ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ    25/1-27/1

 AΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ -ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ

   1ημέρα :Αγρίνιο – Αγιος Αθανάσιος – Λουτρά Πόζαρ

06:30 Συγκέντρωση και αναχώρηση για Λουτράκι Αριδαίας αφού προηγουμένως περιδιαβούμε τις φυσικές ομορφιές του Νομού Πέλλας κυρίως με τον περίφημο Άγιο Αθανάσιο, το Καιμάκτσαλαν και τα Λουτρά Πόζαρ. Μικρή στάση καθ΄οδόν .Χρόνος  για καφέ και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Περνώντας έξω από Μέτσοβο, Γρεβενά, Σιάτιστα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα φθάνουμε στον Άγιο Αθανάσιο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό κτισμένο στα 1200 μ. στα ριζά του όρους Βόρρας Καιμακτσαλάν. Η παραδοσιακή Μακεδονίτικη Αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το χωριό που κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο και που αναπαλαιώθηκε μετά το 1995. Στάση για περίπατο, αγορά σουβενίρ και γεύμα στις φημισμένες ταβέρνες του χωριού. Στις 14.00 αναχωρούμε για το περίφημο χιονοδρομικό του Καιμακτσαλάν, όπου θα απολαύσουμε την αρχοντιά του χιονιού.. Συνεχίζουμε με Λουρά Λουτρακίου όπου τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για περίπατο και δείπνο.

2η μέρα:Λουτρά Πόζαρ-΄Ορμα- Λουτράκι

Πρωινό και 10.00 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ. Χρόνος για να επισκεφθούμε τις Iαματικές πηγές, φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37οC εδώ και χιλιάδες χρόνια και να θαυμάσουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε ένα άλλο γραφικό-παραδοσιακό χωριό κτισμένο πάνω  στον ασπροπόταμο, την Όρμα, με πολλές γέφυρες, πλακόστρωτα ,δένδρα και λουλούδια. θα γευματίσουμε στα ταβερνάκια του χωριού με τα τοπικά εδέσματα.  Χρόνος για ξεκούραση. Για το βράδυ  δείπνο με μουσική και γλέντι. Διανυκτέρευση.

3ημέρα: Λουτρά Πόζαρ-΄Εδεσσα-Βέροια-Αγρίνιο

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος έως  08.30 που αναχωρούμε για Έδεσσα. Χρόνος για  περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας. Θα περιδιαβούμε τα λιθόστρωτα της παλιάς πόλης Βαρόσι με τα πλακόστρωτα και τα ξύλινα αρχοντικά ,την Βυζαντινή Μητρόπολη αλλά και τους περίφημους  καταρράκτες. Μεγαλύτερος ο Καράνος που πέφτει από ύψος 70 μ. Χρόνος για περίπατο και καφέ και  συνεχίζουμε για Βεργίνα. Ξενάγηση στον περίφημο αρχαιολογικό χώρο και Βέροια όπου στο λίγο χρόνο που έχουμε στην διάθεσή μας θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα της Καμαριώτισσας(Παλιά πόλη )με  τα Βυζαντινά εκκλησάκια, το Βήμα του Αγίου Παύλου, την πόλη επίσης των νερών και της υφαντουργίας άλλοτε αλλά και του κρασιού σήμερα. Στάση για περίπατο και γεύμα. Στις 15.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη περίπου  στις 21:00

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής :       109 €  κατ’ άτομο   στο δίκλινο, τρίκλινο

                                        35 € επιβάρυνση μονόκλινου

Περιλαμβάνονται:     1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Διαμονή σε άνετο Παραδοσιακό ξενοδοχείο

3.-Πλούσιο πρωινό

4.-Πλούσιο δείπνο και γλέντι με ζωντανή μουσική

 

Κράτηση θέσεων  έως 15 /1 με προκαταβολή 40