ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ  4 ημέρες

Santorini blue dome churches, Greece

Αναχώρηση : 31/07-3/8   4 μέρες

                                                                                                                                                                      Η Σαντορίνη, το ξακουστό νησί των Κυκλάδων, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια εξαιτίας του ηφαιστείου και της μοναδική ς ομορφιάς του. Ιδιαίτερα επιβλητικό είναι το τοπίο στη δυτική πλευρά του νησιού, όπου οι πελώριοι, απότομοι βράχοι, στολισμένοι στην κορφή τους με κατάλευκα σπιτάκια, βυθίζονται απαλά στα νερά του Αιγαίου.  Η πόλη των Φηρών είναι γραφική με τους πολυδαίδαλους στενούς δρόμους, τις καμάρες, το φραγκομαχαλά.  Συναρπαστική είναι η άποψη προς τις Καμένες, τα δύο κατάμαυρα νησάκια που γεννήθηκαν από το ηφαίστειο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει με πλοιάριο.  Το παραδοσιακό χωριό της Οίας, είναι μοναδικής ομορφιάς και οι γραφικότατες ωραίες παραλίες για μπάνιο είναι το Καμάρι, Αρμένη, Αμμούδι, Μπαξέδες, Περίσσα, Μονόλιθος, Κόκκινη Παραλία.

1η μέρα:  ΑΓΡΙΝΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΝ ΠΛΩ

   Συγκέντρωση στο  τραίνο στις 02.00 πμ    και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Σαντορίνη. Άφιξη το μεσημέρι στις 14.30. Τακτ/ση στο άνετο  ξενοδοχείο στα ΦΗΡΑ. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βραδάκι η βόλτα στην Καλντέρα θα μας κόψει την ανάσα.

2η μέρα:  ΦΗΡΑ – ΟΙΑ

   Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού, τα κατάλευκα Φηρά, που σκαρφαλωμένα στην κορυφή του βουνού δεσπόζουν της γύρω περιοχής. Θα περπατήσουμε μέσα στα γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε μια μοναδική θέα της Καλντέρας και των νησιών του κόλπου. Θα επισκεφθούμε το μοναδικού ενδιαφέροντος Μουσείο της Σαντορίνης και στη συνέχεια θα περπατήσουμε τα γραφικά δρομάκια για να θαυμάσουμε τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά όπως του Μέγαρο του Γκύζη  αλλά και τις πολλές Ορθόδοξες και Καθολικές εκκλησιές. Το απόγευμα θα  απολαύσουμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στη γραφική Οία.  Άλλο ένα κάτασπρο χωριό σε ιδανική τοποθεσία, που προσφέρει μια καταπληκτική θέα με το νησάκι του ηφαιστείου απέναντι στον κόλπο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Προαιρετική  βραδυνή διασκέδαση σ΄ ένα από τα πολλά κομψά μπάρ του νησιού.

3η μέρα: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ – ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ – ΘΗΡΑΣΙΑ              (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

    Πρωινό και αναχ/ση για το λιμάνι του Αθηνιού απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησάκι που βρίσκεται ο κρατήρας του ενεργού Ηφαιστείου της Σαντορίνης. Θα περπατήσουμε την δύσκολη διαδρομή και θα αισθανθούμε την ανάσα του Ηφαιστείου. Στη συνέχεια πλέουμε στα Ζεστά νερά όπου θα κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Προαιρετική παράταση της κρουαζιέρας έως Θηρασσία όπου στάση στο μικρό ψαροχώρι για μπάνιο και γεύμα. Επίσης μπορούμε να ανέβουμε στο παραδοσιακό χωριό Μανωλάς με τα γαϊδουράκια. Το απόγευμα επιστρέφουμε πλέοντας κάτω από την Οία και κατά μήκος της βραχώδους ακτής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Προαιρετική διασκέδαση στα πολλά μπαράκια του νησιού με το ιδιαίτερο χρώμα.

4η μέρα:  ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΠΕΡΙΣΣΑ ΦΗΡΑ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ

             Σήμερα θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με το όμορφο νησί. Μετά το πρόγευμα  θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία όπου φυλάσσονται ιερά κειμήλια και άμφια καθώς και μια συλλογή από αντικείμενα καθημερινής χρήσης που μας δίνουν μια πλήρη εικόνα του τρόπου ζωής στα χωριά τα παλιά χρόνια. Στη συνέχεια θα πάμε στο Ακρωτήρι για να θαυμάσουμε μια ολόκληρη πολιτεία που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του καθηγητή Μαρινάτου. Τελευταίος σταθμός μας το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Περίσσα, που η παραλία του είναι γεμάτη μαύρο βότσαλο.

  Στις 15.00 μεταβαση στον Αθηνιό  όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας φέρει στον Πειραια  το βραδυ. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Αγρίνιο. Άφιξη. 

   ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμ. :   225 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

                             110 επιβάρυνση μονόκλινου

Παιδικό από 5-12 ετων σε τρίκλινο   165€

Περιλαμβάνονται :

  1. Μεταφορές με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Εισιτήρια Φέρρυ – Μπώουτ  Πειραιά – Σαντορίνη – Πειραιά με blue Star
  3. Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο  4**** DAEDALOS (κλιματισμός, πισίνα κλπ) στα ΦΗΡΑ.
  4. Πρωινό σε μπουφέ
  5. Συνοδός γραφείου

Δεν περιλαμβάνονται :

  1. Είσοδοι σε μουσεία
  2. Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  3. Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

Δηλώσεις συμμ.:  ΕΩΣ  27/6 με προκαταβολή 80 €