ΔΙΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟ  Παραμύθι και την Φαντασία

 ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ –ΜΕΤΕΩΡΑ   Αναχ. 22,23/12 

1η μέρα:Αγρίνιο-Τρίκαλα-Μύλος των Ξωτικών 

07:00 Συγκέντρωση στο «τραίνο» καιαναχ/ση για τα Τρίκαλα και τον Μύλο των Ξωτικών μέσω ωραιότατης διαδρομής που μας προσφέρει η Εγνατία της Ν. Πίνδου.Στάση καθοδόν για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας επί της Εγνατίας περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Φθάνουμε στο χωριό Παναγιά και από εκεί ακολουθούμε δευτερεύοντα δρόμο που θα μας φέρει στα γραφικά Τρίκαλα και τον Μύλο των ξωτικών τον πολυπόθητο σταθμό μας. Ο παλιός Μύλος Ματσόπουλου, ο οποίος με πολύ μεράκι μεταμορφώθηκε στο ζεστό, φιλόξενο και παραμυθένιο Μύλο των Ξωτικών, στο μεγαλύτερο εργοστάσιο του Αϊ Βασίλη παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων στον ελλαδικό χώρο, θα μας γοητεύσει.

Εδώ μικροί και μεγάλοι εξερευνητές ακολουθώντας τη διαδρομή ενός μαγικού χάρτη θα φθάσουμε στο σπιτάκι του Αι Βασίλη περνώντας πέτρινα σοκάκια και ξύλινα γεφυράκια, θα γράψουμε και θα ταχυδρομήσουμε  το γράμμα μας στον Άγιο. Η διασκέδαση συνεχίζεται  με τα ποιοτικά ξύλινα παιχνίδια της plan toys και της PLAYMOBIL. Διασκέδαση στην πίστα του παγοδρομίου αλλά και στα σπιτάκια με τα διαφορετικά θέματα όπως η παρασκευή πολύχρωμων ζαχαρωτών. Φυσικά δεν θα διστάσουμε να δοκιμάσουμε  από την άφθονη σοκολάτα που ρέει στο μεγάλο σιντριβάνι.

Γλυκιές λιχουδιές, όμορφες μυρωδιές, ξέφρενα ξεφωνητά και όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες διαχέονται στην ατμόσφαιρα και συνεπαίρνουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό και κατσούφη επισκέπτη.

Στις 15.00 κατευθυνόμαστε στο κέντρο των Τρικάλων.Tακτοποίηση στο ξενοδοχειο. Ελεύθερος χρόνος για  ξεκούραση, περίπατο στο κέντρο με τις γέφυρες πάνω στον Ληθαίο ποταμό, το Βυζαντινό Φρούριο, το Κουρσούμ τζαμί, το Μουσείο Τσιτσάνη.Το βράδυ δείπνο προαιρετικά  στην παλιά συνοικία  Βαρούσι και «παλιά Μανάβικα» με τα ατμοσφαιρικά  ταβερνάκια. Διαν/ση.

2η μέρα: Τρίκαλα-Μετέωρα-Καλαμπάκα-Μέτσοβο-Αγρίνιο

Πλούσιο πρωινό ( προαιρετική παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία την Επίσκεψη μια από της παλαιότερες και ωραιότερες εκκλησίες της παλιάς πόλης «Βαρούσι»). Στις 10.30 αναχώρηση για επίσκεψη σ ένα από τα εκπληκτικά Μοναστήρια των βράχων των Μετεώρων. Το Μεγάλο Μετέωρο μας γοητεύει με την θέση του, την αρχιτεκτονική του, την Ιστορία του και την αγιογραφία του.Τ ο μοναστήρι, που είναι σκαρφαλωμένο πάνω σε επιβλητικό βράχο, είναι το παλαιότερο, το μεγαλύτερο και το πιο σπουδαίο από τα σωζόμενα μέχρι σήμερα μοναστήρια των Μετεώρων. Ιδρύθηκε λίγο πριν από τα μέσα του 14ου αι. (γύρω στα 1340) από έναν λόγιο και αγιορείτη μοναχό, τον όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη. Το παραδοσιακό μαγειρείο, η παλαιά τράπεζα, το σκευοφυλάκιο και η εξαιρετική συλλογή εικόνων, ιερών κειμιλίων και χειρογράφων.

Στις 13.00 αναχωρούμε από τα Μετέωρα να επισκεφθούμε ένα άλλο ιδιαίτερο Μουσείο αυτό της Φυσικής Ιστορίας. Η συλλογή των ζώων είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού προέρχονται από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, ενώ πολλά από αυτά είναι πολύ σπάνια. Καλύπτουν πλήρως την πανίδα της περιοχής και όχι μόνον.Τα μανιτάρια είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους. Έχουν κατασκευαστεί ένα-ένα στο χέρι από πολύ καλούς γλύπτες. Τα ζώα και τα μανιτάρια παρουσιάζονται μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον σε διοράματα, τα οποία αποτελούν προσομοίωση των συνθηκών διαβίωσης και καρποφορίας. Χρονος για φαγητό .

Στις15.30 αναχώρηση για επιστροφή με στάση στο γραφικό Μέτσοβο που γίνεται μεγαλόπρεπο μέσα στην Χριστουγεννιάτικη αμφίεση. Χρόνος για καφέ και περίπατο Στις 18.00 αναχώρηση για επιστροφή.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Tιμή συμμ.: 65 € το άτομο στο δίκλινο

                         55 € παιδί έως 12 ετών σε τρικλινο με δύο ενήλικες

                         20 επιβάρυνση μονοκλινου

Περιλαμβάνονται:        1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Διαμονή σε  ξενοδοχείο 3*** στο κέντρο των Τρικάλων

3.-Πλούσιο πρωινό

4.- Συνοδός γραφείου