ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ    27/10-29/10

 

ΠΕΛΛΑ –ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΠΟΖΑΡ-AΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ –ΣΕΡΒΙΑ-ΝΕΡΑΙΔΑ

 

 

 

 

 

1η μέρα : Αγρίνιο-Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας-Νάουσα – Έδεσσα- Πόζαρ

06:30 Συγκέντρωση και αναχώρηση από τo Aγρίνιο για  να εξερευνήσουμε τις

ομορφιές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας.Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία  για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Περνώντας έξω από Μέτσοβο, Γρεβενά, Σιάτιστα, Κοζάνη, Βέροια, φθάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας αλλά και στο εξαιρετικό Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο εκεί όπου τεκμηριώνεται για άλλη μια φορά η Ιστορία των Μακεδόνων. Ξενάγηση στο χώρο και το Μουσείο και συνεχίζουμε για Νάουσα  την πόλη των νερών και της υφαντουργίας άλλοτε, αλλά και του κρασιού σήμερα. Οι καταρράκτες του ποταμού Αράπιτσα παντού. Θα προχωρήσουμε μέχρι τις πηγές του, την περίφημη τοποθεσία του Άγιου Νικόλαου όπου ένα δάσος από Πλατάνια σε ένα υπέροχα διαμορφωμένο πάρκο θα μας γοητεύσει. Στάση για γεύμα.  Συνεχίζουμε με την εκπληκτική Έδεσσα. Χρόνος για  περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας. Θα περιδιαβούμε τα λιθόστρωτα της παλιάς πόλης Βαρόσι με τα πλακόστρωτα και τα ξύλινα αρχοντικά ,την Βυζαντινή Μητρόπολη αλλά και τους περίφημους  καταρράκτες. Μεγαλύτερος ο Καράνος που πέφτει από ύψος 70 μ. Στις 16.00 αναχώρηση για το Λουτράκι Λουτρακίου, χωριό δίπλα στα Λουτρά Πόζαρ. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο με μουσική. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Διαν/ση.

 

2η μέρα:Λουτρά Πόζαρ-΄Ορμα- Λουτράκι

 

Πρωινό και 10.00 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ. Χρόνος για να επισκεφθούμε τις Iαματικές πηγές, φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37ο C εδώ και χιλιάδες χρόνια και να θαυμάσουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών και για όλους υπάρχει η δυνατότητα υδρομασάζ και Σπα γενικότερα.

Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε ένα άλλο γραφικό-παραδοσιακό χωριό κτισμένο πάνω σε ποταμάκια, την Όρμα, με πολλές γέφυρες, πλακόστρωτα ,δένδρα και λουλούδια. θα γευματίσουμε στα ταβερνάκια του χωριού με τα τοπικά εδέσματα.  Χρόνος για ξεκούραση. Για το βράδυ  δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3ημέρα:  Άγιος Αθανάσιος-Κοζάνη-Λίμνη Πολύφυτου-Σέρβια-Νεράιδα-Αγρίνιο

 

      Πρωινό και ελεύθερος χρόνος έως  09.00 αναχωρούμε για τον Άγιο Αθανάσιο, πανέμορφο παραδοσιακό χωριό κτισμένο στα 1200 μ.,στα ριζά του όρους Βόρρας( Καιμακτσαλάν).Η παραδοσιακή Μακεδονίτικη Αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το χωριό που κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο και που αναπαλαιώθηκε μετά το 1995.Στάση για περίπατο και  καφέ.

Συνεχίζουμε με πορεία δίπλα στην λίμνη Βεγορίτιδα για Κοζάνη και από εκεί για την πόλη των Σερβίων περνώντας πάνω από την γέφυρα του Αλιάκμονα. Πάνω της δεσπόζει το Βυζαντινό Κάστρο από όπου μπορούμε να απολαύσουμε μια μοναδική θέα με φόντο την λίμνη Πολυφύτου και την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Πάνω στο λόφο της Καστροπολιτείας βρίσκονται Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησιές. Η Βασιλική του Κάστρου ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της. Οι περιπατητές μπορούν να ακούσουν την ανάσα του Φαραγγιού των Σερβιών, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, περπατώντας το μονοπάτι του. Στις 14.30 επιστρέφουμε πάλι από την γέφυρα των Σερβίων στον γραφικό οικισμό Νεράιδα όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο, φωτογραφίες, μια που την ιδία μοναδική θέα προσφέρει  η θέση του οικισμού μια που βρίσκεται από την αντίπερα όχθη της λίμνης του Πολύφυτου. Χρόνος για γεύμα στα πολλά ταβερνάκια με τα τοπικά εδέσματα. Στις 16.30 αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη περίπου  στις 21:00

 

                                                                                                                                                        ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής :       124 €  κατ’ άτομο   στο δίκλινο, τρίκλινο

  40 € επιβάρυνση μονόκλινου

 

Περιλαμβάνονται:     1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Διαμονή σε άνετο Παραδοσιακό ξενοδοχείο στα Πόζαρ

3.-Πλούσιο πρωινό

4.-Δύο  δείπνα

5.-Ζωντανή μουσική με γλέντι(το ένα βράδυ)

6.-Επίσημη ξενάγηση στην ΠΕΛΛΑ

Κράτηση θέσεων   με προκαταβολή 40 €