ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    22/12-27/12       Σόφια-Βουκουρέστι-Μπρασόβ-Σινάια-Μέλνικ 

1η μέρα:Αγρίνιο-Σόφια                                                  700 χιλ.

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας 06.00 και αναχώρηση  για τη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τη Σόφια. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Στάση καθ΄οδόν για καφέ πριν τα Ιωάννινα και συνεχίζουμε για Προμαχώνα.

Ωραιότατη διαδρομή που μας προσφέρει η Εγνατία οδός. Άφιξη στα σύνορα, διέλευση και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και βόλτα στην στολισμένη Χριστουγεννιάτικα πρωτεύουσα. Το κέντρο της πόλης είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Διαν/ση.

 

2η μέρα:Σόφια-Βουκουρέστι                           384 χιλ.

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε για την περιήγηση πόλης, όπου θα δούμε  τον καθεδρικό του Αλεξάντερ   Νέφσκυ, την Βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ου αι.) ,την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το Ναό του Αγίου Νικολάου, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, το Κοινοβούλιο, την ΄Οπερα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πανεπιστήμιο, την αξιόλογη βιβλιοθήκη Κυρίλλου και Μεθοδίου, την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο τρούλο της. Στις 11.00 αναχώρηση για Ρουμανία μέσω Πλέβεν και Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι.         Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, φωταγωγημένη εορταστικά. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της  μια μικρή έκπληξη.

3η μέρα: Βουκουρέστι

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία,Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

4η μέρα:“Cracium fericit” Καρπάθια-Σινάια-Μπρασόβ  342 χιλ.

                       

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το πρώτο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόβ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, πλημμυρισμένοι από ωραίες αναμνήσεις και εμπειρίες. Δείπνο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα ατμοσφαιρικά ταβερνάκια, τις μπυραρίες, τα μπαράκια.

5η μέρα : Βουκουρέστι-Σόφια                         384  χιλ.

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος έως τις 11.00  στην αριστοκρατική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για  επιστροφή στην ΣΟΦΙΑ.  Άφιξη. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην φωταγωγημένη πόλη.

6η μέρα: Σόφια-Μέλνικ-Αγρίνιο                     700 χιλ.

Πρωινό και αναχωρούμε  νωρίς το πρωί  για την επιστροφή μας περνώντας δίπλα από το Σαντάνσκι, γνωστό για το θαυμάσιο κλίμα του και προ παντός για τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές του. Εδώ γεννήθηκε ο Σπάρτακος, ο θρυλικός αρχηγός της εξέγερσης των δούλων της Ρώμης. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Μέλνικ    ( Μελένοικο άλλοτε). Στάση στο χωριό με τα ωραία σπίτια των εμπόρων κρασιού κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, κοντά στο ποτάμι ή στις πλαγιές των λόφων ψηλά. Τα λιλιπούτεια σχεδόν ταβερνάκια  υπάρχουν παντού. Ανηφορίζομε  ως το αρχοντικό Κορδόπουλου και τις αμμώδεις πυραμίδες λίγο πιο πάνω, αγοράζοντας το περίφημο κρασί.

Το αρχοντικό Κορδόπουλου ( 1754 ) παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τον σημερινό επισκέπτη, μια και του δίνει μια πολύ καλή εικόνα της ζωής μιας αρχοντικής οικογένειας της εποχής της ακμής. Εντυπωσιακά τα ωραία επιπλωμένα και με στιλ διακοσμημένα δωμάτια. Οι ξύλινες οροφές, οι μυστικές κρύπτες, τα λαβυρινθώδη κελάρια του μας εντυπωσιάζουν. Σήμερα στο ισόγειο λειτουργεί και ταβέρνα. Δίπλα στο αρχοντικό η κατεστραμμένη από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Στις 15.00 αναχώρηση για  τα σύνορα όπου μετά τη διέλευση περνούμε στην Ελλάδα και μέσω της Εγνατίας επιστρέφουμε στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

 

Τιμή συμμ.: 300 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

135 €  επιβάρυνση μονόκλινου

225 € παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς του

Περιλαμβάνονται:

1.- Οι μεταφορές  με άνετο πολυτελές πούλμαν

2.-.- Διαμονή σε ξεν/χεία 4 ****

3.- Ημιδιατροφή (πλούσια πρωινά και δείπνα)

4.- Επίσημες ξεναγήσεις ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ 

5.- Συνοδός Γραφείου

6.- Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

7.- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :Με προκαταβολή  100 € έως 5/12/2018