ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ -ΜΥΚΟΝΟΣ    7-8-9/8/2020

 

1η μέρα : Αγρίνιο – Ραφήνα-Τήνος-Κιόνια η Μύκονος (προαιρετική)

 

02:30 π. μ. Συγκέντρωση στο τραίνο, πλατεία Μαβίλη, Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή πρωί, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση από Αγρίνιο για Ραφήνα με μία στάση καθ’ οδόν  για καφέ. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και  αναχώρηση για Τήνο. Άφιξη. Τακτοποίηση σε δωμάτια ανάλογα της επιλογής σας. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στο νησί για ξεκούραση, γεύμα και προσκύνημα στο Ναό της Μεγαλόχαρης που είναι κτισμένος από λευκό μάρμαρο και που στα βοηθητικά γύρο κτίρια λειτουργεί αξιόλογο Μουσείο και Πινακοθήκη Τηνίων και άλλων γνωστών καλλιτεχνών που μπορούμε να επισκεφτούμε. Στις 17.00 αναχωρούμε για την παραλία ΚΙΟΝΙΑ όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και καφέ. Επιστροφή. Στις 20.00 προαιρετική ξενάγηση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού όπου θα ανακαλύψουμε το έργο του Χαλεπά και άλλων Τηνίων Καλλιτεχνών. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

Για όσους επιθυμούν συνεχίζουν  με  το πλοίο για Μύκονο. ΄Αφιξη περίπου στις 11.40. Χρόνος ελεύθερος στο γραφική Χώρα με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους ανεμόμυλους, την Μικρή Βενετία. Βόλτες στα  « ματογιάνια» και το απόγευμα 17.30 αναχ/ση για Τήνο. Άφιξη. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Διαν/ση.

2η μέρα: Μοναστήρι,Αγία Πελαγία-Βωλάξ-Πύργος-Πάνορμος

Πρωινό και αναχώρηση για να ανακαλύψουμε την ομορφιά του εσωτερικού του νησιού. Πρώτη μας στάση στη Μονή της Κυράς των Αγγέλων ή Κεχροβουνίου εκεί όπου η Αγία Πελαγία είδε όραμα την Παναγία να της υποδεικνύει τον τόπο που έπρεπε να ψάξουν για την εύρεση της  θαυματουργής εικόνας της. Η διαδρομή μας προς το εσωτερικό του νησιού μας αποκαλύπτει τον Κυκλαδίτικο χαρακτήρα του νησιού, με τα μικρά κάτασπρα χωριουδάκια αλλά και τους πολλούς περίτεχνους περιστεριώνες που χαρακτηρίζουν το νησί.  Στη συνέχεια, στάση  στο  εκπληκτικό  Βωλάξ, ένα χωριό που θαρρείς έχει ξεπηδήσει από τις ιστορίες του Αστερίξ και του Οβελίξ, με τεράστιες στρογγυλές πέτρες να θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Η εικόνα μας αφήνει κυριολεκτικά άφωνους. Περίπατος στο χωριό με τα χαριτωμένα σπιτάκια αλλά και τα εργαστήρια των καλαθοπλεκτών. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Πύργο.  Η παραδοσιακή πλατεία με τα πλατάνια,  τα κλασικά άσπρα σπίτια με τα μπλε παράθυρα και η καθαριότητα του χωριού μας εκπλήσσουν. Θα γευθούμε το υπέροχο  γαλακτομπούρεκο, στη δροσιά που χαρίζουν τα πλατάνια στην κεντρική πλατεία. Επίσκεψη στην Σχολή Καλών Τεχνών, που φιλοξενείται στο σπίτι του διάσημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Συνεχίζουμε για Πάνορμο όπου χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή μέσω των κοσμοπολίτικων Υστέρνιων. Ξεκούραση ή Προαιρετική παρακολούθηση Εσπερινού και Παράκλησης 17.00 -18.30.Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και βόλτα στην οδό Ευαγγελιστρίας με τα μικρομάγαζα με τα πολλά σουβενίρ αλλά και τα φημισμένα γλυκά και λουκούμια του νησιού.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στη γαστρονομία της Τήνου και τα τοπικά προϊόντα. Η παραδοσιακή κουζίνα με τα ντόπια προϊόντα τις περισσότερες φορές είναι νοστιμότατη.

3η μέρα : Τήνος –Ραφήνα- Αγρίνιο

Παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας και στη συνέχεια  πρωινό. Χρόνος ελεύθερος. για αγορά σουβενίρ στα πολλά μαγαζάκια της αλλά λαι τοπικά προιόντα στην Λαικη αγορά.. Γεύμα και στις 14:35 επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για επιστροφή. Άφιξη στην Ραφήνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Αγρίνιο.

  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής145.00 € κατ’ άτομο διαμονή στο ξεν/χειο  ΑΣΤΕΡΙΑ στην χώρα της ΤΗΝΟΥ

     100.00 € παιδικό (4-10 ετών) σε τρίκλινο με δυο ενήλικες

18 € ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Περιλαμβάνονται:

1.- Μεταφορά με πούλμαν σε όλη την διάρκεια της εκδρομής

2.- Εισιτήρια πλοίου τουριστικής θέσης ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ

3.- Πρωινά 4.- Διαμονή στο ξενοδοχείο  ΑΣΤΕΡΙΑ στην Χώρα. 5.-Συνοδός Γραφείου

Δεν περιλαμβάνεται :

1.- Φόρος Διαμονής

  • ** Όλες οι διαμονές στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσουν Φόρο Διαμονής από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η χρέωση είναι ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση για 1-2 *  είναι 0,50 €, για 3 *  είναι 1.50 €, για 4 *  3.00 €, για 5 * είναι 4,00 €. Θα πρέπει να καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο κατά το check in  από τους ίδιους τους πελάτες

 

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 60 €