Πασχαλιά και Πρωτομαγιά  στη ΣΕΡΒΙΑ

ΒEΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΝΙΣ

Εντυπωσιακό, Γοητευτικό, γεμάτο πάρκα, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έντονες γαστρονομικές γεύσεις.. μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!. Είναι ένας μαγευτικός ταξιδιωτικός προορισμός με πολλές αντιφάσεις που αποπνέει ζωντάνια και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με έντονα τα σημάδια της ιστορίας. Θα αισθανθείτε ότι ανήκετε σ’ενα μέρος που ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, ανάμεσα στον εκμοντερνισμό και στα σημάδια της παλιάς εποχής.

5 ημέρες : 29/4-3/5

 1ημέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-NIΣ                                        χιλ. 760                                                                                               

Συγκέντρωση  στις 06.00 στο τραίνο και αναχώρηση για Νότια Σερβία και την πόλη του ΝΙΣ . Με διαδρομή Μέσω Ιώνιας Οδού  και Εγνατίας Οδού ,με ωραίες απόψεις και με μικρές στάσεις φθάνουμε στα σύνορα Ευζώνων. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE. Στη συνέχεια και περνώντας από FYROM

( Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ) και περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία περνώντας έξω από  ΠΡΕΝΤΕΓΙΑΝΕ  και  φθάνουμε στην πρωτεύουσα του Νότου ,το ΝΙΣ. Άφιξη, τακτ/ση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης .Διαν/ση.

 

2ημέρα:ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔI    χιλ.239
         Πρωινό και ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη κα αναχωρούμε για την πόλη Τόπολα.  Παλαιότερα ήταν ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Σέρβων. Στο υψηλότερο σημείο της πόλης θα επισκεφτούμε την μοναδική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου το διάσημο Όπλενατς – έχει χτιστεί από τον βασιλιά Πέτρο Α’ –  και ξεχωρίζει διότι οι 725 εικόνες που βρίσκονται στην εκκλησία αποτελούνται από πανέμορφα ψηφιδωτά. Συγκεκριμένα από σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες και δεκαπέντε χιλιάδες αποχρώσεις.. Στην ίδια πόλη βρίσκεται και η οικία (κονάκι) του πολύ γνωστού μας Καραγεώργη Σερβίας.

Συνεχίζουμε θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες και θα συνεχίσουμε για την  Λευκή πόλη. ΄Αφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Μικρός περίπατος Το βράδυ  για  πρώτη γνωριμία με την πόλη που απλωμένη μεταξύ των ποταμών Δούναβη και Σάββα μας γοητεύει.

 

3η μέρα: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!!-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΡΑΔΙΝΗ SKADARLJIA                                           

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το  σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο <Moscva>, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο

< ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας.  Θα δούμε ακόμη,  το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαικές φίρμες. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν  παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.

 

4η ημέρα: ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-STREMSI KARLOVSI-

 ΒΥ ΝIGHT ZEMOYN χιλ.193
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. . Στην διαδρομη μας  θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Νόβισαντ. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπο  ρικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο.Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.

 

5ημέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΙΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ      χιλ.980                           
Πρόγευμα, σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ.

 

Τιμή συμμ.: 275 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

85 €  επιβάρυνση μονόκλινου για το ξεν/χείο

200 € παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς του

 

 

Περιλαμβάνονται

1.- Οι μεταφορές  με άνετο πολυτελές πούλμαν

3.- Διαμονή σε  ξεν/χείο 4 ****, κεντρικό στο Βελιγράδι

4.-Διαμονή σε  ξενοδοχείο 4****  στη ΝΙΣ

4.- Ημιδιατροφή σε πλούσιο Μπουφέ (καθημερινά πρωινό και Δείπνο)

5.- Επίσημες ξεναγήσεις ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

6.- Συνοδός Γραφείου

7.- Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Έως  1/4  με προκαταβολή  75€