ΣΚΥΡΟΣ  

 Η αυθεντική

     ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ  και  ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ 29/4-2/5/22

Η  ΣΚΥΡΟΣ είναι ένα όνειρο που σε κερδίζει με την αυθεντικότητα της.

Η Σκύρος είναι το νότιο και το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων, ένα αρχιπέλαγος στο Αιγαίο Πέλαγος. Καθώς το νότιο τμήμα του νησιού είναι γυμνό και βραχώδες, τα βόρεια της Σκύρου καλύπτονται από ένα καθαρό πευκοδάσος.

Νιώστε τη Σκύρο και τα στενά λευκά μονοπάτια της Χώρας, αγγίξτε τα Ανοιξιάτικα χρώματα της Σκύρου με τις όμορφες αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά. Περπατήστε μέσα στους καταπράσινους λόφους του τμήματος Natura του νησιού και μάθετε για τη μοναδικότητα των Σκυριανών αλόγων.

Νιώστε αυτό το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Εξερευνήστε και ανακαλύψτε τη Σκύρο.  

1η ημέρα: Αγρίνιο-Θήβα-Χαλκίδα – Κύμη – Σκύρος

Αναχώρηση  06.30  για Εύβοια  με ενδιάμεση στάση στην Ιτέα για καφέ.

2η ημέρα: Χώρα – Νότια Σκύρος

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας  στην  ΧΩΡΑ. Η παλιά χώρα της Σκύρου θα μας γοητεύσει ,κτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου, στη σκιά του Μεσαιωνικού κάστρου. Η βόλτα στη Χώρα δεν είναι ολοκληρωμένη αν  δεν φτάσουμε στο Κάστρο. Ανηφορικός ο δρόμος αλλά η θέα του πελάγους από το Μοναστήρι του Αη Γιώργη στο θα μας αποζημιώσει Είναι μοναδική η αίσθηση εδώ πάνω!

 Κατεβαίνουμε στο κέντρο για να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς .Γεύμα στην περιοχή Μαγαζιά με την με την αμμουδερή παραλία. Το  απόγευμα μικρή βόλτα στο Νότιο τμήμα του νησιού το γυμνό και άνυδρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο που βρίσκεται κάτω από τη Χώρα, βράδυ  άλλη μια βόλτα στη Χώρα. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να θαυμάσουμε  και κάποιο από τα παραδοσιακά σπίτια των Σκυριανών που οι ίδιοι  περήφανοι για αυτά τα ανοίγουν   εύκολα στους ξένους με κανονικές συνθήκες.

3η μέρα: ΣΚΥΡΟΣ ΧΩΡΑ Η ΜΩΛΟΣ

Πρωινό και η μέρα ελεύθερη να την διαθέσουμε για RELAX KAI  SHOPPING.

Mια βόλτα στην πόλη για αγορά σουβενίρ και ντόπιων προϊόντων.H επαφή με τους ντόπιους ηλικιωμένους συνήθως είναι μια απόλαυση. Η άλλη επιλογή είναι μια  βουτιά στα ομορφα νερά του Μωλου. Η και τα δυο.

4η ημέρα:  Βόρεια Σκύρος-Ατσίτσα-Καλαμίτσα – Πεύκο –Μουριές- Χαλκίδα –Αγρίνιο

    Μετά το πρωινό αναχώρηση για το βόρειο μέρος του νησιού, με τα πυκνά πευκοδάση που πολλές φορές φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια, μικρά εκκλησάκια και πανέμορφες παραλίες με γαλήνια ατμόσφαιρα και πεντακάθαρα νερά. Εκεί θα συναντήσουμε την Ατσίτσα, γραφικό χωριό χτισμένο μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους. Συνεχίζουμε  μέσω ΑΣΠΟΥΣ   για το κτήμα Μουριές. Εδώ θα θαυμάσουμε και τα περίφημα Σκυριανά αλογάκια. Μεσημεριανό γεύμα.  Κλείνουμε την επίσκεψη μας στο νησί με καφέ στην παραλία της   Καλαμίτσας.

Συνεχίζουμε για το λιμάνι Λινάρια, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για Κύμη. Άφιξη και μέσω Χαλκίδας, στάση, καταλήγουμε το βράδυ στo Αγρινιο.

 Τιμή συμμ :

220.00  € κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 

175,00  €  παιδάκι 5-12 ετών σε τρίκλινο με δύο ενήλικες

 50,00   € επιβάρυνση μονόκλινου

   Περιλαμβάνονται:

  •  
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PERIGIALI  3*** superior
  • τρια πρωινά και τρια  γεύματα σε διαφορετικά ταβερνάκια, φημισμένα για τα    παραδοσιακά τους πιάτα και τα ντόπια υλικά που χρησιμοποιούν.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια  ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟ και αντίστροφα.
  • Ξενάγηση  Μουσείου ΘΗΒΑΣ
  • Ξενάγηση Σκύρου
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • είσοδοι σε Μουσεία και χώρους
  • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόρος   διαμονής

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή 80€