ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΜΕ  ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – EΛBETIA

                ΜΠΟΛΩΝΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ-ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ

Αναχ. :21/12- 28/12

1η ΗΜΕΡΑ: AΓΡΙΝΙΟ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ / ΠΛΟΙΟ: 

 Συγκέντρωση ώρα 20.00 μμ στη πλατεία  Μαβίλη ( τραίνα) Αγρίνιο, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα. Διαν/ση εν πλώ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ – ΜΠΟΛΩΝΙΑ:

 Άφιξη στο λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για ΜΠΟΛΩΝΙΑ,  την πρωτεύουσα της Emilia-Romagna, με ενδιάμεση στάση. Άφιξη, στην  πόλη με τα δύο πρόσωπα και τα τρία διαφορετικά ονόματα. “Η Μορφωμένη” (La Dotta) είναι μια αναφορά στο πανεπιστήμιό της, ενώ το “Η Παχιά” (La Grassa) σχετίζεται με την ιδιαίτερα πλούσια κουζίνα της. Τέλος το “Η Κόκκινη” (La Rossa) στο χρώμα της ,ίσως και στα πολιτικά πιστεύω της . Από τη μία υπάρχει το μοντέρνο πρόσωπο της Μπολόνια, με τις μεγάλες εταιρείες, τα πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια, τα βιομηχανικά κτίρια και τους γρήγορους ρυθμούς. Από την άλλη, υπάρχει η ιστορική Μπολόνια, με τα εξαιρετικά συντηρημένα κτίρια-έργα τέχνης, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου, τη βαθιά αγάπη για τη κουλτούρα, τις φιλοσοφικές συζητήσεις, τις μικρές osterias (μικρά εστιατόρια με κρασί και απλό παραδοσιακό φαγητό), τα φανταστικά φοιτητικά μπαρ-μπιστρό, τα μετά-μοντέρνα εστιατόρια . Η Μπολόνια τιμά την Ελληνική κουλτούρα δίνοντας τα ονόματα των ποιητών Γιώργου Σεφέρη και Διονυσίου Σολωμού στους κήπους της περιοχής Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. διαν/ση.

 3ηΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΛΩΝΙΑ- MIΛANO

Πρωινό και μικρή γνωριμία με την πόλη. Βόλτα στο ιστορικό κέντρο  Piazza Maggiore .Τα εντυπωσιακά κτίρια γύρω της, άλλοτε παλάτια, χτισμένα τον 14ο αιώνα. Η  Βασιλική του Αγίου Πετρονίου, το Αρχιγυμνάσιο, χρονολογούμενο στα τέλη του 16ου αιώνα. Εδώ είχε την έδρα του το πανεπιστήμιο μέχρι και το 1803 και σήμερα το κτίριο στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Οι οι δύο πύργοι (Le Due Torri) των Asinelli, σύμβολο της πόλης, ύψους 97 και 47 μέτρων αντίστοιχα. Και φυσικά θα περπατήσουμε την  Via dell’ Indipendenza, με τα φιρμάτα καταστήματά ρούχων κα το μνημείο του εθνικού ήρωα της Ιταλίας, Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι, που αγωνίστηκε για την ένωση της Ιταλίας. Συνεχίζοντας τη βόλτα, θα βρεθούμε σίγουρα μπροστά σε κάποιο από τα δεκάδες κανάλια της πόλης. Ναι  και η Μπολόνια είχε ένα πυκνό δίκτυο υδάτινων καναλιών.

Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Οικονομική πρωτεύουσα της Χώρας και η Μέκκα της μόδας. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Βόλτα στην κομψά φωταγωγημένη πόλη. Δείπνο. Διαν/ση.

 4η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΕΡΓΑΜΟ

     Πρωινό και περιήγηση στο Ιστορικό κέντρο του ΜΙΛΑΝΟ και γνωριμία με την πόλη των τεχνών και του πολιτισμού. Ξεκινάμε με το ΝΤΟΥΜΟ, ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Μιλάνου, έδρα του Αρχιεπισκόπου της πόλης και η τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη και συνεχίζουμε με τη ΣΚΑΛΑ, ένα από τα διασημότερα θέατρα στον κόσμο, καθώς και τη Galleria Vittorio Emanuele II, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo και συνδέεται με την Piazza della Scala. Στις 12.00 αναχώρηση την πανέμορφη πόλη του Μπέργκαμο. Πρόκειται για μια, ανεπτυγμένη σε δύο επίπεδα πόλη που στέκεται αγέρωχη ανάμεσα στην πεδιάδα, τη λεγόμενη pianura padana, με τον ποταμό Πάδο  και το επιβλητικό τοπίο των Άλπεων να τη στεφανώνει στον Βορρά. Η αριστοκρατική città alta,  γαντζωμένη στις βραχώδεις πλαγιές ενός λόφου.

Πλακόστρωτα σοκάκια και η περίφημη Via Colleoni και η προέκτασή της, η Via Gombito μας  γοητεύουν μεσαιωνικά παλάτια και γοτθικές εκκλησίες, περικλείονται  από τα καλοδιατηρημένα ενετικά τείχη του 16ου αιώνα. Η πεδινή πόλη εξίσου νοσταλγική città bassa, που συγκροτεί το πιο σύγχρονο κομμάτι της πόλης με ενδιαφέροντα ιστορικά κτίρια, μνημειακές πλατείες και εμπορικούς πεζόδρομους που χαίρεσαι να περπατάς!

