ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ1,2/2/20 ΠΟΖΑΡ-ΒΕΡΟΙΑ

1η μέρα : Αγρίνιο – Άγιος Αθανάσιος-Πόζαρ
06:30 Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχώρηση για να εξερευνήσουμε τις ομορφιές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας.Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες α-πόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Πόλεις ενδεικτικές της διαδρομής μαςΜέτσοβο, Γρεβενά, Σιάτιστα, Κοζάνη. Φθάνουμε στονΠαλαιό Αγιο Αθανάσιο περί-που στις 11.30. Χαρακτηρισμένος από το 1992 ως παραδοσιακός οικισµός, οφείλει τη γραφικότητά του, µε τα λιθόστρωτα σοκάκια αλλά και την ομοιομορφία στην οικιστική ανά-πτυξή του (όλα µε πέτρα, ξύλο, κεραµοσκεπές), στην πρωτοβουλία των επιχειρηματιών που «επέβαλαν» µε τον τρόπο τους τον σεβασμό για τον τόπο! Θα απολαύσουμε την βόλτα μας στο αλπικόχωριό, περπατόντας στο κεντρικό λιθόστρωτο σοκάκι και θα μαγευθούμε από τα πέτρινα κτήρια – δείγματα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής- όπως το παλιόσχολείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα.Στις 13.30 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ.΄Αφιξη περίπου στις 14.30.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.
Μεταφορά με το πούλμαν για να επισκεφθούμε τις Iαματικές πηγές( φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37οC εδώ και χιλιάδες χρόνια ) και να θαυμά-σουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών.(μη ξεχάσετε το μαγιό σας και το μπουρνούζι σας).Επιστροφή στο ξε-νοδοχείο. Ξεκούραση.Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική που θα εξελιχτεί σε γλεντι.
2ημερα:Έδεσσα-Βέροια-Βεργίνα-Αγρίνιο.
Πλούσιο πρωινό και αναχωρουμε με την εκπληκτική Έδεσσα. Χρόνος για περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας. Θα περιδιαβούμε την παλιά πόληΒαρόσι.Τα πλακό-στρωτα και τα ξύλινα αρχοντικά,η Βυζαντινή Μητρόπολη αλλά και θα θαυμάσουμε τους περίφημους καταρράκτες. Μεγαλύτερος ο Καράνος που πέφτει από ύψος 70 μ..Συνεχίζουμε με Βέροια. Μια πρωτεύουσα με ποικιλία. Παραδοσιακή με την παλιά αρχοντική Εβραικησυνοικια της Μπαρμπουτα. Χριστιανική με την συνοικίαΚυριώτισσα με τις λιθόκτιστες εκκλησίες και τα λιθόστρωτα σοκάκια της θα μας «ταξιδεύψει» σε άλλη εποχή. Με πολλές χριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες και αρχιτεκτονική παρόμοια με τη Μαρμπούτα, η Κυριώτισσα διατηρεί την ιδιαιτερότητά της, ενώ προσφέρεται και για αναψυχή με τους διάφορους αναπαλαιωμένους χώρους της. Στάση για γεύμα στην πλατεία της Ελιάς με το ωραίο πάρκο και την ωραία θέα στον Κάμποτης Ημαθίας. Στις 14.30 θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στην Βεργίνα που όσες φορές και να βρεθούμε εκεί μας γοητεύει με το Μεγαλείο της. Η Βεργίνα δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε ορισμό του μουσείου . Οι τάφοι των μακεδόνων βασιλιάδων –του Φιλίππου Β’, του εγγονού του Αλέξανδρου Δ’, και δύο ακόμη που δεν ξέρουμε σε ποιους ανήκαν– βρίσκονται μέσα στο μουσείο, που είναι περισσότερο αρχαιολογικός χώρος κάτω από τη Γη και λιγότερο μουσείο. Τάφοι φτιαγμένοι σαν μικροί ναοί, με κίονες στις εισόδους τους να στηρίζουν μεγαλοπρεπείς ζωφόρους. Στις 16.00 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθόδόν για καφέ.΄Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00

Τιμή συμμετοχής: 70 € κατ’ άτομο στο δίκλινο,τρίκλινο
25 € επιβάρυνση μονόκλινου
50 € Παιδί 5-12 σε τρίκλινο
Περιλαμβάνονται:1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
2.-Διαμονή σε άνετο Παραδοσιακό ξενοδοχείο
3.-Πλούσιο πρωινό
4.-Πλούσιο δείπνο και γλέντι με ζωντανή μουσική
5.-Συνοδός Γραφειου

Κράτηση θέσεων έως 27/1 με προκαταβολή 30 €