30/05-1/06/28 3 Μέρες
Η Άνδρος είναι αρχόντισσα και πανέμορφη, δεν την είπαν τυχαία «πριγκίπισσα των Κυκλάδων». Το πρώτο και πράσινο Κυκλαδονήσι που διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα νησιά του αιγαιοπελαγίτικου συμπλέγματος. Οι ξερολιθιές , τα πελεκητά γιοφύρια, η αρχοντική Χώρα , η πλούσια ναυτοσύνη της και τα αρχοντικά της. Ο πλούτος των Καπεταναίων και μηχανικών μαρτυρούν την οικονομική ευμάρεια που έφερε σε πολλές οικογένειες του νησιού η ναυτιλία. Νησί εφοπλιστών με μια ιδιαίτερη κουλτούρα στην καθημερινότητα μέχρι και τη δεκαετία του 1950, όπως καταγράφεται στο μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» και στην αντίστοιχη ταινία του Παντελή Βούλγαρη.
1η μέρα: ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΝΔΡΟΣ
Συγκέντρωση στις 02.00 στο ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ και αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ όπου στις 7.30 επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Άνδρο και άφιξη περίπου στις 9.50 στο λιμάνι του Γαυρίου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Χώρα με στάση για καφέ στην παραλία του παραθεριστικού χωριού ΜΠΑΤΣΙ. Η διαδρομή μας με ωραίες απόψεις στις καταγάλανες ακτές αλλά και δίπλα από τις καλλιτεχνικέςξερολιθιές μας φέρνει στην Χώρα. Η Χώρα της είναι χτισμένη σε χαμηλό λόφο, έχει εκείνη την αρχοντιά που της χάρισαν τα άξια τέκνα της: επιβλητικά κτήρια, απλωτά σκαλιά, ευρύχωρη πλατεία με δένδρα. Είναι η πλατεία του Θεόφιλου Καϊρη, στην είσοδο της οποίας, μπροστά στο αρχαιολογικό μουσείο, θα δούμε τη μαρμάρινη Κρήνη Καμπάνη. Μπορούμε να επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή. Θα επισκεφτούμε το Ίδρυμα Κυδωνιέως το οποίο στεγάζεται σε ένα υπέροχο σπίτι δείγμα αρχιτεκτονικής του Μεσοπολεμου. Τακτοποίηση στα παραδοσιακά ξενοδοχεία. Το απογευμα βόλτα στη χώρα μέχρι την πλατεία του αφανούς ναύτη με το μπρούτζινο άγαλμα, το κάστρο και την Παναγία την Παλατιανή. Το βράδυ δείπνο σένα από τα ταβερνάκια του χωριού.
.
2η μέρα: Ι.ΜΟΝΗ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΑΝΔΡΟΣ –ΚΟΘΡΙ – ΧΩΡΑ
Πρωινό και στις 9.30 αναχωρούμε για την Αγία Μαρίνα περνώντας από Χώρα και το χωριό Αποίκια όπου οι γνωστές πηγές νερού Σάριζα. Η Μονή χρονολογείται από το 1325.Το 1833, με διάταγμα, η θαυματουργή εικόνα της αγοράζεται από την οικογένεια Εμπειρίκου και μεταφέρεται στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στη Χώρα. Αφού προσκυνήσουμε θα οδηγηθούμε στη Χώρα και θα συνεχίσουμε προς το γραφικά μικρά χωριά του Νότου με προορισμό το παραθαλάσσιο Κόθρι με τον όμορφο γυαλό του. Λίγο πιο μακρια της Γριάς το πηδημα. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στη ΧΏΡΑ. Ελεύθεροι να την χαρείτε όπως εσεις θέλετε.
3η μέρα: ΑΝΔΡΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ
Πρωινό και αναχώρηση ωρα 10.00 για την Παναγία Ζωοδόχου Πηγής. Είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου. Οι ντόπιοι το ονομάζουν “της Αγίας” Φιλοξενεί σπάνιες εικόνες του 14ου και 16ου αιώνα, πλούσια βιβλιοθήκη με βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μουσείο με ιερά σκεύη και άμφια. Συνεχίζουμε και φθάνουμε πάνω σχεδόν από την παραλία του Φελλού που σένα απλό αγρόκτημα του νησιού θα γευτούμε παραδοσιακά πιάτα με ντόπια προϊόντα. Στις 15.00 αναχώρηση για το λιμάνι του Γαυριου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Ραφήνα. Άφιξη και αμέσως αναχώρηση για Αγρίνιο με στάση καθ’ οδόν. Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 22:30.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή συμμετοχής: 240 € κατ΄ατομο σε δίκλινο ,τρίκλινο
100 € επιβάρυνση μονόκλινου
Το GRANDE TOURS προσφέρει :
1.- Μετάβαση και επιστροφή με κλιματιζόμενο, άνετο πούλμαν
2.- Εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ
3.- Διαμονή σε παραδοσιακά boutique hotels στη Χώρα
4.- Δυο πρωινά
5.-Δυο γεύματα η δείπνα.
6.-συνοδος ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
1.-Εισοδοι σε Μουσεία και χώρους
2.-Φορος ανθεκτικότητας περιβάλλοντος
Συμμετοχή με προκαταβολή 80 €
Εξόφληση στις 27/5 το αργότερο
