16/04-23/04 /2023

 

Όσες φορές και να επισκεφθεί κανείς αυτή την χώρα, πάντα θα θέλει να την ξαναδεί και να ξαναζήσει την μαγεία της. Η Σαγήνη των αιώνιων μνημείων της, η αισιοδοξία και η χαρούμενη διάθεση των κατοίκων, δένουν με έναν μοναδικό τρόπο.

Ένα ταξίδι στην πολύβουη Νάπολη, πρωτεύουσα της Καμπανίας,   στον δαιδαλώδη δρόμο της ιταλικής Κόστα με τις αμφιθεατρικά χτισμένες πόλεις και ψαροχώρια που «γαντζώνονται» σε απόκρημνες ακτές και αμμώδεις όρμους. Η πασίγνωστη ακτογραμμή της Νότιας Ιταλίας, εκτείνεται από το Σορέντο μέχρι το Σαλέρνο. Ο φιδωτός, κατηφορικός δρόμος «Amalfitana», σφηνωμένος ανάμεσα σε ουρανό, βράχια και θάλασσα, ενώνει λιμανάκια, πόλεις και χωριά σε μία από τις πιο μαγευτικές διαδρομές στην Ευρώπη.  Από το παραθαλάσσιο Ποζιτάνο και το Βιέτρι σουλ Μάρε με τα περίφημα κεραμικά ως το γοητευτικό, πολύχρωμο Πραϊάνο στο Αμάλφι, που τον 10ο αιώνα αποτελούσε αδιαμφισβήτητη ναυτική δύναμη, η περιήγηση χαρίζει ανεπανάληπτη θέα. Από την άλλη πλευρα η Απουλία αποτελεί ένα μαγευτικό κομμάτι του Ιταλικού νότου, συνδυάζοντας παραλίες με τυρκουάζ νερά, ανέγγιχτα από το χρόνο μεσαιωνικά χωριά και νόστιμη τοπική κουζίνα χάρη στους ελαιώνες και τους αμπελώνες της. Ειδικά όμως το Λέτσε η πολη Μπαρόκ, συμπυκνώνει τέτοιο αρχιτεκτονικό, καλλιτεχνικό και αρχαιολογικό πλούτο, που θεωρείται από τους πιο ξεχωριστούς ιταλικούς θησαυρούς.

1ημέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΠΛΟΙΟ                 χιλ. 230                                                                                                                                  

Συγκέντρωση των εκδρομέων 19.30 και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα όπου θα επιβιβαστούμε στα άνετα πλοία της ΒLUE STAR-SUPERFAST που θα μας φέρουν στο Μπάρι της Ιταλίας. Χρόνος για ξεκούραση και διασκέδαση στους ευχάριστους χώρους του πλοίου.

2Η ΜΕΡΑ:ΜΠΑΡΙ –MATEΡΑ – ΣΑΛΕΡΝΟ         χιλ. 225

Άφιξη στο Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την περιοχή του Σαλέρνο με στάση στο χωριό ΜΑΤΕΡΑ. Άφιξη και ακολουθεί η γνωριμία μας με την πόλη που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη ΣάσσηΜατέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέραέχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Χρόνος στη διάθεσή μας. Συνεχίζουμε για τις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας, όπου  απλώνεται το Σαλέρνο, στον μυχό του ομώνυμου κόλπου σένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς αφετηρία για την Κόστα Αμαλφιτάνα. Έκδηλη η ιταλική φινέτσα και η κοσμοπολίτικη αρχοντιά της. Αρχοντικές επαύλεις πάνω σε πλαγιές των λόφων καθρεφτίζονται στα  νερά του κόλπου του Σαλέρνο, αλλά και μεσαιωνικοί δρόμοι και  επιβλητικές εκκλησίες,  συγκινούν κάθε επισκέπτη.

 Το ιστορικό κέντρο με τα υπέροχης αισθητικής κτίρια και τα γραφικά δρομάκια του αποτελεί την ιδανική ευκαιρία γνωριμίας με την πόλη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ματθαίου να δεσπόζειστην πλατεία Alfano I και να εντυπωσιάζει με το έντονο Μπαρόκ. Την πόληστεφανώνουν μεσαιωνικά παλάτια (Palais d’AvossaKopet Palace και  κάστρα. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο στην περιοχή. Δείπνο.

