1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Σάμος

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο γραφείο μας, ώρα 03:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους ώρα 07.35 για τη Σάμο, την πατρίδα του Πυθαγόρα, με τις απέραντες αμμουδερές παραλίες, τα πράσινα τοπία, τα χαριτωμένα και ονομαστά χωριά, τα ονομαστά μοναστήρια και τις αξιόλογες αρχαιότητες. Άφιξη, ώρα 15.35, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα : Σάμος

Πρωινό και αναχώρηση για την γνωριμία μας με το όμορφο νησί. Θα αρχίσουμε με το Πυθαγόρειο (αρχαίο Τηγάνι), μικρό λιμάνι στο χώρο της αρχαίας πρωτεύουσας, όπου θα δούμε το Κάστρο των Λογοθετίδων που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα πάνω σε λόφο και που πρέπει να αποτελούσε την αρχαιότερη Ακρόπολη της Σάμου, το Ευπαλίνειο Όρυγμα ή Αμφίστομο Όρυγμα, θαυμαστό επίτευγμα μηχανικής (σήραγγα μήκους 1.045 μ.), το Ηραίον, το μεγάλο ιερό της Σαμίας Ήρας (ένας οικισμός που περιλάμβανε ένα χώρο για θυσίες και χρονολογείτε από τη 2η χιλιετία π.χ). Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, και περίπατο επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : Σάμος    

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη της Σάμου,  το Βαθύ,oπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζει ευρήματα αρχαϊκής εποχής και ιδιαίτερα γλυπτά, ειδώλια από χαλκό και ελεφαντοστό, το Πασχάλειο Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται σε κτίριο δωρεά του Αλ. Πασχάλη και περιλαμβάνει κυρίως ευρήματα των ανασκαφών του Ηραίου, του ιερού της Ήρας. Επίσης θα επισκεφθούμε το εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο της Μητρόπολης και υπάρχουν κειμήλια των μοναστηριών του νησιού. Συνεχίζουμε με το Κοκάρι. Χρόνος για μπνιο.Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η μέρα : Σάμος – Πάτμος – Σάμος (προαιρετικό)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην όμορφη παραλία ή να μεταφερθούμε στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι για μια μονοήμερη εκδρομή στην Πάτμο (προαιρετικό). Άφιξη στη Σκάλα, το λιμάνι του νησιού και θα αναχωρήσουμε για το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, (τη σπηλιά της Αγίας Άννας) όπου έζησε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος και αποσύρθηκε για να γράψει το προφητικό του έργο, την Αποκάλυψη. Συνεχίζουμε με το μεγάλο χωριό Χώρα, ένα από τα πιο παράξενα χωριά των νησιών μας με τη μεσαιωνική γοητεία, όπου δεσπόζει το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

Επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος στα πλακόστρωτα δρομάκια όπου θα δούμε τα όμορφα αρχοντικά. Επιστροφή στη Σκάλα,  χρόνος ελεύθερος και νωρίς το απόγευμα επιβίβαση στο καράβι και επιστροφή στη Σάμο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Σάμος – Κουσάντασι – Έφεσος (προαιρετικό)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και όλη η μέρα στη διάθεσή μας για περιπάτους, περιηγήσεις, μπάνιο ή για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Κουσάντασι, μικρό τουρκικό λιμάνι, πολύ κοντά στα ερείπια της Αρχαίας  Εφέσου, όπου προτείνουμε την επίσκεψη. Επιστροφή στη Σάμο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σάμος – Πειραιάς – Αγρίνιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο στις 12.00 Άφιξη περίπου στις 23:00 και αμέσως αναχώρηση για Αγρίνιο.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής :  285,00 Euro κατ’ άτομο στο δίκλιν

                         95,00 Euro μονόκλινο

230,00 Euro παιδικό έως12 ετών

 

Το GRANDE Tours προσφέρει :

1.- Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Σάμο – Πειραιά

3.- Διαμονή σε πολύ καλό ξενοδοχείο στην Σάμο

4.- Πρωινό μπουφέ καθημερινά

5.-Hμιδιατροφή καθημερινά

5.- Ξεναγήσεις

6.- Συνοδός γραφείου

 

Δεν περιλαμβάνονται :

1.- Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  4/8 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50 €