ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΕΚΔΡΟΜΗ  στο Παραμύθι και την    Φαντασία

  ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ              Αναχ. 11/12 και 12/12 δύο Αναχωρήσεις

06.30 Συγκέντρωση στο «τραίνο» και αναχ/ση για τα Τρίκαλα και τον Μύλο των Ξωτικών μέσω ωραιότατης διαδρομής που μας προσφέρει η Εγνατία της Ν. Πίνδου.

Στάση καθοδόν για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας επί της Εγνατίας περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Φθάνουμε στο χωριό Παναγιά και από εκεί ακολουθούμε δευτερεύοντα δρόμο που θα μας φέρει στα γραφικά Τρίκαλα και τον Μύλο των ξωτικών τον πολυπόθητο σταθμό μας. Ο παλιός Μύλος Ματσόπουλου, ο οποίος με πολύ μεράκι μεταμορφώθηκε στο ζεστό, φιλόξενο και παραμυθένιο Μύλο των Ξωτικών, στο μεγαλύτερο εργοστάσιο του Αϊ Βασίλη παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων στον ελλαδικό χώρο, θα μας γοητεύσει.

Εδώ μικροί και μεγάλοι εξερευνητές ακολουθώντας τη διαδρομή ενός μαγικού χάρτη θα φθάσουμε στο σπιτάκι του Αι Βασίλη περνώντας πέτρινα σοκάκια και ξύλινα γεφυράκια, θα γράψουμε και θα ταχυδρομήσουμε  το γράμμα μας στον Άγιο. Διασκέδαση στην πίστα του παγοδρομίου αλλά και στα σπιτάκια με τα διαφορετικά θέματα όπως η παρασκευή πολύχρωμων ζαχαρωτών. Φυσικά δεν θα διστάσουμε να δοκιμάσουμε  από την άφθονη σοκολάτα που ρέει στο μεγάλο σιντριβάνι.

Γλυκιές λιχουδιές, όμορφες μυρωδιές, ξέφρενα ξεφωνητά και όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες διαχέονται στην ατμόσφαιρα και συνεπαίρνουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό και κατσούφη επισκέπτη.

Στις 13.00 κατευθυνόμαστε στο κέντρο των Τρικάλων. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο. Πρώτος μας σταθμός το Μουσείο Τσιτσάνη. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στις παλιές Φυλακές της πόλης ,  για την ανάδειξη ολόκληρου του χώρου, με το  κουρσούμ Τζαμί και την παρακείμενη εκκλησία, δίπλα από τον Ληθαίο ποταμό, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως το παλαιό χαμάμ.
Σήμερα υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος με αρχιτεκτονική και ιστορική δομή στο ισόγειο και σε έναν χώρο με αναφορές στους ντόπιους συνθέτες και τραγουδοποιούς στον επάνω όροφο. Ένας χώρος με διαχρονικότητα και πολιτισμικότητα.

Τα γραφικά σοκάκια των παλιών Τρικάλων και το Βυζαντινό φρούριο δένουν αρμονικά με τα σύγχρονα Τρίκαλα. Όλα τα αξιοθέατα βρίσκονται μέσα στη πόλη και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Βόλτα στην παλιά πόλη «Βαρούσι» και την συνοικία Μανάβικα όπου θα γευματίσουμε σε κάποιο από τα ταβερνάκια με τις ντόπιες σπεσιαλιτέ.  Χρόνος ελεύθερος για  περίπατο στις όχθες του Ληθαίου με τις γέφυρες και τον πεζόδρομο. Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή   με στάση για καφέ καθ΄οδόν και καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Περιλαμβάνονται:        1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

Τιμή συμμ. 25 € ΕΝΗΛΙΚΕΣ και 15 € παιδικά

(Σε κρατήσεις 6 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν)