ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

29/11    ΑΝΑΧ. 15.00

Στις 15.00 αναχώρηση από το τραίνο για την Πάτρα. Aφιξη. Κατευθυνόμαστε προς τον Ναό του Αγίου Ανδρέου, πολιούχου της πόλης που εορτάζει.

Εκπληκτικοί οι δυο  Ναοί του Πολιούχου της Πάτρας. Ο παλιός Ναός οικοδομήθηκε στο διάστημα 1836-1843 στη θέση όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας. Εκεί βρίσκεται ο μαρμάρινος Τάφος του Αποστόλου. Από στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, όταν η Τιμία Κάρα του Αποστόλου επιστράφηκε στην Πάτρα από τον Πάπα Παύλο.  

Ο νέος μεγαλοπρεπέστατος Βυζαντινού ρυθμού ναός θεμελιώθηκε το 1908 από τον Γεώργιο τον Α΄, και εγκαινιάσθηκε το 1974 από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Νικόδημο. Είναι ο μεγαλύτερος και καλλιτεχνικότερος ναός των Βαλκανίων και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.  Ο αρχιτέκτονας Αναστάσιος Μεταξάς και μετά το θάνατό του (1937) ο αρχιτέκτονας Γεώργιος Νομικός μεγαλούργησαν. Ο κεντρικός τρούλος του Ναού έχει ύψος 46 μέτρα, πάνω του στηρίζονται ένας πεντάμετρος επίχρυσος σταυρός και δώδεκα μικρότεροι που συμβολίζουν το Χριστό και τους δώδεκα μαθητές του.

Παρακολούθηση του Αρχιερατικού Εσπερινού, προσκύνημα στην κάρα του Αγίου και στον σταυρό του πάθους του. Μετά το πέρας του Εσπερινού αναχ/ση για επιστροφή στο Αγρίνιο περίπου στις 21.30.        

                              ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ              

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜ. 15 €

Συμμετοχές εως 21/11/22