ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΧΕΛΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΓ. ΛΑΥΡΑ –

Αναχ. 18/02/24

07:00 Αναχώρηση από Αγρίνιο(παλαίο ΚΤΕΛ -πίσω απο τα JUMBO) για Καλάβρυτα μέσω της Γέφυρας Χαρ. Τρικούπης, με στάση καθ΄οδόν για καφέ. Συνεχίζουμε για Διακοφτό  όπου επιβιβαζόμαστε στον ΟΔΟΝΤΩΤΟ.

Μια συναρπαστική διαδρομή δίπλα στο φαράγγι του  Βουραικού μας γοητεύει.  Καταρράκτες , τούνελ, γέφυρες  και οι κομψές ράγες και τα μικρά βαγόνια μας φέρνουν στο Σταθμό των Καλαβρύτων.  Αμέσως αρχίζουμε την ξενάγησή μας από  την Αγία Λαύρα, μοναστήρι του 10ου αι. στον περίβολο του οποίου υψώθηκε το λάβαρο του ’21. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο της Μονής. Απέναντι απ’ την Μονή στο λόφο δεσπόζει το ηρώο των αγωνιστών του 1821.

Συνεχίζουμε με την συγκλονιστική επίσκεψη στο Ηρώο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων του ’40. Ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης και Ιερό Προσκύνημα είναι ο Τόπος Θυσίας. Στη Ράχη του Καππή οδηγήθηκαν οι άνδρες από 14 χρονών και πάνω από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13 Δεκεμβρίου 1943, όπου και τους εκτέλεσαν. Στις στήλες που περιβάλλουν τον κεντρικό χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των Εκτελεσθέντων. Στην κατακόμβη είναι αναρτημένα μικρά καντήλια για τους ήρωες.

            Στις 12:30 αναχωρούμε για μια άκρως φυσιολατρική διαδρομή που μας προσφέρει το ανέβασμα μας στο χιονοδρομικό του Χελμού. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Έχει 12 πίστες με όλους τους βαθμούς δυσκολίας, ειδικό πάρκο για snowboard και δυνατότητα ενοικίασης snowmobile. Επειδή όμως δεν είναι όλοι τόσο extreme, το χιονοδρομικό προσφέρει πίστες ειδικές για βόλτα και ένα σαλέ ιδανικό για να απολαύσεις την ζεστή σου σοκολάτα. Παραμονή για να απολαύσουμε το χιόνι και να πάρουμε τον καφέ μας στο σαλέ του.

  Στις 15.00 επιστροφή στην γραφική κωμόπολη της Ορεινή Αχαΐας,τα Καλαβρυτα. Χτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων, κάτω από τη «σκιά» του Χελμού. Βόλτα στην πλακοστρωμένη οδό της 25ης Μαρτίου, χάζι στα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα, τυροκομικά, ζυμαρικά, γλυκό από ροδοπέταλο και τα μαγαζάκια με τα σουβενίρ, χουχούλιασμα στα μικρά κομψά καφέ και φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες.   

Αν ο χρόνος το επιτρέπει μπορούμε να επισκεφθούμε στο Δημοτικό Σχολείο το Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Στις 18:30 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθ’ οδόν για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21:00

                                                                                    ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ    

Τιμη συμμετοχής: 30 €

Παιδάκι 5-10 ετών 20 € 

Το GRANDE TOURS προσφέρει :

1.-Μεταφορά με άνετο πούλμαν

2.-ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΤΟΥ  ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