3η μέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΟΖΙΤΑΝΟ & ΑΜΑΛΦΙ -ΣΑΛΕΡΝΟ         χιλ. 30  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι  απ΄οπου θα αποπλεύσουμε για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του .Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Σαλέρνο και μεταφορά  στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η:ΣΑΛΕΡΝΟ – ΠΟΜΠΗΙΑ –ΝΑΠΟΛΙ

 Πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας την ιδιαίτερη Νάπολι αφού προηγουμένως ξεναγηθούμε στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της  Πομπηίας  που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. αλλά και τις φτωχικές κατοικίες και εμπορικά, ακόμη και τους οίκους ανοχής κ.λ.π. Συνεχίζουμε για Νάπολι, πόλη κτισμένη από Έλληνες της Κύμης στον εκπληκτικό ομώνυμο κόλπο της Νάπολης. Μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο Παρεκκλήσι του Sansevero, στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης, όπου θα θαυμάσουμε τα πεπλοφορεμένα αγάλματα. Η Μπαρόκ δημιουργικότητα, η ομορφιά και το μυστήριο συνδυάζονται και δημιουργούν μια μοναδική και διαχρονικά ατμόσφαιρα. Στο χώρο στεγάζονται σχεδόν τριάντα έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων και τα συγκεκριμένα γλυπτά του 18ου αιώνα, με πιο σημαντικό το άγαλμα του πεπλοφορεμένου Χριστού.Χρόνος ελεύθερος στην πόλη.Τακτ/ση στο ξεν/χειο.Δείπνο.Διαν/ση.

5η μέρα: ΝΑΠΟΛΙ-ΣΟΡΕΝΤΟ– ΚΑΠΡΙ-ΝΑΠΟΛΙ             χιλ. 60

Πρωινό και σύντομη  αναχώρηση  για την χερσόνησο του Σορέντο και την γραφική ομώνυμη πόλη του. Από το λιμάνι της θα αναχωρήσει η σημερινή κρουαζιέρα που θα μας φέρει στο φημισμένο Κάπρι. Η ετυμολογία του ονόματος Κάπρι είναι ασαφής. Μπορεί να ανάγεται στους αρχαίους ΄Ελληνες που αποίκησαν και κατοίκησαν στο νησί με τους πολλούς αγριόχοιρους.Το τέλος του 19ου αιώνα   γίνεται δημοφιλές θέρετρο για Ευρωπαίους καλλιτέχνες,συγγραφείς και πολλές διασημότητες. Το 1908 ο Λένιν φιλοξενείται εδώ από το ΜαξιμΓκόργκι. Ο γάλλος τραγουδιστής θα τραγουδήσει Capric’ estfini που με την επιτυχία του εκτίναξε στα ύψη την αναγνωρισιμότητα του νησιού.Χαρακτηριστικά σημεία που θα επισκεφθούμε είναι η Μαρίνα Πίκολα ,το ΜπελβεντέρεΤραγκαρα, η πύλη του Ανακαπρι κ.λπ. Η εικόνα συμπληρώνεται με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση που θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Επιστροφή στο Σορέντο. Χρόνος για βόλτα στην  όμορφη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΝΑΠΟΛΙ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ-ΛΕΤΣΕ χιλ. 480

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Αλμπερομπέλο.Μια ακόμη εντυπωσιακή  εμπειρία στο ταξίδι μας. θα  επισκεφθούμε σήμερα ένα ξεχωριστό τοπίο με τα ιδιότυπα σπίτια με σκεπές Τρούλους. Είναι κάτασπρες κατασκευές που ξεχωρίζουν μέσα στο καταπράσινο τοπίο, μοναδικές σε όλο τον κόσμο, κατοικίες ντόπιων που οι ρίζες alberobelo 3τους χάνονται στα βάθη των αιώνων και σήμερα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής. Μετά από παραμονή τριών ωρών αναχωρούμε γιαΛέτσε  την « Φλωρεντία του Νότου». Άφιξηστο νοτιότερο σημείο της Ιταλικής χερσονήσου, που θεωρείται από τις πιο παλιές έδρες της ανάπτυξης του ελληνικού πολιτισμού στη Μεγάλη Ελλάδα.Τακτ/ση στο Ξενοδοχείο.Διαν/ση.

