ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 7/6
Ι.ΜΟΝΗ ΡΑΙΔΙΩΤΙΣΑΣ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΖΙΤΣΑ – ΖΑΛΟΓΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, παραποτάμια μονοπάτια, πέτρινα γεφύρια, πλειάδα ναών και μοναστηριών, θαύματα της φύσης και του ανθρώπου.

Στις Ο7.00 Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχώρηση για το κρασοχώρι της Ηπείρου την Ζίτσα. Περνώντας έξω από Γιάννενα φθάνουμε στο χωριό Βροσίνα. Προσκύνημα στον Αη-Γιώργη την πέτρινη εκκλησία του χωριού κτισμένη το 1607.Συνεχίζουμε περπατώντας το ανηφορικό μονοπάτι για την Ι. Μονή Παναγίας Ραιδιωτισσας. Ο Γέροντας Πρόδρομος μας υποδέχεται στον αύλειο χώρο της Μονής.H θέα στο πλατανοσκεπαστο φαράγγι του Ζαλογγoπόταμου μοναδική. Χτισμενο το εκκλησάκι στο κοίλωμα μεγάλου βράχου «ραιδιού» αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ξενάγηση-προσκύνημα. Χρόνος για καφέ στο χωριό. Προτείνουμε περίπατο στις όχθες του ποταμού που θα μας γοητεύσει.
Συνεχίζουμε για την Ζίτσα, το κρασοχώρι με τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια. Ενα από αυτά φιλοξενεί το Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη με την Πινακοθήκη Χαρακτικής, δημιούργημα του Ζιτσαίου Ζωγράφου Κώστα Μαλαμου. Ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη-ξενάγηση σ΄ενα από τα περίφημα οινοποιεία της περιοχής όπου θα δοκιμάσουμε και τα περίφημα αφρώδη της Ζίτσας. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα έως τις 16.30
Τελευταία επίσκεψη στον οικισμό της Κληματιάς. Στο κέντρο του , ο Άγιος Δημήτριος, Σταυρεπίστεγος Ναός του 1558. Εξαιρετική η αγιογράφηση του 16ου αι. Χρόνος για καφέ και περίπατος στα καλντερίμια της Κληματιάς.
Στις 18.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθ’ οδόν για ξεκούραση και για να γευθούμε τα περίφημα Γιαννιώτικα σιροπιαστά γλυκά.
Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 20.45.-
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟ-ΜΗΣ

Τιμή συμμ.: 20 €

Το GRANDE Tours προσφέρει :

1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν με πληρότητα 50 %
2.-Οινογευσία
3.-Συνοδό Γραφείου