ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑ,
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ
ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ , ΓΛΥΚΗ
Αναχ.15/08
Συγκέντρωση στις 07.30 στο παλιό ΚΤΕΛ και αναχώρηση για Ακτιο –Πρέβεζα. Στάση και προαιρετική παρακολούθηση Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στην ΠΑΝΑΓΙΑ των Ξένων που γιορταζει. Ο αρχικός ναός ανεγέρθηκε περίπου μεταξύ 1737 και 1740, ως ιδιόκτητο κτήριο του καπετάν Λιμπέριο Αγκούστι .Το 1872 ανακαινίστηκε πλήρως από τα θεμέλια εξαιτίας των ζημιών που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό του 1869, ο οποίος κατέστρεψε σημαντικά τμήματα της πόλης. Ο σημερινός ναός έχει τη μορφή ξυλόστεγης, μονόχωρης βασιλικής, με επιρροές από το Επτανησιακό Μπαρόκ.
Στις 11.00 αναχωρούμε για το όμορφο ψαροχώρι άλλοτε, της ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ στις όχθες του Αχέροντα που κάποτε σ’ αυτά τα νερά ταξίδευαν οι ψυχές για να φτάσουν στον άλλο κόσμο. Σήμερα είναι πλωτά τα 3 χλμ. Ο Οδυσσέας ακολούθησε την ίδια διαδρομή για να κατέβει στον Αδη και να πάρει χρησμό από τον μάντη Τειρεσία. Μέσα στη θάλασσα βρίσκεται η σπηλιά από όπου ο Αδης άρπαξε την Περσεφόνη».
Χρόνο για μπάνιο και χαλάρωση στην όμορφη ακτή ο,ργανωμένη και μη . Γεύμα στα μικρά ταβερνάκια η πικ νικ.
Το απόγευμα 17.00 αναχώρηση για τις όχθες του Αχέροντα όπου στην πλατεία του χωριού Γλυκή γίνεται η μεγάλη ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ του δεκαπενταύγουστου . Στάση για να απολαύσουμε την δροσιά των νερών του ποταμού η να χαζέψουμε στο πανήγυρι μέχρι 20.00 που αναχωρούμε για Αγρίνιο.
Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 22:00.
Τιμή συμμετοχής: 20 € κατ΄άτομο
Το Grande Tours προσφέρει :
1.- Μετάβαση και επιστροφή με κλιματιζόμενο, άνετο πούλμαν
2.- Συνοδός γραφειου
Κρατήσεις εως 11/08
Αγορά εισιτήριου στο γραφείο μας η με καταβολη στον Λογαριασμο Εθνικη τραπεζα
ΕΤΕ: GR9301103030000030300711709