Συνεχίζουμε με την κάτω πόλη και την Via Vitali,  την Piazza del Duomo, όπου υψώνεται, ο καθεδρικός ναός αφιερωμένο στον Sant’Alessandro, τη βασιλική της Santa Maria Maggiore, όπου είναι ενταφιασμένος ο σπουδαίος συνθέτης ΔΟΝΙΖΕΤΤΙ, την Cappella Colleoni, το εξαιρετικό αυτό αναγεννησιακό παρεκκλήσι, διανθισμένο με περίτεχνα σκαλιστά ανάγλυφα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και ένα οκταγωνικό βαπτιστήριο του 1340.Γοητευμένοι επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για ΜΙΛΑΝΟ.Διαν/ση.  FELICE NATALE

 5η μέρα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ. Buon Natale.

Πανέμορφες λίμνες και πόλεις παραμυθένιες KOMO και ΛΟΥΓΚΑΝΟ: 

  Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη του μεταξιού, που είναι από τις ομορφότερες της Ιταλίας και είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, το Κόμο. Στην περιήγησή μας, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Παλιό Δημαρχείο, το ναό Σαν Φεντέλε, την παραδοσιακή πλατεία του ιστορικού κέντρου με τα μεσαιωνικά κτίρια, θα περπατήσουμε στον παραλίμνιο δρόμο. Συνεχίζουμε για την Ελβετία και για την ιταλόφωνη περιοχή της χώρας. Η πιο χαρακτηριστική και τουριστική πόλη εδώ είναι το Λουγκάνο, κτισμένο στην ομώνυμη λίμνη. Σύντομη στάση. Θα δούμε το καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρέντιου, την Κεντρική πλατεία της Μεταρρύθμισης με την όμορφη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Το Δημοτικό πάρκο με τη Βίλλα Τζίανη και το Συνεδριακό Κέντρο.Χρόνος για περίπατο στα πλακόστρωτα με τις κομψές βιτρίνες. Επιστροφή. Διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ, Τιράνο, ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ (Προαιρετικό)-ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΣ

   Πρωινό και προαιρετική  εκδρομή στην Ιταλική πόλη Τιράνο απ’ όπου αναχωρεί  το Αλπικό τραίνο για το Σεν Μόριτς. Σε υψόμετρο 2.328 μ., το Bernina Pass αποτελεί το υψηλότερο σημείο στη διαδρομή που από τα αρχαία χρόνια ενώνει το με το ιταλικό Tirano. Το ταξίδι με τρένο στην Ελβετία είναι από μόνο του μια εμπειρία – πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη διαδρομή που ακολουθεί το Bernina Express, προσφέροντας αξεπέραστη θέα σε περιοχές ιδιαίτερης ομορφιάς,

όπως ο παγετώνας Morteratsch και οι λίμνες Nero και Bianco. Άφιξη στο φημισμένο κέντρο χειμερινών και θερινών διακοπών, αγαπημένος τόπος των vip’s του κόσμου. Κτισμένο γύρο από λίμνη που παγωμένη, χρησιμοποιείται για αγώνες  χόκεϋ. Πανάκριβα  αυτοκίνητα και βιτρίνες παντού, πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και απλά ζεστά Σαλέ όπου μπορούμε να πάρουμε το καφέ μας η να γευματίσουμε. Επιστροφή στο ΤΙΡΑΝΟ και μεταφορά μας στο Μιλάνο.’Η ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε το Μιλάνο. Να επισκεφθούμε το Ντουόμο εσωτερικά, η να επισκεφτούμε την Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε  που στην τραπεζαρία της μονής βρίσκεται η τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Δείπνο. διαν/ση.


7Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ:

 Νωρίς το πρωί γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά, κατευθυνόμαστε μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους  13.30 για Ηγουμενίτσα, διανυκτέρευση εν πλω.

8Η ΗΜΕΡΑ: Ηγουμενίτσα- Αγρίνιο:  Άφιξη στο λιμάνι Ηγουμενίτσας το πρωί  και αναχώρηση για Αγρίνιο με ενδιάμεση στάση.

Η εκδρομή πραγματοποιείται και αντίστροφα χωρίς να παραλείπεται το παραμικρό.

Τιμή συμμετοχής :               670  €  κατ’ άτομο στο δίκλινο

 επιβάρυνση μονόκλινου  170  €   μονόκλινο

                                             570  €   παιδικό έως 12 ετών(σε τρίκλινο με 2 ενήλικες)

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-Εκδρομές περιηγήσεις με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Διαμονή4 νύχτες στο Μιλάνο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*

3.-Διαμονή 1 νύχτα σε 4* ξενοδοχείο στη ΜΠΟΛΏΝΙΑ

4.-Ημιδιατροφή  ( 5 ΠΡΩΙΝΑ,5 δείπνα )

 5.-Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB4).

6.-Αρχηγός – συνοδός.

7.-Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 8.-Φ.Π.Α.

 9.-Φόροι ξενοδοχείων και check points

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.

2.-Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.

3.-Τα εισιτήρια του Αλπικού τρένου.

4.-Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και τις παροχές του, ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλήψεις
  • Με την εγγραφή πρέπει να δηλώνεται και τη συμμετοχή ή όχι στο Αλπικό Τρένο

Είναι δυνατόν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν η διαδρομή προς και από το Σαν Μόριτς να γίνει και οδικώς.

  • Την 7η ημέρα που επιβάλλεται αναχώρηση από το ξενοδοχείο ενωρίς το πρωί, λόγω των δρομολογίων των πλοίων, το πρωινό προσφέρεται σε πακέτο.
  • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  250 € ΕΩΣ  24/11