηκαν τότε για να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες ή ιδρύματα λέγονται μέχρι σήμερα Καποδιστριακά. Πολιτιστικά, η Αίγινα είναι αρκετά πλούσια.. Αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, μπορείς να δεις μάλιστα το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη, που σχηματίζουν μαζί με την Αφαία το ιερό ισοσκελές τρίγωνο.Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και  αναχ/ση για Παλαιόχωρα όπου  βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Προσκύνημα στην Αγία Κάρα και στο λείψανο του Αγίου, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και ετάφη στο Μοναστήρι που ο ίδιος ίδρυσε. Χρόνος  μίας ώρας για ξενάγηση  στο γύρο χώρο και καταλήγουμε στον περικαλλή νέο Ναό του Αγίου Νεκταρίου που θα μας εντυπωσιάσει με τα υπέροχα ψηφιδωτά και την αγιογραφία του.

Σε μικρή απόσταση υπάρχει το Γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον  Ναό της Αφαίας  Αθηνάς που δεν προσελκύει μόνο αρχαιολάτρεις. Από την πανέμορφη κορυφή μέσα στο πράσινο μπορούμε να μυρίσουμε την  θάλασσα και το πεύκο.

Επιστροφή στην πόλη και χρόνος ελεύθερος.

Προαιρετική βόλτα με άμαξα – η καθιερωμένη βόλτα ξεκινάει απ’ το λιμάνι, η άμαξα πηγαίνει μέχρι τον κάμπο με τις φιστικιές, στη συνέχεια κατεβαίνει παραλιακά από ένα δρόμο με παλιά αρχοντικά, περνάει απ’ το Ναό του Απόλλωνα και γυρίζει – ή χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα μαγαζάκια με τα  σουβενίρ, τα  χειροποίητα πήλινα αλλά και να ψωνίσουμε τα γευστικότατα  σήμα κατατεθέν του νησιού περίφημα φιστίκια Αιγίνης. Επιβίβαση στο πλοίο για επιστροφή 16.00. Άφιξη στον Πειραιά περίπου στις  17.15 και αμέσως αναχ/ση  για  Αγρίνιο με στάση καθ’ οδόν για καφέ. ΄Αφιξη περίπου στις  22.00

 

                                               Τ Ε Λ Ο Σ  Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμ. : 45.00 Euro

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Εισιτήρια Φέρρυ-Μπώουτ ΑΙΓΙΝΑΣ