ΓΡΕΒΕΝΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΕΣ –ΠΑΛΑΤΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑΣ- Μ.ΑΓΙΟΥΔΙΟΝΥΣΙΟΥ –ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΟΡΜΥΛΙΑ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

ΚΟΥΛΟΥΜΑΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ Η ΡΑΨΑΝΗ

1η μέρα: Αγρίνιο –ΓΡΕΒΕΝΑ- ΑΙΓΑΙΣ –ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΠΑΛΑΤΙΑ –  ΛΙΤΟΧΩΡΟ-Παραλία Κατερίνης

Συγκέντρωση στο παλαιό ΚΤΕΛ και αναχώρηση από Αγρίνιο στις 07.00 με κατεύθυνση την παραλία της ΠΙΕΡΙΑΣ και τα χωριά του Ολύμπου. Η διαδρομή μετά την στάση για καφέ μας φέρνει στην Εγνατία και στα Γρεβενά που ήδη έχουν μπει για καλά στην αποκριάτικη ατμόσφαιρα.  Στάση για βόλταστην πόλη των μανιταριών για να απολαύσουμε τα ακούσματα τωνΧάλκινων που αντιλαλούν στα δρομάκια της .

    Στις 12.00 αναχωρούμε για τηνΒΕΡΓIΝΑόπου θα ξεναγηθούμε στο νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών που με έναν επιβλητικό τρόπο, καλωσορίζει τους επισκέπτες στην πρώτη πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, τις Αιγές. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο, και μοναδικό μουσείο που, που  θα αποτελέσει τη στέγη του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη». Θα συνεχίσουμε με το χώρο των Ανακτόρων,(περπατούμε λίγο) όπουΘαανακαλύψουμεεπί τέλους μετά από 16 χρόνια εργασιών,το μεγαλύτερο οικοδόμημα που έχει δει η κλασική αρχαιότητα, αυτό που ο καθηγητής ΒόλφραμΧέφνερ (WolframHoepfner) είχε χαρακτηρίσει «Παρθενώνα της Μακεδονίας» και στο οποίο μέσα, χωράει τρεις φορές ο Παρθενώνας.Το εμβληματικό, λοιπόν, αυτό οικοδόμημα, στο μέγα περιστύλιο, του οποίου το φθινόπωρο του 336 π.Χ. ο Αλέξανδρος ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων, προτού ξεκινήσει τη μεγάλη του πορεία προς την Οικουμένη, μετά την καταστροφή του από τους Ρωμαίους, το 148 π.Χ., και τη λιθολόγησή του επί αιώνες, αποτελούσε έναν τεράστιο σωρό διάσπαρτων ερειπίων.
Τώρα, καθώς οι εργασίες αναστήλωσης του με πολύ κόπο, υπομονή και επιμονή αισίως ολοκληρώθηκαν, αναδύεται από την λήθη των αιώνων παραπέμποντας ξανά στην αρχική του εικόνα και αίγλη.

 Εντυπωσιασμένοι συνεχίζουμε  για το 5***** ξενοδοχείο  MEDITERRANEANVILLAGE ΗΟΤΕLANDSPA,στην παραλία Κατερίνης.Τακτ/ση .Ξεκούραση.ΔΕΊΠΝΟ.

2η  μέρα: ΛΙΤΟΧΩΡΟ – Κατερίνη

Πρωινό και relax στους ευχάριστους χώρους αναψυχής του ξενοδοχείου. Περίπατος στην παραλία. Το μεσημέρι βόλτα στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ όπου και χρόνος για γεύμα.

Το απόγευμα στις 17.30 αναχώρηση για την προσκύνημα Μ. Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω ξενάγηση και συνεχίζουμε με βόλτα στο Λιτόχωρο στον ίσκιο του ΟΛΥΜΠΟΥ για περίπατο και καφέ. Το βράδυ δείπνο σε μπουφέ στο ξεν/χείο. Διαν/ση.

