Λιτό τοπίο, με κρυμμένες πολλές μαγικές εικόνες. Σκόρπια ξωκλήσια, κατάλευκη τη Χώρα ή Μεσσαριά μια κλασική Κυκλαδίτισσα, σοκάκια στολισμένα ένα προς ένα με σχέδια λουλουδιών και άλλα μοτίβα, αλλά και με ζωγραφισμένους τοίχους και στεγαδια. Ο Σύλλακας (σημερινή Δρυοπίδα) το αγροτικό χωριό της Κύθνου», σπήλαιο, ερείπια αρχαίων ναών και μεσαιωνικών κάστρων, το υδροθεραπευτήριο του 1840, σιδερένιες γέφυρες από τα παλιά μεταλλεία και μικρές οάσεις πρασίνου κοντά στις ακτές και όπου υπάρχουν ρεματιές, όπως στη Μαθιά με τα παλιά πλυσταριά. Όλα αυτά διηγούνται την ιστορία της Κύθνου με τον δικό τους τρόπο, ενώ το τουριστικό της πρόσωπο εμφανίζεται όλο και πιο ανανεωμένο.

1η ημέρα:  Αγρίνιο-Λαύριο – Κύθνος. Χώρα-Λουτρά

Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη (ΤΡΑΙΝΟ) και 03.00 αναχώρηση για  λιμάνι του Λαυρίου. ΄Αφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους 08.15 για την Κύθνο, που παραμένει από τις πιο όμορφες αλλά και πιο «άγνωστες» γωνιές του Αιγαίου. Το νησί έχει 65 αμμουδιές με πιο εντυπωσιακή αυτής της Κολώνας, όπου μια λωρίδα άμμου συνδέει το νησάκι του Αγίου Λουκά με την Κύθνο. Σε ένα απόλυτα κυκλαδίτικο τοπίο με γυμνούς και άνυδρους λόφους ζωσμένους με ολόκληρα χιλιόμετρα ξερολιθιές, βρίσκονται διασκορπισμένα 350 κατάλευκα γραφικά ξωκλήσια. Τα χωριά της Κύθνου είναι γεμάτα πλακόστρωτα δρομάκια, κατάλευκα σπίτια, πλατείες και ανεμόμυλους. Άφιξη στο λιμάνι του Μέριχα και ξεκινάμε με την πρωτεύουσα, την Χώρα ή Μεσσαριά. Με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και την αυθεντική  της ατμόσφαιρα θα μας γοητεύσει. Μικρές πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια, κάτασπρα σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, εκκλησίες και ανεμόμυλοι συνθέτουν ένα θαυμάσιο οικιστικό σύνολο. Γεύμα στη Χώρα η στο Μέριχα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα φημισμένα Λουτρά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μπάνιο (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ) στα θερμά  της Θάλασσας. Διαν /ση.

2ημέρα: Χώρα – Παναγιά Κανάλα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το νησί. Η  Παναγία η  Κανάλα –προστάτιδα του νησιού- είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος της Κύθνου: σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από τους ψαράδες στο στενό κανάλι ανάμεσα στην Κύθνο και στη Σέριφο και για αυτό ονομάστηκε Παναγία της Κανάλας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο της Κρητικής Σχολής. Περιήγηση στον οικισμό της Κανάλας και έπειτα βόλτα στην παραλία της Μεγάλης Άμμου. Το μεσημέρι γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και μεταφορά για βόλτα στη χώρα 18.00- 22.30 για αγορά σουβενίρ, φαγητό (ένα σφουγγάτο πιθανόν), παγωτό ή ένα αχνιστό γαλακτομπούρεκο-πουγκί ή ποτό.

3η ημέρα: Κύθνος –Δρυοπίδα – Λαύριο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Κυκλάδων, τη Δρυοπίδα: με τα παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμοσκεπές, παλιές εκκλησίες και τις καμάρες οφείλει την ονομασία της στους Δρυόπτες, τους πρώτους κατοίκους του νησιού όπου και θα επισκεφτούμε το Βυζαντινό και το Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε το σπήλαιο Καταφύκι. Πρόκειται για ένα υπόγειο χώρο σε υψόμετρο 190 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, ο οποίος αποτελείται από μεγάλο φυσικό σπήλαιο αλλά και τεχνητές στοές μεταλλείου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα σοκάκια του οικισμού και επιστροφή στα Λουτρά. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι του Μέριχα για την επιστροφή στο Λαύριο. Επιβίβαση στο πλοίο και 17.00 απόπλους. ΄Αφιξη περίπου 18.40 και συνεχίζουμε για Αγρίνιο με στάση καθ’ όδόν για ξεκούραση. ΄Αφιξη περίπου στις 23.00

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

Τιμή συμμετοχής : 195     €  κατ άτομο στο δίκλινο,

               55     € επιβάρυνση μονόκλινου

           120 €  Παιδί  εως 12 ετών  σε τρίκλινο


Περιλαμβάνονται:

 • ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο – Κύθνος – Λαύριο σε οικονομική θέση
 • μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
 • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΜΕΛΤΕΜΙ στα Λουτρά
 • ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ
 • ημιδιατροφή σε ταβερνάκια( 2 γευματα)
 • αρχηγός/συνοδός
 • ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • φόρος διαμονής
 • είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
 • ποτά στα δείπνα
 • αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • ο,τιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ με προκαταβολή  70 € έως  13/04