ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΜΟΛΥΒΟΣ

ΠΛΩΜΑΡΙ-ΒΑΤΕΡΑ-ΒΑΡΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ- ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ-ΠΕΤΡΑ-Ι.Μ.ΛΕΙΜΩΝΑ- ΑΓΙΑΣΟΣ 

 6 ήμερη εκδρομή στη Λέσβο  10/7-15/07 /23 (Αϊβαλί-Πέργαμος)

 Ένα «πλατανόφυλλο» ριγμένο στο Αιγαίο μεταξύ Ανατολής και Δύσης σάς προσκαλεί να ανακαλύψετε το πολύπλευρο πρόσωπό του και να νιώσετε τη φιλοξενία των ανθρώπων του.

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Λέσβος

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πειραιά στις 13.00 Άφιξη. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στα καθίσματα ή  στις τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες  (ανάλογα με την επιλογή του εκδρομέα) και απόπλους για Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

2η μέρα :Μυτιλήνη – Άγιος Ραφαήλ-πόλη Μυτιλήνης

08:00 Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και αμέσως μεταφορά στην Μονή του Αγίου Ραφαήλ στα Θερμά όπου θα παρακολουθήσουμε Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα των Αγίων. Επιστροφή και χρόνος για να ξεναγηθούμε στην πόλη της Μυτιλήνης όπου θα δούμε τις περίφημες εκκλησίες, των Αγ. Αθανασίου με το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου και τον ΄Αγιο Θεράποντα που δεσπόζει στην πόλη, το Βυζαντινό Μουσείο, την βιβλιοθήκη. Συνεχίζουμε με βόλτα στον Μακρύ γιαλό και την Σουράδα με τα υπέροχα αρχοντικά της Μυτιλήνης για να καταλήξουμε στη Βαρειά και στο Μουσείο Θεόφιλου. Χρόνος για γεύμα και στις 14.00 μεταφορά και τακτ/ση στο ξεν/χείο λίγο έξω από το κέντρο της Μυτιλήνης με πανοραμική θέα στον κόλπο της Γέρας. Χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη όπου στην παραλία της θα βρούμε ακόμη τα παραδοσιακά  ουζερί  με τους ντόπιους μεζέδες.  Διαν/ση.

3η μέρα: Μυτιλήνη – Μανταμάδος – Μόλυβος – Πέτρα -Ι.Μ.Λειμώνα

Πλούσιο πρωινό και 09.00 αναχ/ση για το Βόρειο τμήμα του νησιού και για το χωριό Μανταμάδος όπου θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Ταξιάρχη, την θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του Αρχ. Μιχαήλ που φτιαγμένη από αίμα και πυλό συγκινεί τον επισκέπτη. Μέσω ωραιότατης διαδρομής απέναντι από τα Μικρασιατικά παράλια φθάνουμε στο Μόλυβο όπου είναι ίσως το γραφικότερο χωριό του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε τα πλακόστρωτα του στο αμφιθεατρικά κτισμένο χωριό γενέτειρα του Αργύρη Εφταλιώτη και του Αρίωνα. Συνεχίζουμε για την Πέτρα με την Παναγιά την Γλυκοφιλούσα,  που λαξευμένη σε βραχοπλαγιά μας προκαλεί να την προσκυνήσουμε  ανεβαίνοντας τα  114 σκαλιά της. Στάση για γεύμα και περίπατο.

Στις 15.00 αναχ/ση  για την Ι. Μ. Λειμώνα. Κτισμένη σε μια καταπράσινη κοιλάδα  από τον Ιγνάτιο  τον μετέπειτα Άγιο, οργάνωσε το μεγαλύτερο Κρυφό Σχολειό  στα χρόνια της Τουρκοκρατίας αλλά  και σήμερα είναι πλούσιο σε Βιβλιοθήκη, Μουσεία Εικόνων ,Ιερών σκευών κ.λ.π.. Χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο.

4η μέρα: ΒΑΤΕΡΑ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ

Πλούσιο πρωινό και προαιρετικά εκδρομή  για το  Αϊβαλί θα πρέπει στις 08.00 να βρεθούμε στο χώρο του τελωνείου και στις 09.00 επιβίβαση στο πλοίο για το Αϊβαλί.

Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο .Επίσημη ξενάγηση στο περίφημο θεραπευτήριο της αρχαιότητος το Ασκληπιείο όπου θα περπατήσουμε την Ιερά Οδό , την οδό περιπάτου , θα δούμε την Ιερά Πηγή, το αρχαίο θέατρο , το ναό Τελεσφέρου-Υγείας και την οδό με τα μαγαζιά . Ψηλά η Ακρόπολη συμπληρώνει το μεγαλείο της εικόνας.  Επίσκεψη στο Μουσείο και επιστροφή στο Αϊβαλί. Βόλτα στα δαιδαλώδη σοκάκια με τα πολύχρωμα σπίτια  παλιά αστικά ελληνικά. Οι εκκλησίες του Ταξιάρχη και του Αη Γιώργη, το σπίτι του Φώτη Κόντογλου. Προς την παραλία έχουν απομείνει μερικά παλιά αρχοντικά νεοκλασικού τύπου. Ελεύθερος χρόνος έως την αναχώρηση για γεύμα ,αγορά σουβενίρ κ.α.

Στις 18.00 συγκέντρωση στο χώρο του τελωνείου από όπου και θα επιστρέφουμε στην Μυτιλήνη. Άφιξη στην  Μυτιλήνη 19 :30. Χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ περίπατος στην πόλη με τα γραφικά ταβερνάκια στην παραλία.

5η μέρα: Αγιάσος-ΣΚΟΠΕΛΟ-Πλωμάρι

10:30 αναχώρηση για την Αγίασο με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, μεγάλο χωριό κτισμένο πάνω στον καταπράσινο ΟΛΥΜΠΟ, ανάμεσα σε καρυδιές, καστανιές, μηλιές, ελιές. Χρόνος ελεύθερος για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας που έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο μοναχός Αγάθων και λέγεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Θα επισκεφθούμε το μουσείο στον περίβολο της Εκκλησίας (θρησκευτικό – λαογραφικό) και θα αγοράσουμε τα σουβενίρ μας στα μαγαζάκια λαϊκής τέχνης του χωριού. Στις 12:30 αναχώρηση για τα χωριά του κόλπου της Γέρας μέσω Καρήνης. Στάση στον γραφικό “Σκοπελο” όπου βρίσκονται οι “Κατακόμβες” – της Αγίας Μαγδαληνής, προσκύνημα, και συνεχίζουμε με το γραφικό ΠΛΩΜΑΡΙ με την παραδοσιακή ομορφιά και το φημισμένο ούζο.  Επιστροφή στο λιμάνι ,επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Διαν/ση εν πλώ.

6η μέρα : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓΡΙΝΙΟ

Άφιξη στον Πειραιά το πρωί στις 06:30. Τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχωρούμε για Αγρίνιο με στάση καθ΄οδόν για καφέ. Άφιξη περίπου στις 11:30.

                                                                                                    ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμ :     265 €  κατ΄άτομο σε δίκλινο και  Γ’ θέση στο πλοίο    

                       60  €    Επιβάρυνση μονόκλινου 

Το  GRANDE TOURS προσφέρει :

  • Μεταφορές, εκδρομές όπως το πρόγραμμα με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Εισιτήρια πλοίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε Γ΄θέση ή τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με επιβάρυνση 50 €
  • Διαμονή  στο ξεν/χείο  B΄ κατ. 4 Κm από την πόλη MYTILANA VILLAGE
  • Πρωινό Μπουφέ στο ξεν/χείο
  • Συνοδός του Γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοι στα Μουσεία
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • 1.- Φόρος Διαμονής

** Όλες οι διαμονές στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσουν Φόρο Διαμονής από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η χρέωση  είναι ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση για 1-2 *  είναι 0.50 €, για 3 *  είναι 1.50 €, για 4 *  3.00 €, για 5 * είναι 4,00 €. Θα πρέπει να καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο κατά το check in  από τους ίδιους τους πελάτες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100 €