ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΣΕΡΒΙΑ

 

              7 μέρες  24/06  και 21/9

 

   Δαλματικές ακτές – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγρεμπ  Βελιγράδι-    Nις

 

1η μέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΜΠΟΥΤΒΑ               χιλ. 616                                     χιλ. 620                                                                Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το τραίνο  και με τις απαραίτητες στάσεις μέσω Αλβανίας-Κακκαβιά –Αργυρόκαστρο-Δυρράχειο άφιξη στην πόλη της Μπούτβα , την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και βόλτα στην πόλη που είναι από τα σημαντικότερα θέρετρα του Μαυροβουνίου.

 

2ημέρα:ΜΠΟΥΤΒΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ                                 χιλ. 93

Πρωινό και αναχώρηση για Κότορ όπου σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τοίχος μήκους περίπου 4,5 χιλιομέτρων που ξεκινά από τη θάλασσα και φτάνει ως την βραχώδη κορυφή της πόλης. θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ντουμπρόβνικ. Η πόλη αυτή αποτελεί το κόσμημα της Αδριατικής και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένη από στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ                                         χιλ. 20

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Πανοραμική περιήγηση με το λεωφορείο και στάση σε ένα υπερυψωμένο σημείο, από όπου θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς πόλης του Dubrovnik και μια φωτογραφική εικόνα των νησιών περά από τις ακτές του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνώστη για τα αξιόλογα μνημεία και τα υπέροχα τείχη, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φράγκικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλασίου, πολιούχου της πόλης. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα προαιρετική κρουαζιέρα, για να γνωρίσουμε τη θαλάσσια όψη της πόλης και να πάρουμε μια γεύση από τα καταπράσινα νησιά που βρίσκονται κατά μήκος των Δαλματικών ακτών. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

 

4η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΤΡΟΓΚΙΡ-ΣΠΛΙΤ-ΖΑΝΤΑΡ            χιλ. 387

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί) χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα. Διαθέτει πλούσια ιστορία, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας καθώς και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Συνεχίζουμε για το Σπλίτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης της πόλης, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, τον Καθεδρικό Ναό που στεγάζεται στο παλιό οκτάγωνο, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ η φαγητό. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην περιοχή του Ζάνταρ οπου και το ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΖΑΝΤΑΡ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ               χιλ. 300

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη που υπήρξε στην κατοχή της Βενετίας με την ονομασία Ζάρα, με πλούσια διεθνούς σημασίας κληρονομιά. Ανάκτορα Ρωμαϊκής εποχής του 1ου αιώνα, μεσαιωνικοί καθεδρικοί ναοί, τείχη που κυκλώνουν την πόλη, παλάτια, Βυζαντινοί ναοί της Αγίας Αναστασίας και της Αγίας Τριάδας είναι μερικά από τα ιστορικά αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε στην περιήγηση μας στην πόλη. Συνεχίζουμε με προορισμό το εθνικό πάρκο Πλίτβιτσε. Είναι ένα φυσικό συγκρότημα από 16 λίμνες άλλη ψηλότερη και άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Αφού τελειώσουμε την ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας στο υπέροχο αυτό φυσικό πάρκο κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της Κροατίας στην πόλη του Ζάγκρεμπ.Μικρός γύρος της πόλης με την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α.  Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

 

6η μέρα:ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΙΣ                         χιλ. 627

Πρωινό και αναχώρηση για την την πόλη Νις, πρωτεύουσα της Νότιας Σερβίας. Μικρή στάση το πανέμορφο Βελιγράδι. Άφιξη και επίσκεψη στο φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα. Θα δούμε επίσης τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Συνεχίζουμε για ΝΙΣ γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου, γραφική ,κτισμένη πάνω στον Νίσαβα ποταμό με το καλοδιατηρημένο Κάστρο.΄Αφιξη, μικρός περίπατος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

 

7η μέρα:ΝΙΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ                                        χιλ.775

Πρωινό και  08.00 αναχώρηση για επιστροφή.Στη συνέχεια έχοντας ευχάριστες αναμνήσεις από την διαμονή μας στους όμορφους αυτούς τόπους αναχώρηση για Αγρίνιο.
Τιμή συμμ:   430 €   κατ΄άτομο στο δίκλινο

              390 €   παιδικό σε τρίκλινο με δύο ενήλικες

              155 €   επιβάρυνση μονόκλινου

 

 

Περιλαμβάνονται :

  1. Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3-4****
  3. Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά
  4. 6 δείπνα

 

 

  1. Ξεναγός-Συνοδός γραφείου
  2. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  3. ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται :

      1.-Εισιτήρια εισόδων σε χώρους των επισκέψεων, πάρκα, μουσεία κλπ.,

2.-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Δηλώσεις συμμ. Με προκαταβολή 100 € έως 6/6/2018

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