3η μέρα: Αποκριές στη  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Πλούσιοπρωινό και 09.00 αναχώρηση με προορισμότην Χαλκιδική και  τηνΜονή Ορμύλιας.Η ιστορία ξεκινά μακρύτερα και από το Άγιον Όρος. Τη δεκαετία του 1960, όταν ο ορθόδοξος μοναχισμός στην Ελλάδα βρισκόταν σε περίοδο παρακμής, μία ομάδα νεανίδων έπαιρνε τις μεγάλες αποφάσεις για να ακολουθήσει την μοναχική ζωή. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και ξενάγηση.

 Στις 12.00 αναχώρηση για τον Πολύγυρο.Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν αρχίσει με αποκορύφωμα την παρέλαση με τα χαρούμενα μπουλούκια και τα άρματα με τις σκωπτικές στιχομυθίες.

Στις 17.30 αναχώρηση για επιστροφή. Το βράδυ εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο. Προαιρετική βόλτα στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ που τις απόκριες  αναβιώνει το κάψιμο των κέδρων, έθιμο συνδεδεμένο με τις αρχαίες διονυσιακές τελετές. Οι προετοιμασίες αρχίζουν στα «μπαΐρια», τις μεγάλες γειτονιές, όπου μικροί και μεγάλοι συγκεντρώνουν κέδρα και τα φυλάνε με βάρδιες για να μην τα κλέψουν από άλλη γειτονιά. Το πατροπαράδοτο έθιμο καλεί τον κόσμο να χορέψει και να τραγουδήσει  σκωπτικά τραγούδια  γύρο από τις φωτιές. Επιστροφή στο ξεν/χείο. Διαν/ση.

4η μέρα: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ η ΡΑΨΑΝΗ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-Αγρίνιο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε 10.ΟΟ  για το γραφικό χωριό του Ολύμπου, το Λιβάδι, πατρίδα του Γεωγράκη Ολύμπιου. Χρόνος για βόλτα σταπλακόστρωτα δρομάκια του χωριού με την υπέροχη θέα στον Θεσσαλικό κάμπο στην πίσω πλευρά του Ολύμπου. Στην πλατεία του χωριού, το έθιμο «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» καλά κρατεί. Φασολάδα, χαλβάς και κρασί αλλά και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται στους επισκέπτες. Σε περίπτωση αναβολής των εκδηλώσεων θα περάσουμε στον Πλαταμώνα, όπου θα επισκεφθούμε το Κάστρο του Πλαταμώνα, παραδομένο στην αγκαλιά του Ολύμπου και  με μια ονειρική θέα στη θάλασσα ακριβώς από κάτω. Πρόκειται, για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα κάστρα σε όλη τη χώρα, με την πολύ  μακρά  και ένδοξη ιστορία του.

Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στηναμφιθεατρική ΡΑΨΑΝΗ όπου στην πλατεία –μεγάλο μπαλκόνι με θέα τον Κίσσαβο προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα (φασολάδα-λαγάνα) και άφθονο κρασί στους παραβρισκόμενους. Η εορταστική ατμόσφαιρα της ΚΑΘΑΡΟΔΕΥΤΈΡΑΣ συνοδεύεται από ζωντανή ορχήστρα με Δημοτικά τραγούδια.

Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση για καφέ καθόδόν

για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής : 237 €  κατ’ άτομο στο δίκλινο

                   90 € επιβάρυνση μονόκλινο

                FREE έως 7 ετών με τους γονείς

                200  € παιδί 7-12 ετών σε τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:

1.-Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν 

2.- ΤΡΕΙΣ  διαν/σεις σε ξενοδοχείο 5***** στην Παραλία ΚατερίνηςMEDITERRANEANVILLAGEHOTELANDSPA

3.-Πλούσια πρωινά μπουφέ

4.-Ημιδιατροφή σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.

5.-Επισημη ξενάγηση στο Μουσείο ΑΙΓΕΣ και στα ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ

5.-Συνοδός γραφείου

6.-ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.-Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματικής κρίσης 10 € ανά δωμάτιο,ανά διαν/ση

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣμε προκαταβολή 60 €

Μην ξεχάσετε την αποκριάτικη στολή σας, το μπουρνούζι σας και την καλή σας διάθεση.