7η μέρα:ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕχιλ.150

Πρωινό και αναχωρούμε για τα ελληνόφωνα χωριά Σαλέντο, Στερνάτια, Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνοκ.α, όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον  τοπικό Ελληνόφωνο πληθυσμό με τις ιδιαιτερότητες του. Με τους ήχους του « Γκρίκο» στα αυτιά μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Οτράντο .θα δούμε το κάστρο που χτίστηκε το 1537, ως παραθαλάσσιο φρούριο μετά την αποβίβαση των Τούρκων, τον καθεδρικό του οποίου η κατασκευή συμπίπτει με τη χρυσή εποχή της ιστορίας του Otranto και αποτελεί μια σύνθεση από ποικίλους ρυθμούς, τον Ελληνικό έως το Βυζαντινό και το Νορμανδικό . Θα θαυμάσουμε επίσης την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πέτρου,το Αββαείο του Αγίου Νικολάου του Κασολε .Στον λόφο της Αθηνάς προβάλλουν η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και ο πύργος του φιδιού.Ελεύθερο γεύμα. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στοΛέτσε. Θα περπατήσουμε κατά μήκος της πεζοδρομημένηςViaVittorioEmanuele, όπου τα πολυάριθμα κτίρια σε μπαρόκ αρχιτεκτονική από ντόπια φυσική πέτρα, έδωσαν στο Λέτσε την επωνυμία Φλωρεντία του νότου.Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς την τεράστια πλατεία PiazzaSant’ Oronzo, που καταλήγει σ’ ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο .Εντυπωσιακό είναι το εκκλησάκι του SanMarco δίπλα στο άγαλμα του ίδιου του Sant’ Oronzo, καθώς και η Πιάτσα ντελ Ντουόμο ,στην οποία δεσπόζουν ο καθεδρικός ναός με τον εντυπωσιακό Πύργο του Ρολογιού και το ΠαλάτσοΒεσκοβίλε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση .

8ημέρα: Λέτσε – Μπάρι- Ηγουμενίτσα-Αγρίνιο  χιλ. 370

Πρωινό και αναχώρηση για ΜΠΑΡΙ. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα13.30΄Αφιξη το βράδυ και αμέσως αναχώρηση για Αγρίνιο.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμές συμμετοχής :   660 €    κατ’ άτομο στο δίκλινο

                      200 € επιβάρυνση μονόκλινου

                      560 € παιδικό έως 12 ετών

Το GRANDE ΤΟURS  προσφέρει:    

 • Μεταφορές με άνετο, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή σε  καμπίνες 4κλινες ΑΒ4 με μπάνιο ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ MONO
 • Οικονομικές θέσεις στο  πλοίο της επιστροφής
 • Διαμονή  6 νύκτες σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
 • Πρωινό και ΤΡΙΑ  γεύματα  η Δείπνα.
 • Επίσημες Ξεναγήσεις – περιηγήσεις (Πομπηία, Νάπολη, ,Λέτσε)
 • Συνοδός εκδρομής
 • Τέλη CHECK POINT
 • Ασφάλεια Αστικής  Επαγγελματικής Ευθύνης
 • -Φόροι ξενοδοχείων
 •  

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα.
 • Εισιτήρια πλοίου και τελεφερίκ, για τη μετάβαση στο Κάπρι, εισιτήρια πλοίου Ποζι  τάνο-Αμάλφι.
 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Λεπτομέρειες

 • Η ροή των εκδρομών, περιηγήσεων και ξεναγήσεων που περιγράφονται ανωτέρω ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν την πλεύση των καραβιών προς Ποζιτάνο και Αμάλφι, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί οδικώς, με πούλμαν της γραμμής.
 • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται την έκπτωση εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜ. ΕΩΣ 20/3 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  250 €